Logo DMX Noord
Veel gestelde vragen bij het aanmelden voor DMX Noord
 
Licentie
Wat moet ik uploaden bij "Selecteer het bestand met de basissportlicentie"?
 Hier moet je een foto of screenshot kiezen van je gehele basis sportlicentie van het seizoen waarvoor je inschrijft, dus niet alleen de pasfoto of een ander plaatje.
Moet ik beslist een basis sport licentie Motocross hebben?
 Ja, zonder een basis sport licentie Motocross voor het seizoen waarvoor je inschrijft kun je simpelweg niet inschrijven.
Het nieuwe seizoen is nog niet begonnen en ik zie alleen "oude" basissportlicentie in de app, kan ik nu wel inschrijven?
 Als je de basissportlicentie correct hebt aangevraagd staat hij ook in de app, waarschijnlijk moet je even swipen om hem zichtbaar te maken.
Mag ik ook met een ander soort licentie meedoen aan de DMX wedstrijden?
 Nee, zonder een basis sport licentie Motocross voor het seizoen waarvoor je inschrijft, heeft het geen zin om in te schrijven.
 Coureurs met een startlicentie, ongeacht tak van motorsport behalve jeugd enduro of offroad, worden niet toegelaten tot de DMX wedstrijden.
Ik wil graag één of een paar enduro's meedoen en toch DMX rijden, mag dat?
 Dit kan wel, maar niet als je een enduro startlicentie aanschaft, dan mag je niet aan DMX wedstrijden meedoen. Heb je een offroad licentie dan mag je DMX wedstrijden rijden (mits je ook een basis sport licentie Motocross hebt) en kun je daarnaast aan alle enduro's meedoen, in de Offroad c.q. Dagstart klasse.
 
Districten en Provincies
Welke DMX districten zijn er?
 Er zijn drie DMX districten, Noord, Midden en Zuid.
Welke provincies horen bij district Noord?
 District Noord bestaat uit Drenthe, Friesland, Groningen en het noordelijke deel van Noord-Holland (boven het Noordzeekanaal).
Wat is het verschil tussen "Noord-Holland (Noord)" en "Noord-Holland (Zuid)"?
 Woon je in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal dan vul je als provincie Noord-Holland (Noord) in. Je valt dan automatisch onder district Noord.
 Woon je in Noord-Holland onder het Noordzeekanaal dan vul je als provincie Noord-Holland (Zuid) in. Wil je de competitie in district Noord rijden dan moet je lid zijn van een deelnemende club in district Noord.
Mag ik in meerdere districten aan de competitie aan doen?
 Ja, met ingang van seizoen 2020 is dat toegestaan.
Ik kom van buiten het district maar wil toch een paar wedstrijden meedoen als dagdeelnemer, mag dat?
 Ja, als je over een geschikte licentie beschikt mag je meedoen.
Ik kom van buiten het district maar wil toch (ook) aan de competitie in district Noord meedoen, mag dat?
 Ja, als je over een geschikte licentie beschikt mag je meedoen. Wil je als coureur van buiten het district meedoen aan de competitie dan moet je volwaardig rijdend lid zijn van één van de deelnemende clubs.
Wat is het verschil tussen een competitie deelnemer en een dagdeelnemer?
 Afgezien van bovenstaande verplichtingen voor deelnemers van buiten district Noord is het belangrijkste verschil dat je kans maakt op de kampioensprijzen, je afgevaardigd kunt worden naar de landelijke finale en dat je punten zichtbaar zijn in de tussenstand. Wanneer je dagdeelnemer bent sta je wel in de tussenstand, je kunt dus zien hoe hoog je zou staan als je competitie deelnemer zou zijn, maar er worden geen punten vermeld.
 
Gereserveerde periode
Wat betekent de "gereserveerde periode"?
 Binnen de gereserveerde periode zijn rijnummers die het afgelopen seizoen zijn uitgegeven uitsluitend beschikbaar voor de coureur die het dat seizoen heeft aangevraagd én bij tenminste één wedstrijd van start is gegaan.
Wie kunnen er binnen de gereserveerde periode inschrijven?
 Iedereen met de juiste licentie kan inschrijven. Maar de gereserveerde rijnummers zijn alleen beschikbaar voor de coureurs die er afgelopen seizoen mee hebben gereden.
Hoe lang duurt de gereserveerde periode?
 De gereserveerde periode duurt deze keer tot en met vrijdag 20 januari 2023 twaalf uur 's nachts.
Hoe herken ik gereserveerde rijnummers?
 Op de deelnemerslijsten zijn gereserveerde nummers rood en cursief. Bij het aanmeldformulier ontbreken de gereserveerde nummers.
Ik heb vorig jaar ingeschreven maar mijn rijnummer is niet gereserveerd, hoe kan dat?
 Er zijn twee mogelijkheden, je hebt afgelopen seizoen geen punten gescoord of de gereserveerde periode is afgelopen.
 
