Logo DMX Noord

Zorg voor duidelijke rijnummers!
Al vaker is aangegeven dat de rijnummers duidelijk moeten zijn aangebracht op de motor. Toch blijken veel coureurs het lastig te vinden om hier aan te voldoen. Terwijl de regels net zo duidelijk zijn als dat de nummers moeten zijn en onze eisen echt niet hoog zijn:
 • De cijfers moeten duidelijk leesbaar zijn en evenals de ondergrond in matte kleuren zijn om spiegeling door het zonlicht te voorkomen. Logischerwijs betekent dat ook dat bijvoorbeeld chroom en goud niet zijn toegestaan, zowel voor de achtergrond als het nummer zelf.
 • De kleur van het nummer moet sterk contrasterend zijn met de achtergrond.
 • De nummers moeten geheel en met 1 kleur gevuld zijn. Alleen lijntjes is dus niet voldoende.
 • Alle andere nummers of tekens op een motorfiets die aanleiding tot verwarring kunnen geven met het echte nummer moeten worden verwijderd.

  Dus als je een sticker set hebt zorg dan dat die aan bovenstaande regels voldoet. En als je over moet plakken:
 • Het hoeft niet mooi te zijn, maar wel duidelijk.
 • Als je over een ander nummer heen plakt maak deze dan eerst onzichtbaar met bijvoorbeeld duct tape.
 • Zorg dat de (bij)geplakte nummers voldoende groot zijn.

 • Coureurs die niet aan bovenstaande regels voldoen lopen het risico dat ze conform het reglement 3 plekken teruggezet worden in de tijdtraining en/of wedstrijd.
 • Niet jou mening is belangrijk, die van tijdwaarneming of wedstrijdleider is doorslaggevend. Dus als je twijfelt, kom dan voor aanvang even langs met je motor (of een foto).

  Oh ja, en je hoeft niet te reageren met "We rijden toch met transponders?". Ten eerste zijn wij daar van op de hoogte, maar ook geef je daarmee aan dat je het niet helemaal snapt.
 • Laatst gewijzigd op: 2024-03-28 23:03:12 door: gerrit

  Off Road & DMX
  Vroeger mocht je gewoon met een Off Road licentie mee doen aan de DMX. Met de invoering van het MX Masterplan was deze mogelijkheid komen te vervallen. Dit om te voorkomen dat Off Road coureurs die nooit op een crossbaan komen mee zouden moeten betalen aan het MX Masterplan. Hierdoor moesten coureurs die naast het Off Road rijden ook het motocross circuit opzochten vanaf dat moment, naast de Off Road licentie, een Basis Sport Licentie Motocross aanschaffen.
  Omdat dit voor de laatste groep een flinke kostenverhoging met zich meebracht is naar een oplossing gezocht. En dat is de Off Road MX Plus licentie geworden, tegen een meerprijs van 25 euro (en de MX Masterplan bijdrage van 48 euro) kun je met deze licentie, naast de Off Road ritten ook op motocross circuits trainen en DMX rijden. Je kunt er, net als met de gewone Off Road licentie, zelfs Enduro's (in de dagstartklasse) mee rijden.
  Laatst gewijzigd op: 2023-12-22 17:57:41 door: gerrit

  Aanmelding seizoen 2024 start zaterdag 23 december
  Voor degenen die vergeten zijn om het in de agenda te schrijven: de aanmelding voor DMX Noord seizoen 2024 start zaterdag 23 december!

  Aanmelding DMX Noord seizoen 2024 bijna van start
  De aanmelding voor DMX Noord seizoen 2024 gaat bijna van start. Zaterdag 23 december is het zover.
  Net als voorgaande jaren kan aanmelden alleen nog maar via het digitale inschrijfformulier op www.dmxnoord.nl.

  Waarom beginnen we nu niet gelijk, immers de basis sportlicenties zijn al weer verkrijgbaar? De reden dat we niet gelijk starten is dat je niet kunt aanmelden zonder basis sport licentie Motocross 2024 en we zo iedereen de kans geven deze voor aanvang van de aanmeldingen aan te schaffen.

  Zoals altijd is er bij de aanvang van de aanmeldingen sprake van een gereserveerde periode; In principe kan iedereen vanaf zaterdag 23 december aanmelden, alleen zijn de rijnummers van 2023 gereserveerd voor de coureurs die zich hiermee in seizoen 2023 ook hadden ingeschreven en die ook daadwerkelijk bij een wedstrijd aan de start hebben gestaan. De overige rijnummers zijn wel per direct voor iedereen beschikbaar.
  De gereserveerde periode duurt deze keer tot en met vrijdag 19 januari 2023 twaalf uur 's nachts. Vanaf dat moment zijn de resterende rijnummers vrij voor iedereen.

  Let op: wil je zaterdag 23 december gelijk inschrijven vraag dan tijdig je basis sport licentie Motocross aan. Zonder geldige basis sport licentie Motocross 2024 wordt je aanvraag afgewezen waarmee mogelijk ook je gekozen rijnummer weer vrij komt!
  Indien je een van menig bent dat je een goede reden hebt om zonder geldige Basis Sportlicentie 2024 in te kunnen/moeten schrijven, neem dan vooraf contact op via e-mail. Let op: Vergeten, te druk, geen tijd, etc. zijn geen goede redenen en om zo'n reden zal je aanmelding dan ook niet worden geaccepteerd.

  Gratis KNMV startlicentie 2024 voor kampioenen
  Al een aantal jaren wordt er aan de kampioenen van de verschillende DMX districten en de nummers 1, 2 en 3 van de landelijke DMX finale een startlicentie voor het volgende seizoen aangeboden.

  De KNMV en de DMX coordinatoren zien graag dat de betere rijders doorstromen naar de landelijke competitie en om die reden wordt de gratis startlicentie aangeboden. Het is uiteraard geen verplichting, gewoon DMX blijven rijden komend seizoen mag altijd, maar dan moet je wel gewoon je KNMV Basis Sportlicentie Motocross aanvragen en betalen.

  Maar coureurs die wel de overstap maken naar een KNMV nationale klasse krijgen hiermee een leuk financieel voordeel. De bijdrage voor het MX Masterplan moet wel betaald worden (en eventuele meerkosten van een internationale uitbreiding), maar de startlicentie zelf is gratis.
  De klasse mag verschillen van de klasse waarin DMX is gereden, er moet enkel voldaan worden aan het KNMV motocross reglement qua leeftijd.

  Alle coureurs die hiervoor in aanmerking komen zouden ondertussen hierover een mail moeten hebben gehad. Deze e-mail beschrijft ook de juiste werkwijze die je moet volgen. Heb je die mail gemist of niet gekregen, en je denkt hiervoor op basis van de uitslagen wel in aanmerking te komen, neem dan even contact op per e-mail.

  Houdt er wel rekening mee dat wanneer je de overstap maakt naar een startlicentie, en het blijkt tegen te vallen, je pas in seizoen 2025 weer bij de DMX van start kunt gaan.

  Vanaf wanneer kunnen we aanmelden????
  Steeds vaker krijgen we de vraag wanneer er gestart wordt met de aanmelding voor DMX seizoen 2024. Het antwoord is vrij eenvoudig, binnenkort maar we weten nog niet precies wanneer. Natuurlijk begrijpen we dat coureurs stickersets en shirts willen bestellen. Maar we kunnen simpelweg niet beginnen zolang de Basis Sport Licenties voor seizoen 2024 nog niet beschikbaar zijn. Zo'n Basis Sport Licentie is namelijk een absolute noodzaak om aan te kunnen melden. En ook nadat de Basis Sport Licenties verkrijgbaar zijn beginnen we niet gelijk met de aanmeldingen maar we wachten circa twee weken.

  Waarom beginnen we niet gelijk zodra de basis sportlicenties weer verkrijgbaar zijn? De reden dat we niet gelijk starten is dat je niet kunt aanmelden zonder Basis Sport Licentie Motocross 2024 en we zo iedereen de kans geven deze voor aanvang van de aanmeldingen aan te schaffen.

  Vanzelfsprekend wordt ruimschoots van te voren op deze website en Facebook aangegeven wanneer de aanmelding wordt geopend.

  Uitslag Landelijke DMX finale Delfzijl
  De uitslagen van de Landelijke DMX finale op het circuit van de MC Delfcross op zaterdag 7 oktober 2023 zijn beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Interesse? In de meeste klassen is er nog plek!
  Het is ons niet gelukt om alle klassen voor de finale vol te krijgen. We wisten al dat district Noord niet alle toegewezen plekken in kon vullen. Nu blijkt dat ook district Midden hier grote moeite mee heeft. Ondanks de enorme inzet van de DMX coordinatoren blijven de deelnemersaantallen door verschillende oorzaken achter.
  Volgens het finale reglement mogen de resterende finale plekken door het andere district ingevuld worden. En om te zorgen dat de MC Delfcross het deelnemersaantal krijgt die het voor dit bijzondere evenement verdient openen we nu de inschrijving. Aangezien de tijd begint te dringen doen we dit door open inschrijving.
  Natuurlijk zijn hier nog steeds de volgende regels aan verbonden:Je moet in seizoen 2023 in een DMX Noord wedstrijd in de betreffende klasse punten hebt gescoord.

