Logo DMX Noord


Inschrijving 2020 loopt voorspoedig.
De inschrijving voor DMX Noord seizoen 2020 is nu ruim een week bezig. Al 150 coureurs hebben ingeschreven via het nieuwe online inschrijfsysteem. We mogen hieruit concluderen dat het voorspoedig loopt.

Natuurlijk zijn er ook nog wel wat probleempjes. De meest voorkomende zijn het niet uploaden van de basis sportlicentie 2020 en foutjes in de data waardoor coureurs niet in kunnen loggen.
In het eerste geval wordt de coureur van de deelnemerslijst verwijderd.

Fouten in de data worden gemeld en hersteld, waarna probleemloos kan worden ingeschreven. Dit laatste is een kinderziekte en zal in de toekomst, seizoen 2021 en verder, nauwelijks meer voorkomen.

Inschrijven / Basis sportlicentie 2020
De inschrijving voor seizoen 2020 is gestart. Het gaat nog niet helemaal perfect, maar een flink aantal coureurs heeft al ingeschreven. Helaas lijkt het er op dat niet iedereen door heeft dat er voor seizoen 2020 wordt ingeschreven want er worden regelmatig basis sportlicenties van 2019 geupload. Deze inschrijvingen worden afgewezen en deze coureurs moeten dus opnieuw het inschrijfproces doorlopen!
Hierdoor kan het ook gebeuren dat je het gewenste rijnummer misloopt. Dus wees verstandig en upload de basis sportlicentie van 2020.

Lukt het inschrijven niet, kijk dan eerst even op de pagina met veel gestelde vragen.

Inschrijving DMX seizoen 2020 gestart.
De inschrijving voor DMX Noord seizoen 2020 is gestart. Maar er is wel wat veranderd. Het is niet meer mogelijk om met een papieren formulier in te schrijven, het kan alleen nog maar via het digitale inschrijfformulier.

Er is ook iets veranderd met betrekking tot de gereserveerde periode; In principe kan iedereen vanaf nu inschrijven, alleen zijn de rijnummers gereserveerd voor de coureurs die afgelopen seizoen ook met dit nummer hebben gereden en punten hebben gescoord. Maar de overige rijnummers zijn per direct voor iedereen beschikbaar.
De gereserveerde periode duurt deze keer tot en met vrijdag 10 januari 2020 twaalf uur 's nachts. Vanaf dat moment zijn de resterende rijnummers vrij voor iedereen.


Omdat het nieuw is moet iedereen er natuurlijk nog een beetje aan wennen. Lees daarom de informatie op de pagina "Aanmelden" goed door en kijk als het nodig is bij de veelgestelde vragen. De link hiervoor vindt je in het menu maar ook op de pagina "Aanmelden".
Laatst gewijzigd op: 2019-12-14 00:06:44 door: gerrit

Gratis startlicentie
Om de doorstroming van de DMX competitie naar de landelijke KNMV competities te bevorderen stelt de KNMV al een paar jaar gratis startlicenties ter beschikking aan de kampioenen van de DMX competities en de eerste drie van de landelijke DMX finale. Hierover is een e-mail gestuurd naar degenen die voor een gratis startlicentie in aanmerking komen. Mocht je wel in aanmerking komen en wil je hier gebruik van maken maar heb je geen e-mail ontvangen neem dan even contact op via gerrit@dmxnoord.nl.

Het aanbod is geldig voor elke KNMV motocross klasse, zolang deze bij de leeftijd en motorkeuze past; In 2020 is er ook een Dames klasse en een Veteranen klasse.

We juichen doorstroming naar de landelijke competities toe maar de keuze is natuurlijk vrij.

Tijdschema en aanvullend reglement Eersel
Het tijdschema en het aanvullend reglement zijn nu beschikbaar in het menu onder "Landelijke DMX finale".
Laatst gewijzigd op: 2019-11-07 22:40:52 door: lummie

Nog één veteraan gezocht! Update: Veteraan gevonden!
Door omstandigheden hebben we nog één plekje vrij bij de Veteranen tijdens de landelijke DMX finale in Eersel. Het lukt niet meer om iedereen via de normale kanalen te bereiken, dus de eerste veteraan, die dit seizoen aan de DMX Noord competitie heeft meegedaan en die een mailtje stuurt naar gerrit@dmxnoord.nl, krijgt de ticket.
Laatst gewijzigd op: 2019-10-09 22:06:46 door: gerrit

