Logo DMX Noord

End of season party, nog slechts een paar dagen!

Foto's Facebook acties Pre-season party
Tijdens de pre-season party op 3 februari 2018 hebben de prijswinnaars van de Facebook acties een lege fotolijst ontvangen. De prijswinnaars konden vervolgens digitaal een foto insturen die ze daarna afgedrukt zouden ontvangen op de fotolijst te vullen. We hebben lang gewacht om de foto's te organiseren omdat het de bedoeling was een flinke partij in één keer te bestellen. Helaas hebben we tot nu toe maar een klein deel van de digitale foto's mogen ontvangen. Daarom zijn onlangs de ontvangen foto's bezorgd bij de prijswinnaars.

Heb je geen foto ontvangen dan zijn er twee mogelijkheden:
1) Je hebt wel een foto ingestuurd maar om de één of andere reden hebben wij hem niet ontvangen.
2) Je bent er nog niet aan toe gekomen om een foto in te sturen.

In het eerste geval, stuur hem dan nog een keer in, dan krijg je per omgaande een berichtje dat hij is aangekomen en wordt de foto een aantal dagen daarna bij je thuis bezorgd. Ontvang je binnen 3 dagen geen reply dan is de foto niet aangekomen en moet je even contact opnemen.
In het tweede geval, misschien is het handig om een foto in te sturen, tenzij je al een andere bestemming voor de lijst hebt gevonden natuurlijk.
De foto's kunnen worden verstuurt naar gerrit@dmxnoord.nl.

Wanneer je een foto instuurt let er dan wel even op dat de verhouding van de foto overeenkomt met de verhouding van de fotolijst of in ieder geval dat hij in de juiste verhouding uitgeknipt kan worden.

Training voor Jeugd Quadrijders en Zijspanteams
Doe mee in Utrecht!

Zaterdag 27 oktober aanstaande organiseert de KNMV een gratis training voor Jeugd Quadrijders en Zijspanteams op het circuit van MC Utrecht.

De training wordt gegeven met medewerking van Benjo Kellerman, Ingo ten Vregelaar en Daniël Willemsen. Weet je trouwens hoe belangrijk voeding is voor jou als sporter? Tijdens deze ochtend krijg je daar ook alles over te horen.

De training is van 09.00 tot 12.00 uur op het circuit aan de Isotopenweg 26, 3542 AS in Utrecht. Wil je daarna alles in de praktijk brengen? Dat kan: om 13.00 uur opent het circuit voor de reguliere training.

Dus ben jij in het bezit van een KNMV Basis Sportlicentie, ben je tussen de 5 en 14 jaar oud en rijd je op een quad of zijspan: meld je dan nu gratis aan! Stuur een mail naar r.bremmer@knmv.nl.

Deze ochtend is ter promotie van de Jeugd Zijspan- en Quadcompetities die in 2018 bij de KNMV zijn gestart. In 2019 organiseert de KNMV wederom deze competitie. Wil je deelnemen, vraag dan voor seizoen 2019 een KNMV Startlicentie voor de betreffende competitie aan. Let op: Voor deze klassen is geen startgelegenheid bij de DMX!

Voor aanvang van seizoen 2019 wordt er nogmaals een training georganiseerd voor de Jeugd Zijspanteams en Quadrijders.

Aanvullende informatie landelijke DMX finale Heerde
Voor de coureurs die naar de landelijke finale gaan, en natuurlijk begeleiders, fans en alle anderen die ze aan gaan moedigen, aanvullende informatie.

*Het tijdschema is te bekijken door op tijdschema te klikken. Let op: DMX Noord is niet op zaterdagavond al aanwezig voor het inschrijven, dit moet zondagmorgen plaats vinden.

*Het aanvullend reglement is te bekijken door op aanvullend reglement te klikken.

*Zaterdag 6 oktober is een openbekercross op Heerde. Voor iedereen toegankelijk, dus een ideale training voor de finale op zondag. Voor alle informatie klik openbekercross.

