Logo DMX Noord

Laatste dag inschrijving DMX Emmen ingegaan
De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Emmen is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 31 maart 2023. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

N.B. Natuurlijk hangt het door gaan van de wedstrijd af de hoeveelheid regen die al dan niet komt. Mocht de wedstrijd ondanks alle inspanningen van de vrijwilligers niet door kunnen gaan dan wordt het inschrijfgeld vanzelfsprekend teruggestort.

Inschrijving wedstrijden DMX Noord seizoen 2023 geopend
Lees onderstaande goed door, zeker als je nieuw bent bij DMX Noord of wanneer je het simpelweg niet meer precies weet:
 • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.
 • Inschrijven kan niet op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend vooraf en digitaal!
 • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd bij wedstrijden op zondag, tot de donderdagavond bij wedstrijden op zaterdag.
 • Daarna is de inschrijving gesloten,
 • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
 • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.


 • Je kunt voor alle wedstrijden van het seizoen inschrijven, dus zorg dat je de juiste wedstrijd kiest!
 • Je kunt alleen inschrijven voor de klassen die volgens de kalender aan een wedstrijd meedoen.
 • Als je voor meerdere klassen bent aangemeld, zorg dan dat je de juiste klasse kiest.

 • Heb je het (juiste) transponder nummer doorgegeven?
  Niet alle coureurs hebben hun transpondernummer doorgegeven en sommige zijn vergeten een wijziging door te geven. Het rijden met transponder is verplicht, zonder transponder kun je niet meedoen aan de DMX wedstrijden. En is je transponder nummer niet bekend bij de tijdwaarneming dan kan het zijn dat je niet in de uitslag van tijdtraining of wedstrijd voor komt. Dus heb je nog geen transpondernummer doorgegeven of is je transpondernummer gewijzigd, geef dit dan door via een mail naar gerrit@dmxnoord.nl.

  Vrijwilligers gevraagd: Tijdwaarneming
  De DMX Noord wedstrijden worden georganiseerd door een combinatie van de deelnemende clubs en de DMX organisatie. De DMX organisatie verzorgt de aanmeldingen voor de competitie, de inschrijvingen voor de wedstrijden, de wedstrijdleiding en de tijdwaarneming. Voor deze tijdwaarneming zijn we naarstig op zoek naar versterking.
  Herken je jezelf in het onderstaande?
  • Wil je deel uit maken van een leuk team?
  • Heb je enige affiniteit met computers?
  • Beschik je over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel?
  • Wil je de motocross van dichtbij meemaken maar hoef je niet beslist in de modder te staan?
  Meld je dan aan!
  Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens een wedstrijd een kijkje te komen nemen of een dag mee te lopen, om te ervaren of het wat voor je is.
  Vanzelfsprekend wordt je niet zo maar voor de leeuwen gegooid maar krijg je een training on the job.

  Zonder tijdwaarneming, geen wedstrijden!

  Wijziging datum DMX 50cc Westerbork
  Nadat was gebleken dat de datum van de wedstrijd voor de DMX 50cc op het circuit van Westerbork misschien niet zo handig gekozen was, is er een poll geweest onder de ouders van de coureurs. Omdat alle ouders die hebben gereageerd aangaven of voor een wijziging van de datum zijn of er geen bezwaar tegen te hebben, is in overleg met zowel MSV Motordrenthe als MSV Motodrome besloten om deze wedstrijd te verplaatsen. De nieuwe datum voor de DMX 50cc wedstrijd op het circuit de Weidestukken in Westerbork is zaterdag 15 juli 2023.

  De MSV Motodrome zal met de aanvangstijd van hun huldiging van het clubkampioenschap 50cc rekening houden met de eindtijd van de DMX 50cc wedstrijd op Westerbork.

  DMX 50cc Westerbork
  De datum voor de DMX 50cc in Westerbork heeft nogal wat stof op doen waaien. Op zich wel toepasselijk bij motocross, maar in dit geval wel minder wenselijk. Er is nog de mogelijkheid om naar een andere datum uit te wijken. Alle ouders/begeleiders van de DMX 50cc coureurs hebben hier een email over gekregen. Na het weekend wordt een definitieve beslissing genomen, dus wacht niet te lang met antwoorden.

  Nog een update DMX 50cc kalender: 22 april Westerbork
  En al weer een update van de DMX 50cc kalender. April wordt een drukke maand, op zaterdag 22 april is er een DMX 50cc wedstrijd op het circuit "De Weidestukken" van MSV Motordrenthe in Westerbork.

  Geen 1 april grap: Wedstrijd DMX 50cc toegevoegd
  Er is een wedstrijd toegevoegd aan de DMX 50cc kalender; Op zaterdag 1 april is er een DMX 50cc wedstrijd op het circuit van Emmen. Het dringende verzoek is om uiterlijk woensdag 29 maart in te schrijven via motodromeemmen-minibaan@hotmail.com.

  Landelijke DMX finale 2023
  Zoals bekend is er dit seizoen, ondanks veel inspanning om dit toch mogelijk te maken, in district Zuid helaas geen DMX competitie; Dat heeft ook impact op de landelijke finale. Volgens de planning zou de landelijke finale in district Zuid zijn, maar nu vind hij plaats in Noord en wel op zaterdag 7 oktober in Delfzijl. En omdat er maar twee districten meedoen mogen er meer coureurs per district deelnemen om toch een acceptabel deelnemersaantal te krijgen.
  Opmerkingen:
 • De finale is weer op 1 dag.
 • De 50cc en 65cc kleine wielen rijden bij elkaar.
 • De 65cc grote wielen en 85cc kleine wielen rijden bij elkaar.
 • Vanzelfsprekend worden deze klassen wel afzonderlijk geklasseerd en gehuldigd.
 • Zowel district Midden als Noord mogen in alle klassen 20 coureurs afvaardigen, behalve in bovenstaande klassen, daar zijn het er 10.