Informatie landelijke DMX finale in Eersel
Komend weekend bent u van harte welkom op ons Motorcrosspark MCC de Kempen om mee te strijden voor de beste DMX rijder van Nederland 2019. Op dit moment wordt er volop aan de baan gewerkt om deze zondag wedstrijdwaardig klaar te hebben liggen, en dat gaat ons lukken.
Verder hebben we voor de deelnemers (en kampeerders) nog enkele belangrijke regels om het weekend zo goed mogelijk te laten verlopen.
Toegang tot de Camping is zaterdag van 16:00 uur tot 22:30 uur. Op zondag gaat de poort om 06:30 uur weer open.
Overnachten kost 15,- euro per voertuig. Hiervoor krijgt u naast een staanplaats ook 4 consumptiemunten die u zaterdagavond in de kantine kunt besteden.
Men krijgt bij de ingang vuilniszakken uitgereikt. Deponeer hier a.u.b. het huisvuil in wat u niet mee naar huis neemt en drop na afloop de zak in de daarvoor bestemde kliko's.
Het is niet mogelijk om camping- /staanplaatsen voor elkaar bezet te houden op het terrein. Gelieve dan buiten de poort op elkaar wachten en samen het terrein opkomen.
Op het gehele terrein is open vuur verboden. Dus ook geen vuurkorven!
Aanwijzingen van de parkeerbegeleiding en overige vrijwilligers dienen ten alle tijden opgevolgd te worden.
Op zaterdagavond is er al mogelijkheid om in te schrijven van 18 tot 20 uur in de kantine. Maak hier aub gebruik van. Dit voorkomt in de ochtend onnodige drukte. Op zondag is er mogelijkheid tot inschrijven van 7 tot 8 uur.
Op de camping dient het vanaf 21:30 uur stil te zijn zodat ook de jeugdige rijders zich in alle rust horizontaal kunnen voorbereiden op de wedstrijddag.
Voor motoren vanaf 125cc is er zondag vanaf 8.15 uur een verplichte geluidskeuring.
Op zaterdag en zondag tot 8:00 uur mogen er geen motoren gestart worden.
De tijdtrainingen beginnen om 8:30 uur met de 50cc klasse. De gehele trainingsperiode per klasse geldt als tijdtraining.
Bij de jeugdklassen zijn helpers (zelfs in blauwe of gekleurde hesjes) op de baan niet toegestaan. Dit is in het belang van uw veiligheid en bovenal die van de rijdertjes. Op overtredingen staan sancties oplopend tot en met diskwalificatie.
MCC de Kempen beschikt over een 85cc baan en een jeugdbaan. Deze mogen beiden gedurende het weekend niet gebruikt worden, zelfs niet voor testen oid.
Pitbikes etc. zijn niet toegestaan op het gehele terrein.


Wij hopen op een mooi, gezellig en sportief wedstrijdweekend en hopen u te mogen verwelkomen op ons mooie Motorcrosspark van MCC de Kempen aan de Smaragdweg 70 te Hapert, direct gelegen aan de A67 van Eindhoven naar Antwerpen.

Organisatie en Bestuur
MCC de Kempen

Extra deelnemers 500cc / landelijke finale Eersel 13 oktober
Op zich hadden we de deelnemerslijst voor de landelijke DMX finale op 13 oktober in Eersel rond. Nu hebben we echter een aantal extra plekjes voor de 500cc tot onze beschikking gekregen. Het is lastig om alle mogelijke kandidaten tijdig te bellen. Dus ben je niet gebeld maar heb je dit seizoen wel aan de DMX Noord competitie meegedaan in de 500cc klasse én wil je aan de finale meedoen, stuur dan een mailtje naar gerrit@dmxnoord.nl.
Laatst gewijzigd op: 2019-10-06 21:28:36 door: gerrit

Landelijke DMX finale Eersel
Op zondag 13 oktober is de landelijke DMX finale wedstrijd in Eersel. De voorlopige deelnemerslijsten zijn bekend, inclusief de rijnummers waar de coureurs mee moeten rijden. Wanneer er nog plaatsen vrijkomen zullen we contact op nemen door te bellen of d.m.v. een oproep op Facebook en website.

Er kan overnacht worden in Eersel, kosten €15. Poort circuit is open op zaterdag van 16:00 uur tot 23:00.
Inschrijven zaterdag van 16:00 tot 19:30, zondag van 7:00 tot 8:00 uur.
Aanvang trainingen: 8:30 uur.

Voor adres gegevens e.d. zie MCC de Kempen.
Laatst gewijzigd op: 2019-10-06 12:56:57 door: gerrit

Dames / landelijke finale Eersel 13 oktober
We zijn druk bezig om de deelnemerslijst voor de landelijke DMX finale op 13 oktober in Eersel rond te krijgen. Op dit moment hebben we alle dames gebeld die na zomer vakantie nog een aantal wedstrijden hebben meegedaan. Maar we hebben nog een paar plekjes over, dus ben je niet gebeld maar heb je dit seizoen wel aan de DMX Noord competitie meegedaan in de Dames klasse én wil je aan de finale meedoen, stuur dan een mailtje naar gerrit@dmxnoord.nl.