Definitieve deelnemerslijsten Landelijke finale Heerde 7 oktober 2018
De definitieve deelnemerslijsten voor de landelijke finale staan nu online onder het tabblad finale.

Coureurs die later zijn toegevoegd maar nog niet betaald hebben worden vriendelijk doch dringend verzocht het inschrijfgeld van €20 per omgaande over te maken op rekening NL21INGB0000395402 t.n.v. H. G. Waterlander te Ouwsterhaule onder vermelding van naam, klasse en rijnummer.
Alleen nadat ik het inschrijfgeld heb ontvangen ben je zeker van deelname!


Het rijnummer waarmee je moet rijden kun je vinden in de deelnemerslijst.
Let op: zorg voor een egale ondergrond en duidelijk leesbare cijfers. Anders kun je geweigerd worden voor deelname.


Strandcross Lemmer: Vlaggers gezocht
Op 20 oktober 2018 gaat het gebeuren, Strandcross Lemmer!
Voor Friesland, en eigenlijk geheel Noord Nederland, is dit een fantastisch evenement om de motorcross weer even op de kaart te zetten.
Zoals jullie weten zijn er voor het organiseren van dit soort evenementen heel veel vrijwilligers nodig.
Strandcross Lemmer zoekt nog een aantal baancommissarissen (vlaggers) die deze dag de veiligheid voor de rijders willen waarborgen. Opleiding kan geregeld worden. Wel is het handig dat je een beetje weet hoe het gaat op een crossbaan. Uiteraard word je deze dag in de watten gelegd qua innerlijke verzorging en sta je eerste rang bij de wedstrijden.
Interesse, meld je aan door via e-mail een bericht te sturen!

Rijnummers 50cc landelijke finale 7 oktober 2018 Heerde
Natuurlijk waren we de kleinste coureurs niet vergeten. Maar soms kosten de details gewoon wat meer tijd. Het zijn er maar twee, maar ook bij de 50cc wordt DMX Noord vertegenwoordigd door enthousiaste coureurs. Om de rijnummers te bekijken, klik hier.

End of season party!
Zaterdag 17 november gaan we los tijdens de DMX Noord End Of Season Party! We zullen aandacht besteden aan de kampioenshuldiging van DMX Noord seizoen 2018, we gaan een feestje bouwen, terugkijken op het motorcross seizoen 2018, vooruitkijken naar seizoen 2019 met de MX pop-up shops en vooral plezier hebben. Het wordt weer een spektakel!

Gratis entree - iedereen is welkom!
Voor campers is er overnachtingsmogelijkheid. Hierbij moet er wel rekening mee gehouden worden dat er een vergoeding wordt gevraagd en dat vooraf opgeven via e-mail meer dan wenselijk is. Je krijgt hiervoor niet alleen een prachtige plek maar ook stroom en toegang tot de sanitaire faciliteiten.

Tot ziens op 17 november om 20.00 uur in de Postwagen (Hoofdstraat 53 in Tolbert)!

Rijnummers landelijke finale 7 oktober 2018 Heerde
De meeste rijnummers voor de landelijke finale zijn bekend. De rijnummers staan per klasse onder het tabblad "finale" in de menu balk.

Let op: zorg voor goed leesbare rijnummers (voorop en beide zijden van de motor), dus voldoende groot, op een egale achtergrond met contrasterende cijfers. Coureurs waarbij de rijnummers op de motor niet voldoende leesbaar zijn kunnen geweigerd worden.

Vlaggenisten gezocht landelijke finale Heerde
Wie o wie van onze rijders (die niet zijn afgevaardigd), begeleiders of overige volgers gaan op 7 oktober naar Heerde, is gecertificeerd vlaggenist en wil niet alleen de finale van dichtbij meemaken maar zich ook nog nuttig maken? Heerde heeft momenteel nog te weinig vlaggenisten en kan jullie hulp dus goed gebruiken!
Er wordt gezorgd voor een lunchpakket en de vergoeding is 30 euro.