 • DMX 50cc kalender
  Het DMX seizoen 2023 nadert met rasse schreden, maar een DMX 50cc kalender was er nog niet. Dit heeft er alles mee te maken dat de DMX 50cc een deel van zijn wedstrijden bij clubwedstrijden rijdt en dus eerst de clubkalenders bekend moeten zijn. Ook nu zijn nog niet alle clubwedstrijden bepaald, maar we vonden het niet langer verantwoord om te wachten met de kalender van onze kleinste coureurs.
  Dus de DMX 50cc kalender staat nu op de site (Kalender DMX 50cc Noord 2023), maar het kan zijn dat er nog 1 of 2 wedstrijden worden toegevoegd. Ook is er nog een wedstrijd, die op 21 mei, onder voorbehoud.

  DMX Noord kalender 2023 aangepast!
  De inkt van de DMX Noord kalender 2023 is nog maar nauwelijks droog of we hebben al de eerste aanpassing. Gelukkig is het maar een kleintje, zondag 21 mei is toegevoegd als reserve datum.

  Vrijdag 20 januari eindigt de gereserveerde periode!
  De laatste week van de periode waarin de rijnummers gereserveerd zijn is ingegaan. Vanaf zaterdag 21 januari zijn de rijnummers vrij beschikbaar voor alle coureurs, dus wil je niet achter het net vissen, wacht dan niet te lang.
  Wanneer je nog gebruik wilt maken van de voorkeursregeling, zorg dan dat je aanmelding uiterlijk 20 januari 2023 middernacht binnen is. Compleet ingevuld en met een Basis Sportlicentie Motocross 2023, want anders loop je de kans dat de aanmelding wordt afgewezen en kan er iemand anders met je nummer van door gaan!

  Alle coureurs die zich hebben aangemeld, maar nog niet gecontroleerd hebben dat hun aanmelding is geaccepteerd, worden aangeraden dat op korte termijn te doen. Je kunt dit controleren door op de deelnemerslijst op de website te kijken.
  • Staat je naam op de lijst zonder iets er achter, dan is alles goed gegaan.
  • Is je naam verdwenen, dan zul je een nieuwe poging moeten doen. Advies: zorg dat je nu alles goed doet!
  • Heb je meer dan 24 uur geleden aangemeld, en er staat nog steeds "In aanvraag" achter je naam dan is er iets aan de hand. Je hebt een mail gehad over wat je moet doen. Heb je deze niet gezien, neem dan zelf per mail contact op of probeer gewoon opnieuw aan te melden.

  Enduro rijden en toch DMX?
  Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om Enduro's te rijden en toch aan de DMX competitie mee te doen. Het antwoord hierop is "Ja, maar....".
 • Je kunt beide rijden, maar niet als je een Enduro startbewijs hebt; Ook niet voor de Hobby klasse.
 • Maar wanneer je een Off Road licentie hebt en een Basis Sportlicentie Motocross mag het wel.
 • Met een Off Road licentie kun je aan alle enduro's meedoen, in de Offroad c.q. Dagstart klasse.
 • En vervolgens mag je aan de DMX competitie meedoen met je Basis sportlicentie Motocross.

  Aanvullende opmerkingen:
 • Bij de DMX, dus tijdens de training en manches, moet de kentekenplaat verwijderd zijn.
 • En de koplamp moet afgeplakt zijn om te voorkomen dat er bij een valpartij of botsing scherpe fragmenten glas vrijkomen.
 • Laatst gewijzigd op: 2023-01-13 23:26:39 door: root

  DMX Noord kalender 2023
  De coureurs van de DMX 50cc moeten nog even wachten, aangezien ze de meeste wedstrijden bij clubwedstrijden rijden. De data van deze clubwedstrijden zijn simpelweg nog niet bekend. De DMX 50cc komt ook drie keer in actie bij min of meer reguliere DMX wedstrijden en dan met name als de clubs de wedstrijd hebben verdeeld over een weekend. Zo rijden ze op 15 april op Texel, 10 juni op Rutten en 8 juli op Joure.

  Voor alle overige klassen is de DMX Noord wedstrijd kalender2023 wel al bekend, inclusief de klassen die thuis blijven en de wedstrijdvolgorde.

  Sorry voor het ongemak; Onderhoud
  Net als een crossmotor heeft ook de computerapparatuur onderhoud nodig om alles feilloos en veilig te laten werken. Daarom vindt er donderdag 12 januari 2023 onderhoud aan de servers plaats. We zullen ons uiterste best doen om dit met zo weinig mogelijk overlast te laten verlopen, maar kunnen niet uitsluiten dat de website voor enige tijd onbereikbaar is.

  Het advies is dan ook:
 • Meldt je op deze donderdagavond tussen 20:00 en 01:00 niet aan voor de DMX Noord competitie 2023.
 • Krijg je de melding dat de www.dmxnoord.nl onbereikbaar is, probeer het enige tijd later nog een keer.
 • Laatst gewijzigd op: 2023-01-07 10:44:49 door: gerrit