  Dus voldoe je hieraan en je wilt meedoen met de finale (in deze klasse) meld je dan aan via gerrit@dmxnoord.nl onder vermelding van naam, klasse en rijnummer.

  Wanneer er meer belangstelling is dan dat er finale plaatsen te vergeven zijn, dan gaat het op volgorde van binnenkomst van de e-mails.
  De coureurs die mee kunnen doen krijgen bericht zodra ze in kunnen schrijven. Coureurs die te laat zijn krijgen geen bericht.

  Landelijke DMX Delfzijl: informatie & tijdschema
  Info Deelnemers,
  Er is de mogelijkheid om te overnachten op het circuit. Men kan niet beschikken over stroom en douches. De kosten van overnachting zijn €15. Betaling voor de overnachting vind plaats bij binnenkomst en kan contant of met pin. Op vrijdag 6 oktober gaat het hek om 18:00 open en sluit om 21:00. Zaterdagmorgen 7 oktober gaat het hek om 07:00 weer open. Volg voor parkeren de instructies van de vrijwilligers op. Wilt u met meerdere voertuigen bij elkaar staan verzamel dan buiten de poort.

  Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 8:30 uur. Alle klassen rijden een tijdtraining.
  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Info voor bezoekers,
  Als je wilt genieten van prachtige motorsport, breng dan zeker een bezoek aan het prachtige circuit in Delfzijl. De trainingen beginnen om 08:30 uur en de officiele opening door de wethouder van o.a. sport Jan Menninga begint rond 10:30 uur met aansluitend de start van de wedstrijden (onder voorbehoud van wijzigingen). De toegang is gratis! Mis dit spektakel niet en kom langs.
  Laatst gewijzigd op: 2024-03-28 23:04:42 door: gerrit

  Interesse? In een paar klassen is er nog plek!
  Bij de meeste klassen lopen de aanmeldingen voor de Landelijke DMX finale in Delfzijl op zaterdag 7 oktober voortreffelijk, maar in een aantal klassen zijn nog een paar plekjes. Het gaat hierbij om de 50cc, 65cc kleine wielen en de 500cc.

  Als je seizoen 2023 in een DMX Noord wedstrijd in een van deze drie klassen punten hebt gescoord en je wilt meedoen met de finale (in deze klasse) meld je dan aan via gerrit@dmxnoord.nl.

  Wanneer er meer belangstelling is dan dat er finale plaatsen te vergeven zijn, dan gaat het op volgorde van binnenkomst van de e-mails.
  De coureurs die mee kunnen doen krijgen bericht zodra ze in kunnen schrijven.
  Laatst gewijzigd op: 2023-09-29 14:43:15 door: gerrit

  Rijnummers Landelijke DMX finale Delfzijl
  De lijsten met rijnummers van de deelnemers uit District Noord voor de Landelijke DMX finale in Delfzijl staan nu op de website. Met uitzondering van die van de 50cc, die volgen morgen.

  Diverse coureurs zaten te springen om hun rijnummer omdat ze stickers willen laten maken met dit rijnummer om tijdens de finale goed voor de dag te komen. Het maken van stickers is echter niet verplicht. Wat wel verplicht is, is zorgen dat het rijnummer op de voorkant en beide zijkanten van de motor duidelijk leesbaar is.

  Dus:
 • Het hoeft niet mooi te zijn, maar wel duidelijk.
 • De kleur van het nummer moet sterk contrasterend zijn met de achtergrond.
 • Zowel de achtergrond als de cijfers mogen niet spiegelen.
 • Zorg dat de (bij)geplakte nummers voldoende groot zijn.
 • Alle andere nummers of tekens op een motorfiets die aanleiding tot verwarring kunnen geven met het echte nummer moeten worden verwijderd.
 • Als je over een ander nummer heen plakt maak deze dan eerst onzichtbaar met bijvoorbeeld duct tape. Dus over het hele nummer, een kruis is niet voldoende

 • Schrijf je in of meld je af!
  De inschrijvingen voor de Landelijke DMX finale op 7 oktober in Delfzijl lopen aardig, maar sommige klassen blijven achter. Aan iedereen, die dat nog niet gedaan heeft, de oproep om zich vandaag in te schrijven of (als je geplaatst bent maar niet gaat) even af te melden. Dat is wel zo fair tegenover de andere coureurs, het scheelt de organisatie heel veel werk en je loopt niet de kans dat deelname aan je neus voorbij gaat terwijl je wel mee had willen doen. Ook als je twijfelt graag contact opnemen, dan kunnen we overleggen wat de mogelijkheden zijn, dat kan via gerrit@dmxnoord.nl.

  Inschrijven Landelijke DMX finale Delfzijl
  Het reguliere seizoen van DMX Noord is ten einde, maar natuurlijk hebben we nog een groot evenement in het verschiet! Op zaterdag 7 oktober organiseert de MC Delfcross de Landelijke DMX finale 2023.
  De inschrijving voor deze wedstrijd is nu geopend voor de hoogst geplaatste coureurs (voor de 50cc, de 65cc en de 85cc kleine wielen de eerste 10 van de eindstand en voor de overige klassen de eerste twintig). Inschrijven gaat voor DMX Noord coureurs gewoon via www.dmxnoord.nl.
  www.dmxnoord.nl.


  Let ook nog even op het volgende:
  • Als je recht hebt op een finale plaats schrijf dan uiterlijk vrijdag 22 september in. Doe je dat niet, dan loop je de kans dat je plekje naar een ander gaat.

  • Als je je geplaatst heb voor de finale, maar niet gaat stuur dan a.u.b. even een mailtje. Dan kunnen we de volgende op de lijst benaderen.
  • Je rijdt bij de finale niet met je eigen rijnummer maar met een toegewezen nummer. Dit nummer krijg je in een later stadium.
  • De finale is weer op 1 dag.
  • De 50cc en 65cc kleine wielen rijden bij elkaar.
  • De 65cc grote wielen en 85cc kleine wielen rijden bij elkaar.
  • Vanzelfsprekend worden deze klassen wel afzonderlijk geklasseerd en gehuldigd.
  Laatst gewijzigd op: 2023-09-18 22:12:27 door: gerrit

  Persbericht: Landelijke DMX finale Delfzijl

  Landelijke finale DMX Motocross op circuit MC Delfcross


  Zaterdag 7 oktober wordt er op het circuit van MC Delfcross de landelijke finalewedstrijd gehouden van de DMX, de regionale Nederlandse motocrosscompetities.

  Dit seizoen waren er door het hele land kwalificatiewedstrijden voor motocrossers die rijden op regionaal niveau. De veertig beste rijders per klasse komen naar Delfzijl om te strijden voor de landelijke DMX-titel.

  Er staan bij MC Delfcross diverse klassen aan de start, van de lichte 50cc voor de allerjongsten tot en met de grote kanonnen van de 500cc en alles ertussenin. Het belooft een volle dag spannende motocross te worden.

  Vol in de voorbereiding

  De vrijwilligers van MC Delfcross hebben het druk, vele zaterdagen zijn ze op de club bezig om alles netjes te maken. Alles moet er goed uitzien voor de wedstrijd van het seizoen. Reclameborden worden schoongemaakt, spandoeken opgehangen, vlaggenmasten geplaatst, enz: alles staat er weer spik en span bij op het circuit aan de Oosterlaan in Farmsum.

  Opening en tijden

  Voorafgaand aan de wedstrijden wordt er een rijderspresentatie gegeven onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging Koningin Wilhelmina. Wethouder van Sport dhr. Menninga zal het evenement openen.
  Wilt u genieten van geweldige motorsport, kom dan 7 oktober een kijkje nemen op het prachtige circuit van MC Delfcross. De trainingen beginnen om 8:30 uur en de wedstrijden om 11:00 uur (tijdschema onder voorbehoud).

  Toegang is gratis!!
  Laatst gewijzigd op: 2023-09-18 21:53:44 door: gerrit

  Uitslagen DMX Veendam & eindstand competitie DMX Noord 2023
  De uitslagen van de DMX wedstrijd op het circuit van de MC Veendam op zondag 17 september 2023 zijn nu beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Aangezien het de laatste wedstrijd was is nu de eindstand van de DMX Noord competitie 2023 ook bekend:

  50cc:
  1. Jur Loohuis
  2. Ken Schlepers
  3. Senna Fabriek
  4. Vince Hilbink
  5. Milow Onrust

  65cc kleine wielen:
  1. Vince Lubbers
  2. Jace Willemsen
  3. Ryan Oosterhof
  4. Cas Huizingh
  5. Devin Wijnholds

  65cc grote wielen:
  1. Tijn Braakhuis
  2. Mitz Zwaan
  3. Hidde Fabriek
  4. Ivar Hekman
  5. Liva Davids

  85cc kleine wielen:
  1. Lennart Riewe
  2. Liam Fial
  3. Ralf Bakker
  4. Roan Nicola
  5. Mitchel Bruurs

  85cc grote wielen:
  1. Hisse Kraak
  2. Arnaud de Booij
  3. Sven Eefsting
  4. Tim Appelo
  5. Tygo de Vries

  Dames:
  1. Marianne Veenstra
  2. Lynn Snoek
  3. Demi Lageman
  4. Tessa de Olde
  5. Yarah Dijck

  125cc:
  1. Ayrton van Meerveld
  2. Charlie van Nieuwland
  3. Bern Monkel
  4. Jarno Terpstra
  5. Sem Super

  250cc:
  1. Alex van der Veen
  2. Jesper Gremmer
  3. Tim Jansma
  4. Mats Danenberg
  5. Jay Bouwhuis

  500cc:
  1. Brian List
  2. Gerard Kleinsmit
  3. Patrick van Pelt
  4. Jelmer Waterlander
  5. Brian Paas

  Masters:
  1. Klaas Hofstede
  2. Menno van der Zee
  3. Benny de Groot
  4. Ronald Nicola
  5. Rolf Booi

  Groepsindeling DMX Veendam 125cc & 250cc
  Voor de indeling voor de training van de groepen van zowel de 125cc als de 250cc coureurs, klik hier.