Opgave via e-mail,

Correctie eindstand Masters
Helaas was er een fout geslopen in de punten van de tweede manche van de Masters in Veendam. Hierdoor had een aantal deelnemers geen punten gekregen. Dit is nu gecorrigeerd, maar het heeft voor sommige coureurs wel nadelige gevolgen.

Uitslag DMX Veendam en eindstand DMX Noord 2018
De uitslagen van de DMX Noord wedstrijd op 23 september 2018 op Veendam zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

De uitslagen zijn verwerkt waarmee de eindstand van de DMX Noord competitie 2018 bekend is.

Deelname landelijke DMX finale Heerde 7 oktober 2018
Zondag 7 oktober is de landelijke DMX finale in Heerde. Van een aantal van jullie is al zeker dat je naar de finale mag, voor een paar is het misschien nog spannend. Omdat het veel werk is om de deelname aan de finale rond te krijgen willen we hier graag nu al mee beginnen.
We hebben een e-mail gestuurd naar de eerste dertien van alle klassen die van start gaan bij de landelijke DMX finale, maar het is altijd mogelijk dat deze niet aangekomen is (spam box, ander e-mail adres, type fout, etc.). Daarom de volgende oproep, sta je bij de eerste dertien van je klasse lees de volgende opties even goed door:

1) Je wilt naar de finale. In dat geval het dringende verzoek om zondag bij de inschrijving voor de DMX in Veendam een enveloppe met daarin €20 mee te nemen (en in te leveren) én op de enveloppe je naam, klasse en rijnummer te schrijven.
2) Je wilt niet naar de finale (geblesseerd, al over gestapt, geen zin, andere reden): het dringende verzoek om dit zo spoedig mogelijk, bij voorkeur per e-mail, door te geven. Misschien kunnen we dan iemand anders blij maken met een finale plaats.
3) Je wilt naar de finale, hebt een enveloppe met €20 ingeleverd, maar na de wedstrijd in Veendam heb je geen recht meer op een finale plaats. Dan krijg je natuurlijk je €20 terug; Je kunt het gelijk na de wedstrijd in Veendam terughalen en anders wordt het op je rekening gestort.

Let op: Deelnemers moeten tijdens de finale met een ander rijnummer rijden. Dit toegewezen rijnummer wordt tijdig gecommuniceerd (per mail en/of de DMX website).
Het toegewezen rijnummer moet duidelijk op de motor worden aangebracht (dus met egale achtergrond en cijfers in het contrasterende kleur).

Uitslag en tussenstand DMX Marum
De tussenstand is bijgewerkt met de uitslagen van de DMX wedstrijd op 9 september 2018 in Marum.

Ook zijn uitslagen nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Landelijke DMX finale Heerde 7 oktober 2018
Zondag 7 oktober organiseert de MSV NOV in Heerde de landelijke DMX finale. Voorgaande jaren mochten de beste acht naar deze finale maar omdat het aantal districten is teruggebracht naar drie is dit veranderd. In 2018 mogen de eerste dertien van alle klassen, met uitzondering van de Dames-klasse, naar de landelijke finale. Voor de Masters geldt dat ze alleen naar de landelijke finale mogen als ze op de finale dag de leeftijd van veertig jaar hebben bereikt.
Laatst gewijzigd op: 2018-09-08 12:38:58 door: gerrit

Tussenstand bijgewerkt na Vledderveen
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Vledderveen op 1 september 2018 zijn toegevoegd.

N.B. de punten van de wedstrijd van de Masters in Emmen op 23 juni zijn gecorrigeerd.

Mylaps uitslag DMX Vledderveen online
De uitslagen van de DMX wedstrijd op Vledderveen op zaterdag 1 september 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u op hier.