Uitslag DMX Veendam & Eindstand seizoen 2019
De uitslagen van de laatste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2019 in Veendam zijn verwerkt. Hiermee is de eindstand bekend. De kampioenen zijn gehuldigd en nu zijn alle ogen gericht op de landelijke DMX finale in Eersel op zondag 13 oktober.

Ook zijn uitslagen van de wedstrijd in Veendam beschikbaar op Speedhive. Om direct naar deze uitslagen te gaan klikt u hier.

Omleiding DMX Veendam
Let op! Aankomend weekend is de N33 deels afgesloten. Dit is ook van invloed op de DMX Noord rijders die vanaf de noordzijde (A7/N33) naar Veendam willen. Laat je niet verrassen, plan je omleidingsroute en ga iets eerder van huis.

Landelijke DMX finale Eersel
Op zondag 13 oktober 2019 is de landelijke DMX finale in Eersel. In elke klasse hebben de dertien hoogst geklasseerden recht op deelname aan deze finale. Bij de 50cc, de 65cc kleine wielen en 85cc kleine wielen zijn dat dus alle competitie deelnemers!

Voor iedereen die bij de eerste dertien staat of denkt er tijdens de wedstrijd in Veendam te komen én mee wil doen aan de finale het volgende verzoek:
Neem een envelop mee, voorzien van je naam, rijnummer en klasse, met daarin het inschrijfgeld van €20.

Iedereen die dit doet, en na Veendam nog steeds bij de eerste dertien staat, is zeker van een plaats bij de finale.
Mocht je onverhoopt toch terugvallen in het klassement dat krijg je natuurlijk je geld terug.

Voor degenen die net niet bij de eerste dertien staan maar toch graag naar de finale willen is een beetje hoop. Wanneer één van de andere districten een klasse niet vol krijgt worden de overgebleven plaatsen verdeeld over de andere twee districten. En als één van de coureurs die recht heeft op de finale niet wil of kan mag de eerst volgende op de lijst. Mocht jij dit zijn, dan wordt je hierover benaderd, zelf contact opnemen heeft niet zoveel zin.

Bij de landelijke finale rijdt je niet met je eigen rijnummer, maar krijg je een rijnummer toegewezen. Op de website komt een lijst met deelnemers en met welk rijnummer er gereden moet worden.

Kampioenshuldiging

Tussenstand en uitslagen DMX Marum
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX in Marum op 8 september 2019.

Ook zijn uitslagen beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Kampioenshuldiging DMX Noord 2019
Dit jaar doen we het een keer anders. Niet een aparte feestavond voor de kampioenshuldiging maar we bouwen een feestje na afloop van de laatste wedstrijd op 15 september in Veendam. We zorgen ervoor dat jullie niet van de honger omkomen en ook zijn er genoeg drankjes te koop. We rekenen er op dat het gezellig wordt.

Natuurlijk kan het nog zijn dat het weer roet in het eten gooit. Mochten we de reservedatum nodig hebben dan informeren we jullie tijdig hoe we het op gaan lossen.

Tussenstand en uitslagen DMX Vledderveen
De uitslagen van de DMX wedstrijd in Vledderveen op 31 augustus 2019 zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Ook zijn de tussenstanden bijgewerkt met de uitslagen van deze wedstrijd.

Correctie tussenstand Masters na Joure
Het systeem dat de tussenstanden berekent is vrijwel onfeilbaar. Helaas is het door de menselijke factor toch fout gegaan bij de tussenstand van de Masters na Joure. Er is slechts één manche gerekend terwijl de Masters toch echt twee manches hebben gereden. De tussenstand is nu gecorrigeerd, dus iedereen heeft de punten gekregen die hij verdiend heeft. Het pakt voor de één wat beter uit dan voor de ander, maar ja, eerlijk is eerlijk.

Tussenstand en uitslagen DMX Joure Part Two
De uitslagen van de DMX wedstrijd in Joure op 25 augustus 2019 zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Ook zijn de tussenstanden bijgewerkt met de uitslagen van deze wedstrijd.

Tijdens een vakantie in Thailand is door een ongelukkig ongeval Herdi Vos overleden. Herdi, motorsport liefhebber pur sang en voormalig DMX Noord deelnemer, is de vader van Finn, DMX Noord coureur in de 85cc grote wielen.
Onze gedachten gaan uit naar Cornelie, Eve, Finn en natuurlijk alle andere nabestaanden; Sterkte!

Voorafgaand aan de start van de 85cc in Vledderveen zal er een minuut stilte worden gehouden uit respect voor Herdi en zijn familie.
Laatst gewijzigd op: 2019-08-25 22:29:48 door: gerrit

DMX Joure - part two
Aanstaande zondag opent M.C. Flying Boetoe om 11.00 uur het terrein voor de DMX part two. Aan de start zullen de klassen 65cc kleine wielen, 65cc grote wielen, 125cc en Masters/Dames verschijnen. De inschrijving is van 12 uur tot 12:30. De trainingen beginnen om 13.00 uur en aansluitend starten de wedstrijden.