  Niet vergeten: Huldiging DMX Noord seizoen 2023

  Tijdschema DMX Veendam
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training.
  De trainingen starten om 9:00 uur.

  Zowel de 125cc als de 250cc trainen in twee groepen. De coureurs die het hoogst in de tussenstand staan trainen in groep 2. De 41 tijdsnelsten over de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De rest komt in de gecombineerde B-groep.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Na afloop van de wedstrijd, volgens planning zo rond half zes, is er niet alleen de prijsuitreiking voor de dagprijzen, maar ook de feestelijke huldiging van DMX Noord seizoen 2023 voor alle klassen.
  Laatst gewijzigd op: 2023-09-16 14:18:45 door: gerrit

  Laatste dag inschrijving DMX Veendam ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Veendam op zondag 17 september is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 15 september 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Even ter herinnering: Als je terug bent in het inschrijfformulier wacht dan tot de melding komt "U heeft betaald. bedankt voor uw inschrijving.". Dan weet je zeker dat je inschrijving is verwerkt, ook als je geen bevestigingsmailtje krijgt.
  Laatst gewijzigd op: 2023-09-15 07:51:36 door: gerrit

  Uitslagen DMX Marum
  De uitslagen van de DMX wedstrijd op het circuit van de MCMO op Trimunt op zondag 10 september 2023 zijn nu beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Groepsindeling DMX Marum 125cc & 250cc
  Voor de indeling voor de training van de groepen van zowel de 125cc als de 250cc coureurs, klik hier.

  Tijdschema DMX Marum
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training.
  Let op: we beginnen vroeg, de trainingen starten om 8:30 uur.

  Zowel de 125cc als de 250cc rijden in twee groepen. De coureurs die het hoogst in de tussenstand staan trainen in groep 2. De 40 tijdsnelsten over de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De rest komt in de B-groep.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Er kan niet worden overnacht op het circuit, maar camping de Watermolen schijnt een goed alternatief te zijn. De hekken van het rennerskwartier gaan om 7 uur 's ochtends open.
  Laatst gewijzigd op: 2023-09-16 14:13:58 door: gerrit

  Feestje: kampioenshuldiging 2023
  Ook dit jaar organiseren we een feestje met kampioenshuldiging na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen. De kampioenshuldiging voor alle klassen vind plaats op zondag 17 september bij het circuit van MC Veendam.

  Het is de bedoeling dat we er op zondagavond 17 september een leuk feestje van maken bij MC Veendam. Iedereen is welkom, natuurlijk verwachten we de top vijf coureurs, want die worden gehuldigd. Maar ook alle andere coureurs, alle begeleiders, vrijwilligers en alle belangstellenden worden van harte uitgenodigd. Omdat het zondagavond is en de meesten de volgende ochtend weer vroeg op moeten beginnen we ca. een half uur na afloop van de wedstrijd.

  Laatste dag inschrijving DMX Marum ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Marum op zondag 10 september is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 8 september 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Even ter herinnering: Als je terug bent in het inschrijfformulier wacht dan tot de melding komt "U heeft betaald. bedankt voor uw inschrijving.". Dan weet je zeker dat je inschrijving is verwerkt.

  Deelname landelijke finale als je in beide districten rijdt.
  Sinds een aantal jaren is het mogelijk om in hetzelfde jaar in meerdere districten aan de competitie deel te nemen. Coureurs die dat fanatiek doen kunnen zich mogelijk in beide districten plaatsen voor de finale. Als dat het geval is, is de keuze voor welk district je uitkomt in deze landelijke finale niet vrij!.
  In het finale reglement staat in detail uitgelegd hoe dit werkt, maar de grote lijnen komen hier op neer:
  • Een coureur die in meerdere districten voor de landelijke finale bij de direct geplaatste coureurs behoord, zal uitkomen voor het district waarin hij procentueel de meeste wedstrijden heeft gereden.
  • Indien dit percentage gelijk is komt de coureur uit voor het district waar hij woont.

  Wanneer je een sterke voorkeur hebt voor het district waarvoor je uitgaat komen in de landelijke finale en je hebt in beide districten procentueel gezien een even groot aantal wedstrijden gereden, wees dan selectief met welke wedstrijden je na de vakantie gaat rijden. Hiermee kun je nog sturen voor welk district je uitkomt.

  Bovenstaande geldt alleen voor de direct geplaatste coureurs, dus voor de 50cc, de 65cc en de 85cc kleine wielen de eerste 10 van de eindstand en voor de overige klassen de eerste twintig.
  Wanneer een klasse moet worden aangevuld geldt het district waarvoor de coureur als eerste de uitnodiging accepteert.

  Voor de details zie het finale regelement (moet qua deelnemersaantallen nog worden aangepast!).

  Helaas, geen Dames klasse in Veendam!
  Niet geheel onverwacht, maar de Dames-klasse rijdt niet in Veendam op 17 september. Het normale beeld is dat de deelname gedurende het seizoen fors afneemt, maar dat is dit jaar veel minder het geval. Daardoor is het gewoon onmogelijk om alle klassen op een dag te laten verrijden.

  Maar natuurlijk zijn de Dames wel van harte welkom. Voor het aanmoedigen van de overige coureurs maar ook omdat na de wedstrijd de huldiging van DMX Noord seizoen 2023 zal plaats vinden.

  Uitslagen DMX 50cc Vledderveen
  De laatste wedstrijd van de DMX 50cc competitie seizoen 2023 werd op zaterdag 22 juli verreden op het circuit van de MRTO in Vledderveen. Helaas werkte het weer niet mee waardoor de tweede manche in het water viel.
  De uitslag van deze DMX wedstrijd is beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslag te gaan klikt u hier.

  Uitslagen DMX 50cc Marum
  Een druk weekend voor de DMX 50cc coureurs, want zondag 16 juli moesten ze alweer aan de bak. Deze keer op Trimunt, het circuit van Motorclub Marum eo.
  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Uitslag DMX 50cc Westerbork
  Zaterdag 15 juli waren de kleinste coureurs, die van de DMX 50cc, aan de beurt. Deze keer op de Weidestukken, het circuit van MSV Motordrenthe.
  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Update DMX 50cc kalender
  Door een fout op de kalender van de DMX 50cc stond ten onrechte dat er op 22 juli 2023 een DMX 50cc wedstrijd op het circuit van MC Delfcross zou zijn. Op 22 juli is wel een DMX 50cc wedstrijd maar die is op het circuit van de MRTO in Vledderveen.

  Uitslagen Joure (zondag)
  De uitslagen van de enige manche van de DMX wedstrijd in Joure op zondag 9 juli 2023 zijn nu beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Uitslagen Joure (zaterdag)
  De uitslagen van de DMX wedstrijd in Joure op zaterdag 8 juli 2023 zijn nu beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
  Laatst gewijzigd op: 2023-07-08 23:00:48 door: gerrit

  Tijdschema zondag DMX Joure
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 13:00 uur.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Groepsindeling DMX Joure 125cc & 250cc
  Zoals aangegeven zijn zowel de 125cc als de 250cc coureurs verdeeld over elk twee groepen. Voor de indeling voor de training van de groepen klik hier.

  Tijdschema zaterdag DMX Joure
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 10:00 uur.

  Zowel de 125cc als de 250cc rijden in twee groepen. De coureurs die het hoogst in de tussenstand staan trainen in groep 2. De 40 tijdsnelsten over de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De rest komt in de B-groep.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  85cc, Dames, Masters & 500cc: Laatste dag inschrijving DMX Joure ingegaan!
  Voor de klassen die op zondag de DMX in Joure rijden is de laatste dag van de inschrijving ingegaan. Dus de 85cc, Dames, Masters en 500cc coureurs die mee willen doen in Joure kunnen alleen nog vrijdag 7 juli 2023 inschrijven.

  Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  NOODOPROEP: Vrijwilligers tijdwaarneming
  De DMX Noord wedstrijden worden georganiseerd door een combinatie van de deelnemende clubs en de DMX organisatie. De DMX organisatie verzorgt de aanmeldingen voor de competitie, de inschrijvingen voor de wedstrijden, de wedstrijdleiding en de tijdwaarneming.

  Zoals het nu lijkt hebben we voor komend seizoen echter geen tijdwaarnemers beschikbaar. En zonder tijdwaarneming, geen wedstrijden!
  We zijn dus naarstig op zoek naar versterking voor de tijdwaarneming.