Ook de laatste DMX 50cc wedstrijd gaat helaas niet door!
De club die de laatste DMX 50cc wedstrijd, op 2 september, zou organiseren heeft besloten dit niet te doen. Nadat de club de wedstrijd had teruggegeven is nog geprobeerd om de wedstrijd ergens anders onder te brengen maar dit is helaas niet gelukt. Hiermee is de tussenstand van de DMX 50cc dus ook de eindstand van seizoen 2018.

Tussenstand DMX 50cc bijgewerkt na Delfzijl
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX 50cc wedstrijd in Delfzijl op 8 juli 2018 zijn toegevoegd.

Om direct naar de uitslagen op Speedhive te gaan klikt u op hier.

Tussenstand bijgewerkt na Joure
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Joure op 7 juli 2018 zijn toegevoegd.

Opstart problemen DMX Joure
Zaterdag 7 juli was de DMX in Joure. De club had er alles aan gedaan om te zorgen dat de wedstrijd überhaupt door kon gaan en dat alles verzorgd was. Vrijwilligers van de Flying Boetoe hadden elke avond in de week voorafgaand aan de wedstrijd met man en macht gesproeid om een berijdbaar circuit te krijgen. En dat was uitstekend gelukt. Ook de rest van de entourage was prima voor mekaar. Toch begon de dag helaas niet soepel; Zowel de Flying Boetoe als de DMX tijdwaarneming waren er ruim op tijd klaar voor maar de computer van de tijdwaarneming gooide roet in het eten. De nieuwste versie van de programmatuur was geïnstalleerd en alle updates gedaan, en dat was ook al een paar wedstrijden getest. Maar deze morgen ging het programma volledig in de stress. Gelukkig kon het met ondersteuning van de Mylaps helpdesk het probleem opgelost worden en konden we met ruim een half uur vertraging met de trainingen beginnen.

Mylaps uitslag Joure online
De uitslagen van de DMX wedstrijd op Joure op 7 juli 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u op hier.

Inschrijving DMX Joure vanaf 8 uur.
De inschrijving bij de DMX in Joure op 7 juli 2018 begint een half uur later dan gebruikelijk.

Dus, de inschrijving voor de 65cc en 85cc is van 08:00 tot 08:30 uur.
Voor alle andere klassen is de inschrijving van 08:00 tot 09:00 uur. Stipt 09:00 uur sluit de inschrijving.
Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

Zo spoedig mogelijk na de sluiting van de inschrijving beginnen we met de trainingen.

Clubwedstrijd MC Delfcross 8 juli, tevens DMX 50cc
Dit jaar wordt het clubkampioenschap van MC Delfcross verreden over één wedstrijd, echter er worden wel drie manches verreden. Wil je hier aan meedoen schrijf je dan in via de website MC Delfcross, rechtstreeks via Motocrossplanet/inschrijven of meld je tussen 9.00 en 10.00 uur in de kantine.

De club werd overstelpt met berichtjes of er ook een opstapklasse is. Vandaar dat ze hebben besloten om 2 opstapklasses toe te voegen namelijk 65/85 opstap en 125cc en hoger opstap.
Het verzoek is om je in te schrijven via de volgende link.
Bij transpondernr vul je 0000000 in, zo is bekend dat je bij de opstapklasse ingeschreven wilt worden.

Gelijktijdig met de 50cc clubcross wordt een DMX 50cc wedstrijd verreden, de DMX 50cc uitsluitend voor niet-startbewijshouders.

Tot ziens op zondag 8 juli in Delfzijl.

1ste manche Dames DMX Emmen online & tussenstand bijgewerkt.
Het protest betreffende de eerste manche van de Dames-klasse bij de DMX Noord wedstrijd in Emmen op 23 juni 2018 is afgehandeld. De uitslag van deze manche (zowel Dames als Masters) is nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive.

Ook de tussenstand van de Dames is bijgewerkt met de resultaten van deze manche.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Tussenstand bijgewerkt na Emmen
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Emmen op 23 juni 2018 zijn toegevoegd.