Uitslag Makkinga / Eindstand DMX 50cc
Zondag 14 juli was de laatste van de DMX 50cc wedstrijden in district Noord van 2019. De uitslag van deze wedstrijd, verreden op het circuit van Makkinga is nu verwerkt in de stand, waarmee de eindstand van seizoen 2019 bekend is. Alle prijswinnaars, gefeliciteerd!
Voor de coureurs in deze kleinste klasse rest alleen nog de landelijke DMX finale op 13 oktober in Eersel.

DMX 50cc Makkinga
Zondag 14 juli is al weer de laatste reguliere DMX 50cc wedstrijd van seizoen 2019. Daarna rest alleen nog de finale op 13 oktober in Eersel.
De inschrijving voor de DMX 50cc op het circuit van Makkinga is van 8 tot 9 uur. Ca. 9:30 start de training, gevolgd door de wedstrijden.

Tussenstand en uitslagen DMX Joure Part One
De uitslagen van de DMX wedstrijd in Joure op 7 juli 2019 zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Ook zijn de tussenstanden bijgewerkt met de uitslagen van deze wedstrijd.

Open clubcross MSV Prikkedam
Op zondag 14 juli organiseert de MSV Prikkedam een open clubwedstrijd. Deze wedstrijd is toegankelijk voor alle KNMV basis sportlicentie houders en KNMV startbewijshouders. Voor alle overige informatie over deze wedstrijd klik hier.

DMX Joure - part one
Aanstaande zondag opent M.C. Flying Boetoe om 11.00 uur het terrein voor de DMX part one. Aan de start zullen de klassen 50cc, 85cc kleine wielen, 85cc grote wielen, 250 cc en 500 cc verschijnen. De inschrijving is van 12 uur tot 12:30. De trainingen beginnen om 13.00 uur en aansluitend starten de wedstrijden.

Tussenstand en uitslagen DMX Emmen
De uitslagen van de DMX wedstrijd in Emmen op 23 juni 2019 zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Ook zijn de tussenstanden bijgewerkt met de uitslagen van deze wedstrijd.

Tussenstand en uitslagen DMX Delfzijl
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX in Delfzijl op 16 juni 2019.

Ook zijn de uitslagen beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Update DMX Delfzijl
Zojuist hebben we bericht ontvangen van de MC Delfcross dat de DMX wedstrijd van morgen 16 juni gewoon door kan gaan. Er is wel regen gevallen maar niet zoveel dat het een probleem oplevert. De baanverzorging is nu nog in volle gang maar gezien de huidige toestand van de baan en de weersvoorspellingen verwachten we een mooie wedstrijddag.

Tussenstand en uitslagen DMX Vledderveen
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX in Vledderveen op 2 juni 2019.

Ook zijn uitslagen beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX Vledderveen
Tijdens de DMX wedstrijd in Vledderveen zullen we voorafgaand aan de training van de 500cc een moment van stilte houden. Daarnaast is het de bedoeling dat de coureurs tijdens de wedstrijd een rouwband dragen om respect te tonen, steun te betuigen en stil te staan bij Twan en zijn naasten.
We zouden het op prijs stellen als alle coureurs de rouwband dragen, maar vanzelfsprekend is dit eigen keuze en is het niet verplicht. De rouwbanden worden door de organisatie ter beschikking gesteld.

DMX 50cc Vledderveen
Woensdag 29 mei 2019 organiseerde de M.R.T.O een clubwedstrijd. Een paar dagen voor de "grote" DMX wedstrijd op Vledderveen kwam hierbij ook de DMX 50cc in actie.
De tussenstand is nu bijgewerkt en voor de uitslagen van deze wedstrijd klikt u hier.

Afscheid Twan
Woensdag 29 mei hebben we afscheid genomen van Twan. Ruim 200 coureurs stonden met hun motor bij Twan's huis en gaven gas toen Twan langs kwam. Een indrukwekkend moment op deze moeilijke dag.

Klik hier voor het artikel van het Dagblad van het Noorden met video.

Erehaag Twan 29 mei 2019
Woensdag zal er een erehaag worden gemaakt voor Twan.

Wil je deelnemen dan moet je uiterlijk om 8:45 uur, maar liefst nog eerder, aanwezig zijn bij het huis van Twan, Verlengde Oosterdiep WZ 80A, Bargercompascuum. Daar worden jullie opgevangen en wordt een parkeerplek aangewezen. Vanaf de parkeerplek naar het huis van Twan en terug, motor uit en duwen!

Stickers voor op het nummerbord worden dinsdag tijdens de condoleance en woensdagochtend uitgedeeld. We gaan NIET naar de aula rijden, we staan langs de weg om zo veel mogelijk lawaai te maken als Twan vanuit huis naar het crematorium wordt gereden. Zodra hij langs is geweest, bus in pakken en (als je wilt) naar het crematorium rijden. Een vriendelijk verzoek, in verband met de beschikbare parkeerruimte, om zoveel mogelijk te carpoolen.