  Herken je jezelf in het onderstaande?
  • Wil je deel uit maken van een leuk team?
  • Heb je enige affiniteit met computers?
  • Beschik je over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel?
  • Wil je de motocross van dichtbij meemaken maar hoef je niet beslist in de modder te staan?
  Meld je dan aan!
  Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens een wedstrijd een kijkje te komen nemen of een dag mee te lopen, om te ervaren of het wat voor je is.
  Vanzelfsprekend wordt je niet zo maar voor de leeuwen gegooid maar krijg je een training on the job.

  Het is een vrijwilligersfunctie, maar je krijgt wel een onkostenvergoeding.

  DMX Joure: aanvangstijd & overnachten
  Zaterdag is het terrein open vanaf 8:30. De trainingen starten om 10:00.
  Zondag is het terrein open vanaf 11.30. We starten dan om 13:00.

  Van vrijdag op zaterdag is het niet mogelijk om te overnachten op/bij het circuit. Wel zijn er in de buurt overnachtingslocaties, zoals bij de passantenhaven en diverse andere campings.
  Wel is er de mogelijkheid om te overnachten van zaterdag op zondag. Kosten 10 euro, er is geen vaste stroom en watervoorziening aanwezig. Deelnemers die willen overnachten kunnen pas vanaf 18:30 aanrijden om een verkeersinfarct op de Polderboskdyk te voorkomen!
  Laatst gewijzigd op: 2023-07-06 21:38:11 door: gerrit

  50cc, 65cc, 125cc & 250cc: Laatste dag inschrijving DMX Joure ingegaan!
  Voor de klassen die op zaterdag de DMX in Joure rijden is de laatste dag van de inschrijving ingegaan. Dus de 50cc, 65cc, 125cc en 250cc coureurs die mee willen doen in Joure kunnen alleen nog donderdag 6 juli 2023 inschrijven.

  Vrijdag of de wedstrijddag op zaterdag is inschrijven niet meer mogelijk!
  Laatst gewijzigd op: 2023-07-06 08:42:48 door: gerrit

  Uitslagen DMX Delfzijl
  Op Delfzijl ligt de snelheid hoog. En als je dan valt, val je hard en ook nog op een harde ondergrond. Omdat er aardig wat valpartijen waren resulteerde dit in een aantal rode vlaggen, met meerdere herstarts als gevolg. Mede hierdoor liep het schema flink uit en was het, wederom, een erg lange dag. Maar we hebben ook veel mooie dingen gezien, dus voor de meesten was het ondanks dat het laat werd, een geweldige crossdag.

  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Groepsindeling DMX Delfzijl 125cc & 250cc
  Zoals aangegeven zijn de 125cc en 250cc coureurs verdeeld over drie groepen, inclusief een gecombineerde groep. Voor de indeling voor de training van de groepen klik hier.

  Tijdschema DMX Delfzijl
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 8:30 uur.

  Zowel de 125cc als de 250cc zijn gesplitst. De coureurs die het hoogst in de tussenstand staan trainen in groep 2. De rest traint in de gecombineerde 125cc/250cc groep.
  De 40 tijdsnelsten over de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De overige coureurs komen in de gezamenlijke B-groep.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand. Bij de klassen die in twee groepen trainen zitten de coureurs die het hoogst in de tussenstand staan bij de training in groep 2.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Laatste dag inschrijving DMX Delfzijl ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Delfzijl op zondag 2 juli is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 30 juni 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  DMX Delfzijl: aanvangstijd & overnachten
  Zondag 2 juli bij de DMX op Delfzijl starten we een half uurtje eerder; De trainingen beginnen dus op 8:30 uur!

  Overnachten:
  Er is de mogelijkheid om te overnachten op het circuit. Er is geen beschikking over stroom en douches. De kosten van overnachting zijn 15 euro per voertuig. Betaling voor de overnachting vindt plaats aan het hek. Op zaterdag 1 juli gaat het hek om 18:00 open en sluit om 20:00. Zondagmorgen gaat het hek om 07:00 weer open. Let op!!!! Als je bij elkaar wil staan verzamel dan buiten de poort. Er worden geen plekken vrij gehouden.

  Uitslagen DMX Vledderveen
  Met zo'n 230 coureurs aan de start hadden we een ongekend hoog deelnemersaantal voor Vledderveen bij de DMX op zondag 18 juni 2023. Dat we hierdoor flink moeten puzzelen om een wedstrijdschema te maken dat binnen de grenzen van de vergunning past lijkt niet door iedereen begrepen te worden.
  Omdat de verwachtingen warm en vooral benauwd weer voorspelden waren de meeste manches al met een minuut ingekort. En na voor de tweede manche werden op last van de wedstrijdarts alle tijden op 12 minuten gezet. En dat was voor diverse coureurs nog best veel.
  Wederom zagen we spannende wedstrijden. En dat is ook terug te zien in de tussenstanden; In diverse klassen staan de koplopers slechts een paar punten uit elkaar. En zoals de omroeper al treffend opmerkte, het was de eerste keer in seizoen 2023 dat de beide manches van de 125cc door dezelfde coureur werden gewonnen.

  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Groepsindeling DMX Vledderveen 125cc & 250cc
  Zoals aangegeven zijn de 125cc en 250cc coureurs verdeeld over drie groepen, inclusief een gecombineerde groep. Voor de indeling voor de training van de groepen klik hier.

  Tijdschema DMX Vledderveen
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 10:00 uur.

  De 85cc kleine wielen rijden samen met de beide 65cc klassen, zowel in de training als in de wedstrijd.

  Zowel de 125cc als de 250cc zijn gesplitst. De coureurs die het hoogst in de tussenstand staan trainen in groep 2. De rest traint in de gecombineerde 125cc/250cc groep.
  De 40 tijdsnelsten over de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De overige coureurs komen in de gezamenlijke B-groep.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand. Bij de klassen die in twee groepen trainen zitten de coureurs die het hoogst in de tussenstand staan bij de training in groep 2.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  De manches zijn met het oog op het verwachte weer ingekort tot 14 minuten. Of dit nog verder aangepast wordt, wordt bekeken op de wedstrijddag in samenspraak met de wedstrijdarts.

  Eerste informatie DMX Vledderveen
  Om te overnachten kun je inrijden op zaterdag tussen 18.00 en 20.00 uur, 10 euro per plaats.

  Wij beschikken over 6 plaatsen met een stroom aansluiting, 15 euro per plaats.
  Deze kun je reserveren d.m.v. een app te sturen naar 06-27205415.

  Betalingen dienen bij aankomst contant te worden voldaan.

  Zondag ochtend om 08.00 in het toegangshek weer geopend.

  Parkeren op het rennerskwartier en grasbaan, dit gaat op aanwijzing van onze vrijwilligers.

  We gaan er samen een mooie dag van te maken!

  Laatste dag inschrijving DMX Vledderveen ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Vledderveen is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 16 juni 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!
  Laatst gewijzigd op: 2023-06-16 20:02:54 door: gerrit

  Uitsalgen en tussenstand DMX 50cc na Emmen
  Op woensdag 14 juni was er wederom een mooi deelnemersveld in Emmen voor de DMX 50cc. De uitslag van deze wedstrijd is verwerkt in de tussenstand.

  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn nu beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
  Laatst gewijzigd op: 2023-06-16 19:58:31 door: gerrit

  Uitslagen DMX Rutten (zondag)
  Ook de tweede dag van de DMX in Rutten, zondag 11 juni 2023, was het warm. Deze zondag was het programma iets korter dan op de zaterdag, maar door een herstart waren we toch iets later klaar dan gepland.

  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Groepsindeling DMX Rutten 250cc
  Alleen 250cc coureurs zijn verdeeld over twee groepen. Voor de indeling voor de training van de beide groepen klik hier.

  Uitslagen DMX Rutten (zaterdag)
  Zaterdag 10 juni was het tropisch warm op het circuit de Ruttense Brug van MC NOP. Met smeren, koelen, veel drinken en spannende races wederom een mooie dag.

  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
  Laatst gewijzigd op: 2023-06-11 00:14:31 door: gerrit

  Informatie & tijdschema DMX Rutten zondag
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 10:00 uur.

  Alleen de 250cc rijdt in twee groepen. De coureurs die het hoogst in de tussenstand staan trainen in groep 2. De 32 tijdsnelsten over de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De rest komt in de B-groep.
  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Voor overnachting is men welkom tussen 18 en 20 uur.

  Groepsindeling DMX Rutten 85cc & 125cc
  Zowel de 85cc als de 125cc rijden in twee groepen. De indeling voor de training van de verschillende groepen is als volgt:
 • 85cc
 • 125cc

  Let op: de indeling voor de wedstrijd wordt bepaald door de snelste ronde in de tijdtraining. Dus de groepsindeling voor de manches zal niet overeenkomen met die van de training!

 • Informatie & tijdschema DMX Rutten zaterdag
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 10:00 uur.