Gezien het feit dat het schriftelijke protest, dat na afloop van de eerste manche van de Dames-klasse is ingediend, nog niet is afgehandeld is deze manche (nog) niet opgenomen in de tussenstand.

Mylaps uitslag Emmen online
De uitslagen van de DMX wedstrijd op Emmen op 23 juni 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive.

Na afloop van de eerste manche van de Dames-klasse is een schriftelijk protest ingediend. Aangezien de behandeling van dit protest enige tijd in beslag zal nemen is de uitslag van deze manche, en daarmee ook de daguitslag, nog niet definitief, en daarom ook niet gepubliceerd op Mylaps/Speedhive. Vanzelfsprekend staat de uitslag van de combi-klasse Masters ook niet online, maar deze is wel definitief.

Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2018-06-29 21:23:01 door: gerrit

Wedstrijd DMX 50cc 1 juli 2018 gaat niet door!
Helaas kan de wedstrijd die voor zondag 1 juli gepland stond niet door gaan. Hoewel iedereen zijn best heeft gedaan krijgen we het organisatorisch niet rond. Het is de bedoeling dat deze wedstrijd op zondag 2 september wel zal worden verreden. De exacte details worden in een later stadium bekend gemaakt.

Tussenstand DMX 50cc bijgewerkt.
Met enige vertraging is de tussenstand van de DMX 50cc bijgewerkt. De uitslagen van zowel de wedstrijd op 23 mei in Vledderveen als 9 juni in Westerbork zijn toegevoegd.

Tussenstand bijgewerkt na Delfzijl
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Delfzijl op 10 juni 2018 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslag Delfzijl online
De uitslagen van de DMX wedstrijd op Delfzijl op 10 juni 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u op hier.

Tussenstand bijgewerkt na Vledderveen
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Vledderveen op 3 juni 2018 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslag Vledderveen online
De uitslagen van de DMX wedstrijd op Vledderveen op 3 juni 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u op hier.

DMX Vledderveen / Overnachten
De nacht van zaterdag op zondag is het terrein van de MRTO gesloten. Dat betekent dat er niet op het terrein overnacht kan worden. Overnachten op het parkeer terrein voor het hek wordt wel gedoogd. Hier zijn geen kosten aan verbonden maar er zijn ook geen voorzieningen waar gebruik van kan worden gemaakt.

Tussenstand DMX bijgewerkt na Makkinga
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Makkinga op 27 mei 2018 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslag Makkinga online.
De uitslagen van de DMX wedstrijd op Prikkedam in Makkinga op 27 mei 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Sorry? Ja, sorry voor de wedstrijd op zondag 27 mei 2018 op het circuit de Prikkedam in Makkinga. Het is duidelijk dat deze wedstrijd niet DMX Noord waardig was.
Zaterdag begin van de middag kreeg het dagelijks bestuur van de DMX door van de organiserende club dat er te weinig vlaggers waren. Op dat moment is niet besloten om de wedstrijd af te gelasten maar alles op alles te zetten om het voor elkaar te krijgen. Vooral om de vele rijders een mooie dag te kunnen bezorgen. Hoewel het niet de verantwoordelijkheid van het DB is heeft met name Gerda Roeles haar hele zaterdag middag besteed om het rond te maken. Dit is slechts ten dele gelukt waardoor we zondag morgen een beroep moesten doen op begeleiders en zelfs coureurs.
Gedurende de wedstrijd dag kregen we te maken met steeds meer issues; Afgezien van vele valpartijen en het feit dat het erg stoffig was, bleek het ook niet haalbaar om alle vlagposten bemand te houden. Op grond van deze zaken, gecombineerd met het advies van de medische dienst, is dan ook besloten om de tweede manches te schrappen.
Zijn er ook positieve dingen te melden over deze dag? Ja, het feit dat er veel mensen de handen uit de mouwen hebben gestoken, het begrip van een deel van de coureurs en natuurlijk dat we hier van geleerd hebben. Hoewel we niet kunnen garanderen dat alle toekomstige wedstrijden vlekkeloos zullen verlopen kunnen we wel garanderen dat deze situatie niet meer voor zal komen.