Na de dienst gaan we weer terug naar Barger-Compas om wat te gaan drinken bij Café de Buuf.
Laatst gewijzigd op: 2019-05-26 22:53:32 door: gerrit


Met grote verslagenheid hebben we vernomen, dat onze DMX Noord deelnemer Twan Tuik door een tragisch ongeluk om het leven is gekomen. Tijdens een trainingsongeval is Twan zwaar gewond geraakt en later in het ziekenhuis overleden.
We leven mee met de nabestaanden en wensen de naasten van Twan sterkte in deze extreem moeilijke tijd.

Uit respect voor Twan en zijn familie is besloten dat de wedstrijd die voor zondag 26 mei stond gepland op het circuit van Veendam niet doorgaat.

Startprocedure 85cc
Al een tijdje zijn we niet heel erg tevreden over de startprocedure bij de 85cc en dan met name over de aanwezigheid van de begeleiders achter het starthek. Volgens het DMX Noord reglement mogen bij de 85cc alleen de coureurs achter het starthek komen en geen begeleiders. De praktijk is echter anders. Omdat dit regelmatig tot ongewenste situaties leidt hebben we besloten om het meer in lijn te brengen met het landelijk motocross reglement. Dit betekent dat nog steeds de begeleiders niet achter het starthek mogen komen, uitgezonderd twee aangewezen begeleiders die hulp mogen geven, zoals het starten van een afgeslagen motor.

Het is de verantwoordelijkheid van de gezamenlijke ouders/begeleiders van de 85cc coureurs om per wedstrijd twee begeleiders aan te wijzen.
Per wedstrijd kunnen andere begeleiders worden aangewezen.
De beide aangewezen begeleiders kunnen na de training een hesje ophalen in het juryhuis.
Aangewezen begeleiders mogen pas naar het starthek voor het geven van eventuele laatste hulp aan de deelnemer, nadat de deelnemers zich opgesteld hebben achter het starthek.
Het is nadrukkelijk de bedoeling dat alle coureurs, die hulp nodig hebben, worden geholpen.
Op aanwijzing van de officials dienen de begeleiders, na het verlenen van de bovengenoemde hulp aan de deelnemers, direct het startveld te verlaten en terug te gaan naar de opstel- of aangeef/sleutelruimte.

Voor alle andere ouders/begeleiders geldt: ga niet mee naar het starthek. Je loopt een groot risico dat je daarmee jouw coureur benadeeld.

Het bovenstaande is voor DMX Noord een proef. Alleen als deze proef slaagt zal het reglement worden aangepast.

Tussenstand na Makkinga
De tussenstand is bijgewerkt met de uitslagen van de wedstrijd op 19 mei 2019 op het circuit van Makkinga.

Mylaps uitslag Makkinga online
De uitslag van de DMX Noord wedstrijd op 19 mei 2019 op de Prikkedam in Makkinga staan nu online.
Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Uitslag DMX 50cc Emmen
De tussenstand van de DMX 50cc is bijgewerkt met de wedstrijd op 18 mei 2019 op het circuit van Emmen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee....
Tijdens de DMX wedstrijden hebben we vele regels. Deze regels zijn er niet om coureurs te pesten maar zijn opgesteld om te zorgen dat we onze mooie sport nu en ook in de toekomst kunnen blijven uitoefenen. Zo is het belangrijk om niet te veel geluid te produceren, zodat de clubs hun vergunning behouden en de circuits open blijven.
Andere regels zijn opgesteld voor de veiligheid en/of aansprakelijkheid. Als deze regels overtreden worden kan dat vervelende gevolgen hebben voor zowel de organisatie en de club maar ook voor de coureur zelf.
De regels waar een ieder zich aan moet houden staan vermeld in het DMX Noord reglement ("DMX Noord reglement") maar ook, eventueel aanvullend, in het KNMV motocross reglement ("KNMV motocross reglement"). Helaas zijn er veel coureurs die niet de moeite nemen om deze reglementen door te lezen. Daarom kun je een kort overzicht van de meest voorkomende overtredingen en de daarbij behorende sancties lezen door hier te klikken. Als je de reglementen niet gelezen hebt, betekent dit niet dat je je er niet aan hoeft te houden!
Met z'n allen kunnen we er voor zorgen dat de wedstrijden veilig verlopen en we ook in de toekomst kunnen blijven crossen.

Tussenstand en uitslagen DMX Delfzijl
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX in Delfzijl op 12 mei 2019.

Ook zijn uitslagen beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX 50cc Emmen 18 mei 2019
De volgende wedstrijd in de DMX 50cc is op 18 mei in Emmen. Door een oplettende ouder werden we er op gewezen dat volgens de kalender 18 mei op een zondag is, maar het is natuurlijk op een zaterdag. Dit is nu gecorrigeerd.