  De 85cc grote wielen rijden in twee groepen. De coureurs die het laagst in de tussenstand staan trainen bij de 85c kleine wielen.
  Voor de wedstrijd gaan de 30 tijdsnelsten van de 85cc grote wielen naar de A-groep, de rest gaat naar de B-groep, die samen rijdt met de 85cc kleine wielen.
  Ook de 125cc rijdt in twee groepen. De coureurs die het hoogst in de tussenstand staan trainen in groep 2. De 30 tijdsnelsten over de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De rest komt in de B-groep.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand. Bij de klassen die in twee groepen trainen zitten de coureurs die het hoogst in de tussenstand staan in groep 2.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Voor overnachting is men welkom tussen 18 en 20 uur.
  Let op: kom niet eerder dan 18 uur, vrijdag is het rennerskwartier anders nog gesloten en zaterdag is er eerder geen plek omdat die nog wordt ingenomen door de coureurs van die dag.

  Dames, 250cc, 500cc & Masters: Laatste dag inschrijving DMX Rutten ingegaan!
  Voor de klassen die op zondag de DMX in Rutten rijden is de laatste dag van de inschrijving ingegaan. Dus de Dames, 250cc coureurs, 500cc coureurs en Masters die mee willen doen in Rutten kunnen alleen nog vrijdag 9 juni 2023 inschrijven.

  Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!
  Laatst gewijzigd op: 2023-06-08 23:45:37 door: gerrit

  50cc, 65cc, 85cc & 125cc: Laatste dag inschrijving DMX Rutten ingegaan!
  Voor de klassen die op zaterdag de DMX in Rutten rijden is de laatste dag van de inschrijving ingegaan. Dus de 50cc, 65cc, 85cc en 125cc coureurs die mee willen doen in Rutten kunnen alleen nog donderdag 8 juni 2023 inschrijven.

  Vrijdag of de wedstrijddag op zaterdag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Uitslagen DMX Westerbork
  Zondag 4 juni was het afzien op het circuit de Weidestukken van MSV Motordrenthe. Niet alleen is dit circuit altijd uitdagend zwaar maar het was ook veel warmer dan voorspeld. Met heel veel coureurs en een minimale inzet van het medisch team was het een geweldige dag.

  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Groepsindeling DMX Westerbork
  Zowel de 85cc als de 125cc en 250cc rijden in twee groepen. De indeling voor de training van de verschillende groepen is als volgt:
 • 85cc
 • 125cc
 • 250cc

 • Informatie en tijdschema Westerbork
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 9:00 uur.

  De 85cc grote wielen rijden in twee groepen. De coureurs die het laagst in de tussenstand staan trainen bij de 85c kleine wielen.
  Voor de wedstrijd gaan de 30 tijdsnelsten van de 85cc grote wielen naar de A-groep, de rest gaat naar de B-groep, die samen rijdt met de 85cc kleine wielen.
  Ook de 125cc en de 250cc rijden in twee groepen. De 40 tijdsnelsten van de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De rest komt in de B-groep.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand. Bij de klassen die in twee groepen trainen zitten de coureurs die het hoogst in de tussenstand staan in groep 2.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

 • Het toegangshek tot het circuit gaat om 7:00 uur open.
 • Ondanks het grote rennerskwartier van MSV Motordrenthe zal het door de grote opkomst toch krap worden. Dus houdt rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van de clubofficials op!

 • Eerste informatie DMX Westerbork
  Zoals bekend kan het tijdschema pas na het sluiten van de inschrijvingen worden gemaakt, dus zal het in de loop van zaterdag worden gepubliceerd. Wat wel al bekend is, is dat we om 9 uur starten met de trainingen.

  Ook belangrijk, er kan niet overnacht worden op het rennerskwartier van de MSV Motordrenthe. Ook wildkamperen voor het hek of nabij het circuit wordt niet op prijs gesteld. Wel zijn er een aantal campings dichtbij die een ieder met open armen zullen ontvangen.

  Laatste dag inschrijving DMX Westerbork ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Westerbork is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 2 juni 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Zorg voor duidelijke rijnummers!
  Al vaker is aangegeven dat de rijnummers duidelijk moeten zijn aangebracht op de motor. Toch blijken veel coureurs het lastig te vinden om hier aan te voldoen. Terwijl de regels net zo duidelijk zijn als dat de nummers moeten zijn en onze eisen echt niet hoog zijn:
 • De cijfers moeten duidelijk leesbaar zijn en evenals de ondergrond in matte kleuren zijn om spiegeling door het zonlicht te voorkomen.
 • De kleur van het nummer moet sterk contrasterend zijn met de achtergrond.
 • Alle andere nummers of tekens op een motorfiets die aanleiding tot verwarring kunnen geven met het echte nummer moeten worden verwijderd.

  Dus als je een sticker set hebt zorg dan dat die aan bovenstaande regels voldoet. En als je over moet plakken:
 • Het hoeft niet mooi te zijn, maar wel duidelijk.
 • Als je over een ander nummer heen plakt maak deze dan eerst onzichtbaar met bijvoorbeeld duct tape.
 • Zorg dat de (bij)geplakte nummers voldoende groot zijn.

 • Coureurs die niet aan bovenstaande regels voldoen lopen het risico dat ze conform het reglement 3 plekken teruggezet worden in de tijdtraining en/of wedstrijd.
 • Niet jou mening is belangrijk, die van tijdwaarneming of wedstrijdleider is doorslaggevend. Dus als je twijfelt, kom dan voor aanvang even langs met je motor (of een foto).

  Oh ja, en je hoeft niet te reageren met "We rijden toch met transponders?". Ten eerste zijn wij daar van op de hoogte, maar ook geef je daarmee aan dat je het niet helemaal snapt.

 • Uitslagen DMX 50cc Marum
  Zondag 28 mei waren de kleinste coureurs, die van de DMX 50cc, aan de beurt. Deze keer op Trimunt, het circuit van de Motorclub Marum eo. Een mooie dag, maar zeker de tweede manche was zwaar.

  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
  Laatst gewijzigd op: 2023-07-16 20:26:59 door: gerrit

  Informatie DMX 50cc Marum
  Zoals bij de kalender staat vermeld, kan de informatie voor de DMX 50cc wedstrijden die bij clubwedstrijden worden verreden, verkregen worden bij de betreffende club. Maar omdat er over de DMX 50cc wedstrijd op 28 mei in Marum toch enige verwarring blijkt te bestaan ook hier even een berichtje.

  Voor de clubwedstrijd kan niet meer worden ingeschreven, maar de DMX 50cc kan dat op de wedstrijddag tussen 8:00 en 8:45 uur doen. Zij hoeven dus niet voor in te schrijven.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Uitslagen DMX Emmen
  Zondag 21 mei was de toestand van het circuit van Emmen gelukkig een stuk beter dan op de oorspronkelijke datum van 2 april. Toen kon je er zwemmen, nu stoof het. Verdere ingredienten als wederom mooi weer en veel coureurs stonden garant voor een mooie dag.

  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Informatie en tijdschema Emmen
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 9:00 uur.

  Bij de 85c trainen de kleine en grote wielen apart. Voor de wedstrijd gaan de 30 tijdsnelsten van de 85cc grote wielen naar de A-groep, de rest gaat naar de B-groep, die samen rijdt met de 85cc kleine wielen.
  De 125cc rijden in twee groepen. De 40 tijdsnelsten van de beide trainingsgroepen komen in de A-groep. De rest komt in de B-groep.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand. Bij de 125cc zitten de coureurs die het hoogst in de tussenstand staan in groep 2.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Laatste dag inschrijving DMX Emmen ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Emmen is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 19 mei 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Even voor de duidelijkheid, de coureurs die hadden ingeschreven voor de DMX in Emmen op de oorspronkelijke datum, 2 april 2023, moeten gewoon opnieuw inschrijven!

  DMX 50cc: 21 mei 2023?
  Zoals de meesten van jullie natuurlijk al hadden gezien, er stond nog steeds geen locatie en organiserende club achter de DMX 50cc wedstrijd op 21 mei. Deze wedstrijd zal dan ook niet op deze datum plaatsvinden. Dit omdat het tevens een reserve datum was voor de andere klassen en deze reserve datum is ingevuld. Er wordt nog wel naar een vervangende datum gezocht, maar gezien de volle wedstrijdkalenders bij de clubs is het nog niet zeker of dat ook gaat lukken.

  DMX 50cc Delfzijl afgelast
  De MC Delfcross had er alles aan gedaan om een prachtige crossdag mogelijk te maken. De vrijwilligers hadden alles in orde gemaakt en het circuit lag er prima bij. Tot een enorme hoosbui de baan in een modderpoel veranderde. De wedstrijd kan dan helaas ook niet doorgaan. Naar een vervangende datum wordt gezocht.
  Het betaalde inschrijfgeld wordt teruggestort. Mochten we een vervangende datum kunnen vinden dan zal dat natuurlijk op tijd worden gepubliceerd en moet er opnieuw voor deze wedstrijd worden ingeschreven.