Noodsituatie, help de Prikkedam!
ATTENTIE!!! WIJ HEBBEN JULLIE HULP NODIG!!!

Morgen te weinig vlaggenisten!
De Prikkedam heeft vanmiddag aangegeven onvoldoende vlaggenisten voor de DMX Noord wedstrijd van morgen te hebben! Zij komen waarschijnlijk 10 mensen tekort! De voorzitter van Prikkedam zet alles op alles om de wedstrijd door te laten gaan. Dit kan echter alleen nog maar met de hulp van aanwezige begeleiders of in het uiterste geval de rijders zelf, die dan als vlaggenist ingezet worden (leeftijd vanaf 16 jaar!). Daarom een dringend verzoek aan m.n. de begeleiders/ouders van de rijders: Meld je morgen a.u.b. direct bij de inschrijving aan als vlaggenist! Liefst zoveel mogelijk, dan kan ieder een gedeelte van de dag voor zijn/haar rekening nemen. Als dat niet lukt, doet de club een beroep op de aanwezige DMX rijders. Er zullen dan veel rijders ingezet moeten gaan worden, daar zij elkaar regelmatig kunnen afwisselen, dit i.v.m. hun eigen wedstrijd.

Cursus vlaggenisten!
Morgenochtend vóór de tijdtraining om 8.30 uur zal Bert Bruggink ALLE dienstdoende vlaggenisten een korte cursus geven (ook voor degene die al gecertificeerd zijn), conform de afspraak die Prikkedam vandaag met de KNMV gemaakt heeft. Alle begeleiders/ouders die dan vlaggenist zijn, zijn dan alleen voor deze wedstrijddag gecertificeerd. De korte cursus is in de groene romneyloods!

NB. Rijders van 16 jaar of ouder met een basissportlicentie en startlicentie zijn al gecertificeerd (zie vlaggetje op je licentie). Zij hebben daartoe bij de aanvraag van hun licentie digitaal vragen moeten beantwoorden. Begeleiders kunnen ook een onlinetraining vlaggenistencursus doen bij de KNMV met de geldigheidsduur van 1 jaar, kosteloos! Zie: KNMV vlaggenistentraining.

Tussenstand DMX bijgewerkt na Veendam
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Veendam op 20 mei 2018 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslag Veendam online.
De uitslagen van de DMX wedstrijd op het circuit aan de Jan Kokweg in Veendam op 20 mei 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

DMX Veendam
Voor alle informatie over de DMX in Veendam op zondag 20 mei met betrekking tot overnachten, parkeren, helpers, pitsstraat, medische dienst en fotografen, klik hier.

Sylvan Canrinus in Nederland verhuist.
Vrijdag 18 mei op NPO 1 is Sylvan Canrinus te gast in het programma NEDERLAND VERHUIST. Dit programma wordt uitgezonden om 22:20.

Tussenstand DMX bijgewerkt na Westerbork
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Westerbork op 13 mei 2018 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslag Westerbork online.
De uitslagen van de DMX wedstrijd op het circuit de Weidestukken in Westerbork op 13 mei 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u op hier.

Tussenstand DMX 50cc bijgewerkt na Emmen
De tussenstand van de DMX 50cc is bijgewerkt met de uitslagen van de wedstrijd op zondag 6 mei 2018 in Emmen.

Tussenstand na Delfzijl online.
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Delfzijl op 29 april 2018 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslag Delfzijl online.
De uitslagen van de DMX wedstrijd op Delfzijl op 29 april 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u op hier.
Laatst gewijzigd op: 2018-04-29 18:49:22 door: gerrit

Overnachten DMX Delfzijl
In de nacht voorafgaande aan de wedstrijd is overnachten op het rennerskwartier mogelijk.
Kampeerkosten: €15,= per voertuig

Bij aankomst direct melden in de kantine, alvorens je ergens je camper neer zet.