Inschrijven
Het inschrijven lukt niet, wat moet ik doen?
 Zorg dat je op de eerste tab van het inschrijfformulier je relatienummer, achternaam en geboortedatum correct invult.
Waar vindt ik het relatienummer?
 Het relatienummer is het nummer dat op je basis sport licentie staat.
Ik heb een nieuw account aangemaakt op de KNMV website, heb daardoor een ander relatienummer en kan niet inloggen bij DMX Noord. Wat moet ik doen?
 Geef het nieuwe relatienummer per email door zodat we het in de DMX Noord database aan kunnen passen. Daarna kun je alsnog inloggen.
Hoe vul ik mijn geboortedatum in?
 Het gewenste formaat is jjjj-mm-dd.
Wat moet er in gevuld worden bij ICE?
 ICE (afkorting voor In Case of Emergency), hier moet het telefoonnummer ingevuld worden dat gebeld moet worden wanneer er iets ernstigs met je aan de hand is.
Ik heb mijn relatienummer en geboortedatum correct ingevuld, dus mogelijk is mijn achternaam het probleem?
 Wanneer je een samengestelde achternaam hebt moet je alleen het laatste gedeelte invullen, dus zonder "de", "van", "van der" etc..
Wat moet ik uploaden bij "Selecteer het bestand met de basissportlicentie"?
 Hier moet je een foto of screenshot kiezen van je gehele basis sportlicentie van het seizoen waarvoor je inschrijft, dus niet alleen de pasfoto of een ander plaatje.
Ondanks dat ik me aan bovenstaande regels houdt lukt het inschrijven nog steeds niet, wat moet ik doen?
 Neem zo spoedig mogelijk contact op via de e-mail, met een duidelijke omschrijving van wat er mis gaat, met welke gegevens je wilt inschrijven en het liefst wat screenshots.
Wat betekent "in aanvraag" achter mijn naam?
 Als er "in aanvraag" achter je naam staat betekent dat de voorlopige aanmelding gelukt is. Elke aanmelding wordt beoordeeld en is pas definitief na goedkeur. Wanneer de aanmelding wordt afgekeurd wordt de coureur van de deelnemerslijst verwijderd, bij goedkeur verdwijnt het "in aanvraag".
Wanneer is mijn aanmelding definitief en kan ik stickers etc. laten maken?
 Je aanmelding is definitief als je naam op de deelnemerslijst staat zonder "in aanvraag" er achter.
Ik stond met "in aanvraag" op de deelnemerslijst maar nu ben ik van de lijst verdwenen, hoe kan dat en wat moet ik doen?
 Dit betekent dat je aanmelding niet is goedgekeurd; je hebt de gegevens slecht ingevuld of in plaats van je basis sport licentie een foto van bijvoorbeeld je hond, zus of schoonmoeder upgeload.
 Wanneer je per ongeluk een foutje hebt gemaakt wordt je per e-mail benaderd, maar heb je expres slechte informatie gegeven dan wordt je zonder kennisgeving verwijderd. Dit geldt ook wanneer je niet op de e-mail reageert.
 De enige oplossing is opnieuw, maar dan correct, in te schrijven. Let op: je gewenste rijnummer kan ook door iemand anders worden gekozen, behalve in de gereserveerde periode mits je recht hebt op de reservering.
 
Foutmeldingen
Sorry, het te uploaden bestand is groter dan 5MB.
 De maximale grootte van het te uploaden bestand is 5MB. Is het bestand groter verklein het dan voor je het probeert up te loaden.
Sorry, het te uploaden bestand is geen plaatje.
 Het te uploaden bestand moet een .jpg, .jpeg, .gif, .tif, .tiff, .bmp of .png zijn.
 
Rijnummers
Is het mogelijk om tijdens het seizoen van nummer te veranderen?
 Nee, een eenmaal uitgegeven nummer kan in de loop van het seizoen niet worden veranderd.
Waarom ontbreekt nummer 92 in de 500cc Klasse?
 Nummer 92 in de 500cc behoorde toe aan Twan Tuik, die bij een tragisch motorsportongeluk is omgekomen, en er is in overleg met de nabestaanden besloten om dit nummer uit respect voor altijd verbonden te laten zijn met Twan.
Waarom ontbreekt nummer 4 in de 125cc Klasse?
 Nummer 4 in de 125cc was het nummer van Sylvan Canrinus, die in 2017 bij een dramatisch motorsportincident zwaar geblesseerd is geraakt, waarna nummer 4 in overleg met Sylvan uit de nummerreeks is genomen.
 
 Klik hier om terug te gaan naar de pagina "Aanmelden".