  Uitslagen DMX 50cc Emmen
  Deze keer niet in het weekend, maar op een woensdagavond. Op 3 mei 2023 was de minibaan van de MSV Motodrome in Emmen het strijdtoneel voor de DMX 50cc.
  De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn nu gepubliceerd op Speedhive en vanzelfsprekend is ook de tussenstand aangepast. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Reserve datum ingevuld: 21 mei MSV Motodrome Emmen
  Nu we in het voor seizoen alleen de wedstrijd in Emmen af hebben moeten gelasten kunnen we de reserve datum invullen. De wedstrijd op 21 mei zal worden verreden op het circuit van de MSV Motodrome in Emmen. Er kan vanaf nu ook voor deze wedstrijd worden ingeschreven.

  Uitslagen DMX Makkinga
  Zondag 30 april 2023, een memorabele dag op de Prikkedam; Ontzettend veel deelnemers, prachtig weer, prachtige wedstrijden, maar helaas ook valpartijen met geblesseerde coureurs.

  De uitslagen van deze DMX wedstrijd zijn beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
  Laatst gewijzigd op: 2023-04-30 22:53:15 door: gerrit

  Informatie en tijdschema Makkinga
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 9:00 uur.

  De 250cc rijden in drie groepen. De 40 tijdsnelsten van de drie trainingsgroepen komen in de A-groep. De veertig die daarna het snelst zijn komen in de B-groep en de rest komt in de C-groep.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op tussenstand. Bij de 250cc zitten de coureurs die het hoogst in de tussenstand staan in groep 3.

  Houdt er rekening mee dat de geluidsproductie van je motor gecontroleerd gaat worden!

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.
  Laatst gewijzigd op: 2023-04-29 10:36:30 door: gerrit

  Clubwedstrijd MC Delfcross 7 mei 2023
  Zondag 7 mei rijdt de DMX 50cc op het mooie circuit van MC Delfcross tijdens een clubwedstrijd. Dus niet alleen de DMX 50cc rijden daar, alle klassen komen aan bod, Hobby, Dames, Veteranen, 65cc, 85cc, 125cc, 250cc en 500cc. Na 6 jaar wordt het circuit weer andersom gereden dus voor het gevoel een hele nieuwe baan waar je op rijdt. Meedoen aan deze clubwedstrijd kan een mooie voorbereiding zijn voor de DMX op 2 juli.

  Wil je meedoen schrijf je dan voor vrijdag 5 mei 17:00 uur in via MC Delfcross.

  Laatste dag inschrijving DMX Makkinga ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Makkinga is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 28 april 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Verplichte geluidsmeting DMX Prikkedam
  Zoals bekend staan veel vergunningen van crossbanen onder druk in verband met het geluid en helaas is MSV de Prikkedam daar een van. Daarom zal elke motor die zondag 30 april deelneemt aan de DMX in Makkinga onderworpen worden aan een verplichte geluidsmeting. Deze geluidsmeting zal worden uitgevoerd volgens het Geluidsreglement Noppensport 2023. Coureurs van wie de motor voor het aanvang van de training te veel geluid produceert kunnen helaas niet meedoen aan de DMX. Vanzelfsprekend krijg je de kans om het geluidsniveau naar beneden te brengen en opnieuw te keuren, maar dat kan alleen als je op tijd naar de geluidskeuring komt.

  Coureurs die de geluidsmeting weigeren worden geadviseerd om niet in te schrijven voor de DMX in Makkinga of als ze dat al gedaan hebben hun inschrijving te annuleren. Dat laatste kan door een e-mail te sturen naar gerrit@dmxnoord.nl, onder vermelding van klasse, rijnummer en licentienummer.

  Inschrijving DMX 50cc Emmen 3 mei 2023
  Woensdagavond 3 mei is de volgende DMX 50cc wedstrijd op het circuit van de MSV Motodrome in Emmen. Voor deze wedstrijd kan er t/m maandag 1 mei worden ingeschreven via e-mail. Zodra het wedstrijdschema bekend is ontvangen de ingeschreven deelnemers dat via de mail.

  Inschrijving DMX 50cc Delfzijl
  Deelnemers DMX 50 cc opgelet! De inschrijving voor de wedstrijd van zondag 7 mei is nu geopend via MC Delfcross.
  Let op, zodra het wedstrijdschema bekend is wordt deze gepubliceerd op de MC Delfcross website, MC Delfcross Facebook en MC Delfcross Instagram.

  Tussenstand 85cc grote wielen weer online
  De problemen met de tussenstand van de 85cc grote wielen zijn opgelost, daarom staat ook deze stand weer online.

  Uitslagen DMX 50cc Emmen
  Het was zeker niet grappig, dat de DMX 50cc wedstrijd op 1 april 2023 was afgelast. Maar gelukkig hadden we op zaterdag 22 april een herkansing. Gelukkig konden de coureurs van de DMX 50cc nu wel met elkaar de strijd aan gaan.
  De uitslagen van deze DMX 50cc wedstrijd zijn gepubliceerd op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier. Ook zijn de uitslagen nu verwerkt in de tussenstand.

  Tussenstand 85cc grote wielen offline
  In verband met een database probleempje is de tussenstand van de 85cc grote wielen offline gehaald. Een deelnemer in de kop van het klassement wordt ten onrechte als dagdeelnemer aangemerkt wat een vertekent beeld geeft. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.

  Nabeschouwing Texel
  De eerste wedstrijd van seizoen 2023 is weer achter de rug. En dan voor het eerst in de geschiedenis een DMX Noord wedstrijd op het circuit van Texel. Het was een wedstrijd over twee dagen wat gezien het aantal deelnemers van ver boven de 300 coureurs een uitkomst was.
  Een eerste wedstrijd van het seizoen is altijd hectisch en hoewel iedereen zijn uiterste best doet is het simpelweg uitgesloten dat alles perfect verloopt. Ook nu waren er een paar zaken die we als verbeterpunten meenemen naar de volgende wedstrijden.

  Helaas waren er ook een aantal valpartijen waarbij coureurs geblesseerd zijn geraakt. Voor degenen die nog in de lappenmand zitten, beterschap!

  Wedstrijd indeling
  Door het grote aantal deelnemers en het relatief korte circuit hebben we concessies moeten doen qua wedstrijd indeling. Bijvoorbeeld een B-groep van de 85cc grote wielen bij de 85cc kleine wielen en een B-groep van de Dames bij de Masters. Voor beide partijen niet echt ideaal maar we hadden geen andere keus. Het goede nieuws is dat we verwachten dat dit de rest van het seizoen niet meer nodig zal zijn omdat de meeste circuits meer coureurs per sessie aankunnen.
  Het waren lange dagen, vooral omdat de 125cc en 250cc in drie groepen moesten rijden, door de noodzakelijke medische inzet en op zondag door een stroomuitval. Gelukkig heeft dit laatste niet al te veel tijd gekost omdat de MAB-club Texel over een back-up batterij beschikt.

  Veiligheid:
  We hebben geconstateerd dat niet iedereen de regels op het gebied van veiligheid naleefde, zo waren er coureurs, ondanks de kou, met blote armen of blote rug reden. Juist in verband met de kou hadden diverse coureurs een trui aan, op zich geen probleem, maar als er een capuchon op zit moet die wel in het shirt gestopt worden om te voorkomen dat de coureur bij een valpartij gewurgd wordt. En lang haar moet in de helm of het shirt om te voorkomen dat de coureur gescalpeerd wordt. Ook viel het op dat er coureurs die het niet te nauw nemen met veilige crosskleding/uitrusting in het algemeen. Een volgende keer kun je zomaar geweigerd of uit de wedstrijd gehaald worden.
  Een ander dingetje waren de blokjes bij de start. Deze zijn simpelweg niet toegestaan op de voorste startrij(en) om te voorkomen dat achterop komende coureurs er overheen stuiteren. De regel geldt voor iedereen op de eerste startrij(en) ongeacht of er iemand achter je staat, dus heb je beslist startblokjes nodig, dan zal je op de achterste startrij moeten gaan staan.

  Reglementair:
  Er zijn in Texel een paar sancties uitgedeeld voor het afsnijden van de baan. Hier was wat discussie over dus zijn de gevallen voorgelegd aan de specialisten en de conclusie was eenduidig: Het leverde voordeel op dus verboden en daarmee de sancties terecht.
  Nog even een herinnering: hulp achter het starthek mag uitsluitend t/m 65cc, daarboven moeten de coureurs zich zelf redden en blijven de begeleiders in het parc ferme.
  En het spoortjes trappen voor het starthek is al heel lang verboden.

  Algemeen:
  Op elke motor moeten aan de voorkant en beide zijkanten duidelijk leesbaar het rijnummer zijn aangebracht. Dus voldoende groot, duidelijke cijfers en contrasterende kleuren. De tijdwaarneming heeft dit nog (ondanks dat er met transponders wordt gereden) maar ook de vlaggenisten, EHBO en wedstrijdleiding.

  Startlicentiehouder
  Startlicentiehouders, ongeacht de motorsport discipline en ongeacht de sportbond, zijn uitgesloten van deelname aan de DMX. Nu was er het vermoeden dat bij de 65cc een MON startlicentiehouder meedeed. Dit is onderzocht en het bleek dat dit niet het geval was.
  Bij de KNMV mogen basissportlicentiehouders met een wildcard meedoen aan Cup en ONK wedstrijden. MON trainingsbewijshouders mogen, in het geval van jeugd deelnemen aan maximaal 3 bondswedstrijden, inclusief de wedstrijd van de club via wie het trainingsbewijs is verstrekt en vanaf 15 jaar in de Vrije Klasse.
  Dit brengt dus deelname aan de DMX niet in gevaar.