Arriveren kan op zaterdagmiddag vanaf 16:00 uur tot 22:00 uur. Zorg dat je meteen goed staat, want je kunt niet meer verplaatsen.
Er is geen plaats voor auto's van begeleiders in het rennerskwartier.

Tussenstand na Makkinga online.
De tussenstand is bijgewerkt, de uitslagen van de DMX wedstrijd in Makkinga op 22 april 2018 zijn toegevoegd.

Mylaps uitslag Makkinga online.
De uitslagen van de DMX wedstrijd op de Prikkedam op 22 april 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u op hier.

Vrijwillige helmkeuring in Makkinga.

Tijdens de inschrijving van de DMX wedstrijd op 22 april op de Prikkedam in Makkinga, is er gelegenheid om je helm te laten keuren. Tenminste als je helm aan bovenstaande eisen voldoet. Het is geheel vrijwillig en dus niet verplicht!
Wanneer je je helm wilt laten keuren, meldt je dan even bij Gerrit Waterlander.

KNMV verzekeringsvoorwaarden voor de CLUBS om een DMX wedstrijd te organiseren zijn aangescherpt!
Afgelopen winter hebben alle clubs van de KNMV gehoord dat de voorwaarden voor het verkrijgen van een KNMV verzekering om een DMX wedstrijd te organiseren zijn aangescherpt. Als een club een DMX wedstrijd organiseert kan dat niet zonder verzekering. Iedere club is daar zelf verantwoordelijk voor en vraagt zelf een verzekering aan bij de KNMV.

De KNMV stelt vanaf dit seizoen als verzekeringsvoorwaarde dat alle dienstdoende vlaggenisten gecertificeerd moeten zijn, anders mag de DMX wedstrijd NIET verreden worden! Hiertoe kunnen de clubs hun clubvrijwilligers kosteloos een korte en eenvoudige onlinetraining laten doen bij de KNMV. Clubs zijn hier vroegtijdig van op de hoogte gebracht.
De KNMV stelt tevens dat het de taak van de wedstrijdleider is om erop toe te zien dat alle vlaggenisten die ingezet worden, gecertificeerd zijn! Doet de wedstrijdleider dat niet, dan kan - als de club het niet goed geregeld heeft - ook de wedstrijdleider verzekeringstechnisch aansprakelijk worden gesteld!

Zoals jullie weten werkt het dagelijks bestuur (DB) en de wedstrijdleiding van de DMX Noord, op basis van vrijwilligheid. Als de DMX wedstrijdleider onvoldoende toeziet op bovenstaande KNMV voorwaarde, zou hij/zij persoonlijk in grote problemen kunnen komen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Om de verzekeringstechnische verantwoordelijkheid te laten waar het hoort, namelijk bij de clubs, zal elke club daarom ruim van te voren schriftelijk bij de secretaris van het DB van DMX Noord dienen aan te geven dat zij allemaal gecertificeerde vlaggenisten inzet. Doet de club dit niet of geeft zij tijdig aan onvoldoende gecertificeerde vlaggenisten te hebben, dan kan de DMX wedstrijd helaas niet doorgaan en zal dit direct op de DMX Noord website gezet worden. Ook op de DMX wedstrijddag zelf dient de wedstrijdleider nogmaals te controleren of er alleen gecertificeerde vlaggenisten worden ingezet. Blijkt dit alsnog van niet, of blijkt tijdens de wedstrijd ineens van niet, dan kan de wedstrijd helaas niet doorgaan of wordt de wedstrijd direct gestaakt. Het DB heeft de clubs gevraagd tijdig te handelen, ook om vervelende situaties voor rijders/begeleiders te voorkomen, zoals bv. zij die van ver komen en de dag van te voren al afreizen.

NB. Dezelfde KNMV verzekeringsvoorwaarde, het inzetten van alleen gecertificeerde vlaggenisten, geldt ook voor elke clubwedstrijd!