Uitslag DMX 50cc Emmen
De tussenstand van de DMX 50cc is bijgewerkt met de wedstrijd op 28 april 2019 op het circuit van Emmen.

Tussenstand en uitslagen DMX Westerbork
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX in Westerbork op 21 april 2019.

Ook zijn uitslagen beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Uitslag DMX 50cc Delfzijl
Op 17 maart kon de DMX 50cc op Marum niet doorgaan door barre weersomstandigheden met veel wind en regen. Op 14 april waren de omstandigheden op Delfzijl een stuk beter, hoewel het nog wel fris was. De uitslag is nu opgenomen in de tussenstand.

Tussenstand en uitslagen Emmen
De eerste tussenstand van DMX Noord seizoen is bekend. Vanzelfsprekend is deze gelijk aan de uitslagen van de DMX wedstrijd op 24 maart 2019 in Emmen. De tussenstand is nu nog berekend zonder schrapresultaten.

Ook zijn uitslagen beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Niet op de deelnemerslijst??????
Sta je niet op de deelnemerslijst maar je wilt in Emmen toch meedoen?
Meldt je dan bij Lummie voor je naar de inschrijftafels gaat. Speciaal voor jullie hebben we Lummie apart gezet.

Inschrijving Emmen
Net als voorgaande jaren en exact zoals in het DMX Noord reglement staat vermeld begint de inschrijving bij de DMX in Emmen op 24 maart 2019 om 7:30. Voor de 65cc en 85cc eindigt de inschrijving om 8 uur, voor de overige klassen om 8:30 uur.

Vrijwillige helmkeuring in Emmen.
Tijdens de training van de DMX wedstrijd op 24 maart op de M.S.V. Motodrome Emmen, is er gelegenheid om je helm te laten keuren. Tenminste als je helm aan onderstaande eisen voldoet. Het is geheel vrijwillig en dus niet verplicht!

*De helm is in nieuwstaat.
*Voorzien van een ECE-05-Keurmerk.
*Geheel schadevrij en schoon wordt aangeboden
*De helm niet is voorzien van camera en of bevestiging.

Zoals iedereen weet of zou moeten weten is een goed passende helm van levensbelang bij een sport als motorcross. In het reglement staat dan ook dat een goed passende helm verplicht is.
Hoewel het nog niet zo ver is kunnen we ook niet uitsluiten dat in de toekomst een gekeurde helm verplicht wordt. Om hier alvast op vooruit te lopen wordt er bij de eerste DMX wedstrijd een helmkeuring aangeboden. De helmkeuring is niet verplicht en geldt alleen voor nieuwe helmen met ECE-05 keurmerk die dan voorzien kunnen worden van een KNMV sticker die 4 jaar geldig is.
Voordeel is dat mocht een DMX rijder na dit seizoen overstappen naar de NK's hij niet verplicht is een nieuwe helm aan te schaffen daar bij de NK's wel helmen gekeurd worden en voorzien dienen te zijn van de sticker! Dit is ook van toepassing als je aan het eind van het seizoen in de gelegenheid wordt gesteld door middel van een wild card om een NK wedstrijd mee te rijden.

Wanneer je je helm wilt laten keuren, meldt je dan even bij Gerrit Waterlander in het juryhuis.

DMX 50cc Marum afgelast!
Gezien de huidige weersomstandigheden en de verwachtingen voor de komende dagen zal het niemand verrassen, maar het is nu officiëel: De DMX 50cc wedstrijd die voor zondag 17 maart 2019 in Marum op de kalender stond gaat niet door.

Vooralsnog is er geen vervangende datum voor deze wedstrijd.

Reglement aangepast: verduidelijking gele vlag situatie
Met ingang van seizoen 2019 is het reglement op het gebied van de gele vlag aangepast. Dit was al doorgevoerd in het DMX Noord reglement maar nu is dit nog enigszins verduidelijkt.

We kennen dus nu de volgende gele vlag situaties:
Stil gehouden gele vlag: Let op, een gevaarlijke situatie doet zich voor (inhalen en springen niet verboden)
Gezwaaide gele vlag: Ernstig gevaar, matig snelheid en wees bereid te stoppen, inhalen en springen verboden.

Kalender DMX 50cc online
De kalender van de DMX 50cc is nu bekend en te vinden in het menu onder "Kalender".

Omdat nog niet alle clubs een wedstrijd hebben aangevraagd bestaat er een kans dat er nog enkele wedstrijden worden toegevoegd!