  Uitslagen
  De uitslagen stonden al geruime tijd op Speedhive (klik hier zaterdag of zondag) maar nu zijn ook de tussenstanden bijgewerkt. Omdat er nog maar 1 wedstrijd is gereden zou de tussenstand logischerwijs gelijk aan de uitslag van de wedstrijden op Texel moeten zijn. Maar omdat er gerekend wordt met de schrapmanches ziet het er soms een beetje raar uit. Dit wordt na de tweede wedstrijd automatisch gecorrigeerd.
  Laatst gewijzigd op: 2023-07-06 21:42:16 door: gerrit

  Reserve datum 21 mei 2023
  Het is zeker dat we op 21 mei 2023 een DMX Noord wedstrijd hebben. Wat nog niet 100% zeker is, is op welk circuit we gaan rijden.
  Als alles goed gaat en we 30 april gewoon op Makkinga kunnen rijden dan zijn we op 21 mei te gast bij MSV Motodrome in Emmen. Maar als 30 april in het water valt is nog niet bekend waar we op 21 mei gaan rijden. Dit zou dan of Emmen of Makkinga zijn. Dit weten we dus pas zeker na 30 april en de inschrijving voor de wedstrijd op de 21ste zal dan ook pas begin mei starten.

  Informatie en tijdschema DMX Texel (zondag)
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 10:30 uur.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op rijnummer, van laag naar hoog.

  Let op: de volgorde is aangepast. In plaats van dat de Masters als laatste rijden, rijden ze vlak na de Dames. De reden hiervoor is dat de B-groep van de Dames bij de Masters rijden.
  De Dames trainen in 1 groep. Na de tijdtraining gaan de 30 tijdsnelsten naar de A-groep. De rest komt in de B-groep, die de wedstrijd rijdt samen met de Masters.

  De 250cc rijden in drie groepen. De 30 tijdsnelsten van de drie trainingsgroepen komen in de A-groep. De dertig die daarna het snelst zijn komen in de B-groep en de rest komt in de C-groep.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Informatie en tijdschema DMX Texel (zaterdag)
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten 10:30 uur.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat op rijnummer, van laag naar hoog.

  De 85cc grote wielen traint in 1 groep. Na de tijdtraining gaan de 30 tijdsnelsten naar de A-groep. De rest komt in de B-groep, die de wedstrijd rijdt samen met de 85cc kleine wielen.

  De 125cc rijden in drie groepen. De 30 tijdsnelsten van de drie trainingsgroepen komen in de A-groep. De dertig die daarna het snelst zijn komen in de B-groep en de rest komt in de C-groep.

  Voor het wedstrijdschema, klik hier.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Let op: training Texel zaterdag 15 minuten eerder!
  In verband met het aantal inschrijvingen en de druk die daardoor op het wedstrijdschema ontstaat is besloten om zaterdag een kwartier eerder te beginnen met de trainingen. Dus de trainingen beginnen zaterdag niet om 10:45 uur maar om 10:30 uur.
  Laatst gewijzigd op: 2023-04-14 12:35:31 door: gerrit

  Laatste dag inschrijving DMX Texel zondag ingegaan
  De laatste dag van de inschrijving voor de zondag van de DMX op Texel is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 14 april 2023. Zaterdag of de wedstrijddag (zondag) is inschrijven niet meer mogelijk!

  Helpers 50cc en 65cc
  Achter het starthek mogen alleen de coureurs komen, geen helpers. Alleen bij de 50cc en 65cc mag er geholpen worden, maar slechts door 1 helper.
  De helpers bij de 50cc en 65cc moeten zo snel mogelijk het startgedeelte verlaten en dienen de aanwijzingen van de (club)officals op te volgen.

  Voor de 50cc en 65cc:
  Om als helper achter het starthek toegelaten te worden, moet er vooraf een hesje gehaald worden in de kantine. Per coureur wordt er slechts 1 hesje verstrekt.

  Voor overige bepalingen, zie het DMX Noord reglement.

  Laatste dag inschrijving DMX Texel zaterdag ingegaan
  De laatste dag van de inschrijving voor de zaterdag van de DMX op Texel is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op donderdag 13 april 2023. Vrijdag of de wedstrijddag (zaterdag) is inschrijven niet meer mogelijk!

  Extra bericht: Overnachten Texel
  Als aanvulling op voorgaande berichtgeving; Het overnachten bij de DMX Noord wedstrijd op Texel moet vooraf geboekt en betaald worden. Dit kan op de MAB Club Texel website met de volgende link: aanmelden overnachten.

  Via deze pagina kun je kiezen voor een of twee nachten, kies alleen twee nachten als je voor beide wedstrijddagen coureurs in je kampeerunit hebt, anders zal je gewoon moeten vertrekken. In dat geval wordt het te veel betaalde bedrag niet gerestitueerd.

  Informatie DMX Texel
  Op 15 en 16 april wordt er voor het eerst een DMX Noord wedstrijd georganiseerd op het circuit van MAB Club Texel. Om alles in goede banen te leiden zijn de volgende regels en afspraken van kracht.

  Overnachten:
 • Overnachten is mogelijk, maar alleen de nacht voorafgaand aan de wedstrijd.
 • Voor coureurs die zaterdag hun wedstrijd rijden is er dus alleen de mogelijkheid om vrijdagnacht te overnachten.
 • Coureurs die op de zondag in actie komen mogen zaterdagnacht blijven slapen.
 • Alleen als in eenzelfde kampeereenheid zowel coureur(s) voor de zaterdag als voor de zondag verblijven, mag u blijven staan.
 • Ter controle ontvangt u van de organisatie een sticker die op uw voertuig geplakt wordt.
 • Op zowel vrijdag als zaterdag is de toegang tot het circuit van 18:00 uur tot 21:15 uur.
 • Voor 18:00 uur geen toegang mogelijk en na 21:15 uur kan het terrein niet meer verlaten worden.

  Faciliteiten:
 • De kantine is vrijdag en zaterdagavond geopend tot 22:30 uur.
 • Douches zijn geopend van 18.00 tot 22:00 uur, toiletten blijven ook hierna nog beschikbaar.
 • Op het terrein zijn Dixies geplaatst.

  Overige:
 • De trainingen beginnen 10:45 uur, als u niet overnacht neem dan uiterlijk de boot van 09:30 uur uit Den Helder. U kunt vooraf uw ticket bestellen op www.teso.nl.
 • Het is verboden om met (elektrische) pitbikes/ steppen te rijden

  DMX 50cc
 • Het is de intentie dat de DMX 50cc gewoon op het normale circuit rijdt.
 • Maar het kan zijn dat de wedstrijdleider, mocht de conditie van de baan daar aanleiding tot geven, besluit uit te wijken naar de minibaan.
 • Laatst gewijzigd op: 2023-04-11 18:40:45 door: gerrit

  DMX Emmen afgelast!
  Waar we al een beetje bang voor waren, de DMX die in Emmen gepland stond op zondag 2 april is helaas afgelast. De reden is duidelijk. Of deze wedstrijd op een reserve datum zal worden ingehaald is nog niet bekend.

  DMX 50cc Emmen afgelast!
  De kleinste coureurs zouden de spits afbijten in Emmen op zaterdag 1 april, maar dat gaat helaas niet lukken. Door de aanhoudende regen laat de toestand van de baan een veilige en sportieve wedstrijd niet toe. Daarom is deze wedstrijd verplaatst naar zaterdag 22 april.

  Laatste dag inschrijving DMX Emmen ingegaan
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Emmen is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 31 maart 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  N.B. Natuurlijk hangt het door gaan van de wedstrijd af de hoeveelheid regen die al dan niet komt. Mocht de wedstrijd ondanks alle inspanningen van de vrijwilligers niet door kunnen gaan dan wordt het inschrijfgeld vanzelfsprekend teruggestort.
  Laatst gewijzigd op: 2023-03-31 12:12:08 door: root

  Inschrijving wedstrijden DMX Noord seizoen 2023 geopend
  Lees onderstaande goed door, zeker als je nieuw bent bij DMX Noord of wanneer je het simpelweg niet meer precies weet:
 • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.
 • Inschrijven kan niet op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend vooraf en digitaal!
 • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd bij wedstrijden op zondag, tot de donderdagavond bij wedstrijden op zaterdag.
 • Daarna is de inschrijving gesloten,
 • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
 • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.


 • Je kunt voor alle wedstrijden van het seizoen inschrijven, dus zorg dat je de juiste wedstrijd kiest!
 • Je kunt alleen inschrijven voor de klassen die volgens de kalender aan een wedstrijd meedoen.
 • Als je voor meerdere klassen bent aangemeld, zorg dan dat je de juiste klasse kiest.

 • Heb je het (juiste) transponder nummer doorgegeven?
  Niet alle coureurs hebben hun transpondernummer doorgegeven en sommige zijn vergeten een wijziging door te geven. Het rijden met transponder is verplicht, zonder transponder kun je niet meedoen aan de DMX wedstrijden. En is je transponder nummer niet bekend bij de tijdwaarneming dan kan het zijn dat je niet in de uitslag van tijdtraining of wedstrijd voor komt. Dus heb je nog geen transpondernummer doorgegeven of is je transpondernummer gewijzigd, geef dit dan door via een mail naar gerrit@dmxnoord.nl.

  Vrijwilligers gevraagd: Tijdwaarneming
  De DMX Noord wedstrijden worden georganiseerd door een combinatie van de deelnemende clubs en de DMX organisatie. De DMX organisatie verzorgt de aanmeldingen voor de competitie, de inschrijvingen voor de wedstrijden, de wedstrijdleiding en de tijdwaarneming. Voor deze tijdwaarneming zijn we naarstig op zoek naar versterking.
  Herken je jezelf in het onderstaande?
  • Wil je deel uit maken van een leuk team?
  • Heb je enige affiniteit met computers?
  • Beschik je over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel?
  • Wil je de motocross van dichtbij meemaken maar hoef je niet beslist in de modder te staan?
  Meld je dan aan!
  Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens een wedstrijd een kijkje te komen nemen of een dag mee te lopen, om te ervaren of het wat voor je is.
  Vanzelfsprekend wordt je niet zo maar voor de leeuwen gegooid maar krijg je een training on the job.

  Zonder tijdwaarneming, geen wedstrijden!

  Wijziging datum DMX 50cc Westerbork
  Nadat was gebleken dat de datum van de wedstrijd voor de DMX 50cc op het circuit van Westerbork misschien niet zo handig gekozen was, is er een poll geweest onder de ouders van de coureurs. Omdat alle ouders die hebben gereageerd aangaven of voor een wijziging van de datum zijn of er geen bezwaar tegen te hebben, is in overleg met zowel MSV Motordrenthe als MSV Motodrome besloten om deze wedstrijd te verplaatsen. De nieuwe datum voor de DMX 50cc wedstrijd op het circuit de Weidestukken in Westerbork is zaterdag 15 juli 2023.

  De MSV Motodrome zal met de aanvangstijd van hun huldiging van het clubkampioenschap 50cc rekening houden met de eindtijd van de DMX 50cc wedstrijd op Westerbork.

  DMX 50cc Westerbork
  De datum voor de DMX 50cc in Westerbork heeft nogal wat stof op doen waaien. Op zich wel toepasselijk bij motocross, maar in dit geval wel minder wenselijk. Er is nog de mogelijkheid om naar een andere datum uit te wijken. Alle ouders/begeleiders van de DMX 50cc coureurs hebben hier een email over gekregen. Na het weekend wordt een definitieve beslissing genomen, dus wacht niet te lang met antwoorden.

  Nog een update DMX 50cc kalender: 22 april Westerbork
  En al weer een update van de DMX 50cc kalender. April wordt een drukke maand, op zaterdag 22 april is er een DMX 50cc wedstrijd op het circuit "De Weidestukken" van MSV Motordrenthe in Westerbork.

  Geen 1 april grap: Wedstrijd DMX 50cc toegevoegd
  Er is een wedstrijd toegevoegd aan de DMX 50cc kalender; Op zaterdag 1 april is er een DMX 50cc wedstrijd op het circuit van Emmen. Het dringende verzoek is om uiterlijk woensdag 29 maart in te schrijven via motodromeemmen-minibaan@hotmail.com.

  Landelijke DMX finale 2023
  Zoals bekend is er dit seizoen, ondanks veel inspanning om dit toch mogelijk te maken, in district Zuid helaas geen DMX competitie; Dat heeft ook impact op de landelijke finale. Volgens de planning zou de landelijke finale in district Zuid zijn, maar nu vind hij plaats in Noord en wel op zaterdag 7 oktober in Delfzijl. En omdat er maar twee districten meedoen mogen er meer coureurs per district deelnemen om toch een acceptabel deelnemersaantal te krijgen.
  Opmerkingen:
 • De finale is weer op 1 dag.
 • De 50cc en 65cc kleine wielen rijden bij elkaar.
 • De 65cc grote wielen en 85cc kleine wielen rijden bij elkaar.
 • Vanzelfsprekend worden deze klassen wel afzonderlijk geklasseerd en gehuldigd.
 • Zowel district Midden als Noord mogen in alle klassen 20 coureurs afvaardigen, behalve in bovenstaande klassen, daar zijn het er 10.

 • DMX 50cc kalender
  Het DMX seizoen 2023 nadert met rasse schreden, maar een DMX 50cc kalender was er nog niet. Dit heeft er alles mee te maken dat de DMX 50cc een deel van zijn wedstrijden bij clubwedstrijden rijdt en dus eerst de clubkalenders bekend moeten zijn. Ook nu zijn nog niet alle clubwedstrijden bepaald, maar we vonden het niet langer verantwoord om te wachten met de kalender van onze kleinste coureurs.
  Dus de DMX 50cc kalender staat nu op de site (Kalender DMX 50cc Noord 2023), maar het kan zijn dat er nog 1 of 2 wedstrijden worden toegevoegd. Ook is er nog een wedstrijd, die op 21 mei, onder voorbehoud.

  DMX Noord kalender 2023 aangepast!
  De inkt van de DMX Noord kalender 2023 is nog maar nauwelijks droog of we hebben al de eerste aanpassing. Gelukkig is het maar een kleintje, zondag 21 mei is toegevoegd als reserve datum.

  Vrijdag 20 januari eindigt de gereserveerde periode!
  De laatste week van de periode waarin de rijnummers gereserveerd zijn is ingegaan. Vanaf zaterdag 21 januari zijn de rijnummers vrij beschikbaar voor alle coureurs, dus wil je niet achter het net vissen, wacht dan niet te lang.
  Wanneer je nog gebruik wilt maken van de voorkeursregeling, zorg dan dat je aanmelding uiterlijk 20 januari 2023 middernacht binnen is. Compleet ingevuld en met een Basis Sportlicentie Motocross 2023, want anders loop je de kans dat de aanmelding wordt afgewezen en kan er iemand anders met je nummer van door gaan!

  Alle coureurs die zich hebben aangemeld, maar nog niet gecontroleerd hebben dat hun aanmelding is geaccepteerd, worden aangeraden dat op korte termijn te doen. Je kunt dit controleren door op de deelnemerslijst op de website te kijken.
  • Staat je naam op de lijst zonder iets er achter, dan is alles goed gegaan.
  • Is je naam verdwenen, dan zul je een nieuwe poging moeten doen. Advies: zorg dat je nu alles goed doet!
  • Heb je meer dan 24 uur geleden aangemeld, en er staat nog steeds "In aanvraag" achter je naam dan is er iets aan de hand. Je hebt een mail gehad over wat je moet doen. Heb je deze niet gezien, neem dan zelf per mail contact op of probeer gewoon opnieuw aan te melden.

  Enduro rijden en toch DMX?
  Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om Enduro's te rijden en toch aan de DMX competitie mee te doen. Het antwoord hierop is "Ja, maar....".
 • Je kunt beide rijden, maar niet als je een Enduro startbewijs hebt; Ook niet voor de Hobby klasse.
 • Maar wanneer je een Off Road licentie hebt en een Basis Sportlicentie Motocross mag het wel.
 • Met een Off Road licentie kun je aan alle enduro's meedoen, in de Offroad c.q. Dagstart klasse.
 • En vervolgens mag je aan de DMX competitie meedoen met je Basis sportlicentie Motocross.

  Aanvullende opmerkingen:
 • Bij de DMX, dus tijdens de training en manches, moet de kentekenplaat verwijderd zijn.
 • En de koplamp moet afgeplakt zijn om te voorkomen dat er bij een valpartij of botsing scherpe fragmenten glas vrijkomen.
 • Laatst gewijzigd op: 2023-01-13 23:26:39 door: root

  DMX Noord kalender 2023
  De coureurs van de DMX 50cc moeten nog even wachten, aangezien ze de meeste wedstrijden bij clubwedstrijden rijden. De data van deze clubwedstrijden zijn simpelweg nog niet bekend. De DMX 50cc komt ook drie keer in actie bij min of meer reguliere DMX wedstrijden en dan met name als de clubs de wedstrijd hebben verdeeld over een weekend. Zo rijden ze op 15 april op Texel, 10 juni op Rutten en 8 juli op Joure.

  Voor alle overige klassen is de DMX Noord wedstrijd kalender2023 wel al bekend, inclusief de klassen die thuis blijven en de wedstrijdvolgorde.

  Sorry voor het ongemak; Onderhoud
  Net als een crossmotor heeft ook de computerapparatuur onderhoud nodig om alles feilloos en veilig te laten werken. Daarom vindt er donderdag 12 januari 2023 onderhoud aan de servers plaats. We zullen ons uiterste best doen om dit met zo weinig mogelijk overlast te laten verlopen, maar kunnen niet uitsluiten dat de website voor enige tijd onbereikbaar is.

  Het advies is dan ook:
 • Meldt je op deze donderdagavond tussen 20:00 en 01:00 niet aan voor de DMX Noord competitie 2023.
 • Krijg je de melding dat de www.dmxnoord.nl onbereikbaar is, probeer het enige tijd later nog een keer.
 • Laatst gewijzigd op: 2023-01-07 10:44:49 door: gerrit