13 en 14 april Crossweekend bij Delfcross, geef je nu op!!!
Trainingsdag 13 april
Schrijf je alvast in via inschrijven trainingsdag.
MC Delfcross heeft Christian Dignum en Erwin Robins bereidt gevonden om les te komen geven. Zowel Christiaan als Erwin zijn zeker geen onbekenden in de motorcross.
Zo was Christiaan al eens de beste Nederlander in Le Touquet. Le Touquet is mischien wel de zwaarste strandrace ter wereld. Momenteel reist hij heel Europa door als monteur voor Lars Griekspoor. Gelukkig heeft hij ook nog wat tijd gevonden om af te reizen naar Delfzijl.
Uit de leerschool van Erwin komen veel bekende coureurs. Deze sympathieke Brabander en meervoudig Nederlands Kampioen is het trainen van jeugd en ervaren rijders met de paplepel ingegeven.
Wat ga je leren?
Je krijgt les in o.a. start training, bochtentechniek, springen, setting van je motor en houding.
Er een gezamenlijke lunch in de kantine.
Wil je meedoen aan deze gezellige en leerzame dag ? Geef je op via www.delfcross.nl of direct met bovenstaande link .
De kosten bedragen € 60,= incl. lunch.


Clubwedstrijd 14 april
Schrijf je alvast in via inschrijven clubwedstrijd.
Het clubkampioenschap van MC Delfcross gaat over één wedstrijd, er worden drie manches gereden. Alle klasses komen aan de start; 50cc, 65cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc, Dames, Veteranen en de hobbyklasse.
Aan het eind van de dag worden de MC Delfcross clubkampioenen van 2019 gehuldigd.

Reservering rijnummers ten einde!
Zoals al eerder vermeld is met ingang van vandaag de inschrijving voor seizoen 2019 open voor alle coureurs; De reservering van de rijnummers is hiermee beëindigd. Lees onderstaande regels goed door!

Klik hier om het aanmeldingsformulier digitaal in te vullen.
Digitaal invullen: Vul het formulier volledig in en print het. Wil je het formulier ingevuld bewaren is het raadzaam om het eerst op te slaan en vervolgens met Acrobat Reader in te vullen!

Stuur het formulier samen met een, leesbare, kopie van de Basis Sport Licentie 2019 of Offroad Licentie 2019 op. Het adres is: L. Akkermans, De Buorren 82, 8408 HN Lippenhuizen. Verkeerd adres => Geen inschrijving.


Alleen het nieuwe inschrijfformulier met AVG verklaring is geldig! Oud formulier: Geen inschrijving.
Het is belangrijk dat je een kopie van je Basis Sport Licentie 2019 of Offroad Licentie 2019 mee stuurt! Zonder kopie: Geen inschrijving.
Het is alleen mogelijk om de aanmeldingsformulieren per post op te sturen (persoonlijk bezorgen mag natuurlijk ook). Het adres staat onder aan het inschrijfformulier. Verkeerd adres => Geen inschrijving.
Inschrijven per email is niet mogelijk, doe je dit toch dan wordt de inschrijving zonder terugmelding niet in behandeling genomen.
We nemen geen aanmeldingsformulieren zonder handtekening, die niet goed leesbaar zijn of onvolledig ingevuld zijn, in behandeling. Je zult dan een nieuw formulier, dat wel aan de eisen voldoet, op moeten sturen. Ook hierover ontvang je mogelijk geen bericht.
Het is slechts mogelijk om vooraf in één klasse in te schrijven en niet in meerdere klassen. Je zult dus nu een keuze moeten maken in welke klasse je gaat rijden. Weet je dat nog niet dan zul je moeten wachten met inschrijven of nu een voorlopige keuze moeten maken. Natuurlijk is het gedurende het seizoen wel mogelijk om van klasse te veranderen.

Let op: leesbaar invullen en je handtekening en kopie Basis Sportlicentie 2019 of Offroad Licentie 2019 niet vergeten!
Je bent pas verzekert van je rijnummer als het op de deelnemerslijst op de website staat. Controleer dit dus want er kan altijd iets mis gaan. Omdat het verwerken van de aanmeldingen wel een paar dagen kan duren hoef je je niet gelijk de volgende dag te melden, maar wordt de lijst wel geupdate (kun je zien aan de datum bovenaan) en kom jij er niet op voor terwijl je wel het formulier en een kopie van je Basis Sport licentie of Offroad Licentie hebt opgestuurd neem dan contact op via de e-mail.

Aanmeldingen die niet aan bovenstaande regels voldoen worden niet in behandeling genomen.

Periode met gereserveerde rijnummers loopt (bijna) ten einde
Het is nog niet helemaal zo ver maar binnenkort loopt de periode af waarin de rijnummers gereserveerd zijn voor coureurs die in 2019 met hetzelfde rijnummer en in dezelfde klasse als in 2018 de strijd aan willen gaan. Vanaf 1 februari zijn de rijnummers vrij beschikbaar voor alle coureurs, dus wil je niet achter het net vissen, wacht dan niet te lang.

Inschrijving gestart, maar .....
De eerste deelnemerslijsten voor seizoen 2019 staan op de website. Maar het lijkt of niet iedereen de voorwaarden heeft gelezen of dat enkelen er vanuit gaan dat die niet voor hen gelden. Jammer, voor het invullen en opsturen, maar vooral voor ons want wij hebben er weer extra werk aan. Dus a.u.b. alleen nu alleen inschrijven als je aan de voorwaarden voldoet.

Reglement
Het DMX Noord reglement is aangepast.

De belangrijkste wijzigingen zijn:
De leeftijd voor de Masters is gewijzigd naar 40 jaar.
Het aantal schrapresultaten is gewijzigd van 1 naar 2 manches.
De Dames klasse is nu een landelijke klasse en mag dus ook naar de landelijke DMX finale.
De stilgehouden gele vlag is weer toegevoegd aan de vlagsignalen.

Inschrijving voor 2019 geopend maar alleen voor een bepaalde categorie
Let op: lees het onderstaande aandachtig en geheel door!

De inschrijving voor het seizoen 2019 is geopend voor coureurs die aan alle onderstaande voorwaarden voldoen:
1. Je stond in 2018 ingeschreven voor de DMX Noord competitie.
2. Je schrijft in voor een klasse waarvoor je ook in 2018 stond ingeschreven.
3. Je wilt in 2019 met hetzelfde rijnummer rijden als in 2018.
4. Je hebt in 2018 punten gescoord in de klasse waarvoor je wilt inschrijven (dagklassement).

Voor alle andere coureurs, dus zij die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen, start de inschrijving op 1 februari 2019.

Maar let op: aanmeldingsformulieren moeten voor 26 januari verstuurd worden (voor coureurs die aan de genoemde voorwaarden voldoen) of na 1 februari 2019 (voor alle andere coureurs). De tussenliggende periode kan niet worden ingeschreven!

Klik hier om het aanmeldingsformulier digitaal in te vullen.
Digitaal invullen: Vul het formulier volledig in en print het. Wil je het formulier ingevuld bewaren is het raadzaam om het eerst op te slaan en vervolgens met Acrobat Reader in te vullen!

Stuur het formulier samen met een, leesbare, kopie van de Basis Sport Licentie 2019 of Offroad Licentie 2019 op. Het adres is: L. Akkermans, De Buorren 82, 8408 HN Lippenhuizen. Verkeerd adres => Geen inschrijving.


Alleen het nieuwe inschrijfformulier met AVG verklaring is geldig! Oud formulier: Geen inschrijving.
Het is belangrijk dat je een kopie van je Basis Sport Licentie 2019 of Offroad Licentie 2019 mee stuurt! Zonder kopie: Geen inschrijving.
Het is alleen mogelijk om de aanmeldingsformulieren per post op te sturen (persoonlijk bezorgen mag natuurlijk ook). Het adres staat onder aan het inschrijfformulier. Verkeerd adres => Geen inschrijving.
Inschrijven per email is niet mogelijk, doe je dit toch dan wordt de inschrijving zonder terugmelding niet in behandeling genomen.
We nemen geen aanmeldingsformulieren zonder handtekening, die niet goed leesbaar zijn of onvolledig ingevuld zijn, in behandeling. Je zult dan een nieuw formulier, dat wel aan de eisen voldoet, op moeten sturen. Ook hierover ontvang je geen bericht.
Het is slechts mogelijk om vooraf in één klasse in te schrijven en niet in meerdere klassen. Je zult dus nu een keuze moeten maken in welke klasse je gaat rijden. Weet je dat nog niet dan zul je moeten wachten met inschrijven of nu een voorlopige keuze moeten maken. Natuurlijk is het gedurende het seizoen wel mogelijk om van klasse te veranderen.

Let op: leesbaar invullen en je handtekening en kopie Basis Sportlicentie 2019 of Offroad Licentie 2019 niet vergeten!
Je bent pas verzekert van je rijnummer als het op de deelnemerslijst op de website staat. Controleer dit dus want er kan altijd iets mis gaan. Omdat het verwerken van de aanmeldingen wel een paar dagen kan duren hoef je je niet gelijk de volgende dag te melden, maar wordt de lijst wel geupdate (kun je zien aan de datum bovenaan) en kom jij er niet op voor terwijl je wel het formulier en een kopie van je Basis Sport licentie of Offroad Licentie hebt opgestuurd neem dan contact op via de e-mail.

Aanmeldingen die niet aan bovenstaande regels voldoen worden niet in behandeling genomen. Ook na 1 februari 2019 niet. Hierover ontvang je geen bericht!
Laatst gewijzigd op: 2019-01-13 22:38:34 door: gerrit

Kalender DMX Noord 2019 bekend (behalve 50cc)
De kalender voor de DMX Noord met uitzondering van de 50cc is nu bekend.
De wedstrijd op Joure is in tweeën gesplitst, elke wedstrijd(mid)dag komt slechts een deel van de klassen in actie.

De kalender voor de DMX 50cc volgt zo spoedig mogelijk.