DMX 50cc Delfzijl afgelast!
Om organisatorische redenen gaat de DMX 50cc wedstrijd van MC Delfcross op 22 april niet door! Omdat het onmogelijk bleek om een alternatieve datum te vinden vervalt deze wedstrijd en wordt hij niet verplaatst naar een andere datum.

Tussenstand na Emmen online.
De eerste tussenstand van seizoen 2018 staat online.
Let op: de tussenstand is gebaseerd op het netto aantal punten, dus met één schrap manche. Het kan er dus anders uitzien dan je verwacht.

Mylaps uitslag Emmen online.
De uitslagen van de DMX wedstrijd op Emmen op 8 april 2018 zijn nu beschikbaar op Mylaps/Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u op hier.

Geen helmkeuring in Emmen!
Het was de bedoeling dat bij de eerste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2018 een vrijwillige helmkeuring aangeboden zou worden. Helaas lukte het niet om dit na de verplaatsing van de wedstrijd in Makkinga te realiseren voor Emmen. We zullen onze uiterste best doen om dit voor de volgende wedstrijd, 22 april in Makkinga, wel voor elkaar te krijgen.
Nog even de regels:
*Helm moet in nieuw staat zijn, dus moet schoon en schadevrij worden aangeboden.
*De helm moet zijn voorzien van een ECE-05 Keurmerk
*Er mag geen mount voor een helmcamera op zitten, noch mogen er andere aanpassingen zijn aangebracht.

Wie zijn wij?
Regelmatig merken we dat zowel deelnemers als omstanders weinig tot geen idee hebben hoe de organisatie van de DMX Noord wedstrijden in elkaar zit. Daarom vanaf nu een korte omschrijving wie wat doet binnen de organisatie van DMX wedstrijden, te bereiken via het knopje "Organisatie" in het menu.

DMX Emmen 8 april 2018
Zondag 8 april is de DMX Noord wedstrijd in Emmen. Na de verplaatsing van de DMX wedstrijd in Makkinga van 1 april naar 22 april is de wedstrijd in Emmen de eerste van seizoen 2018. We verwachten grote drukte dus kom op tijd.

De inschrijftijden staan nu vermeld in het reglement en zullen alleen nog apart worden vermeld als ze voor een wedstrijd afwijken van het reglement. In Emmen is dat niet het geval maar voor de zekerheid nog één keer:
*De inschrijving start voor alle klassen om 7:30u.
*Om 8:00u sluit de inschrijving voor de 65cc en 85cc.
*Om 8:30u sluit de inschrijving voor alle andere klassen.

Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De training en wedstrijd volgorde zal zijn zoals vermeld bij de kalender.

N.B. Ook alle jeugdklassen, dus 65cc en 85cc, rijden in Emmen het volledige circuit.

DMX wedstrijd Prikkedam verplaatst naar 22 april!
Vandaag is de conditie van het circuit de Prikkedam beoordeeld en de conclusie was helaas dat de wedstrijd van 1 april afgelast moet worden. Gezien de huidige toestand van de baan is het niet realistisch om te verwachten dat we zondag de wedstrijd door kunnen laten gaan. De regen van de laatste paar dagen is spelbreker.
De wedstrijd is verplaatst naar de reserve datum van 22 april.

Overnachten DMX Makkinga 1 april 2018
Overnachten in het rennerskwartier.
In de nacht voorafgaande aan de wedstrijd is overnachen op het rennerskwartier mogelijk.
Er zijn goede sanitaire voorzieningen aanwezig bij de kantine.
Uitsluitend voor deelnemers aan de wedstrijden + begeleiders.
Kampeerkosten: €15,= per voertuig

Bij aankomst direct melden bij de beheerder (bij/in de kantine), alvorens je ergens je camper neer zet.

Volg te allen tijde de aanwijzingen van de campingbeheerders op.

Arriveren kan op zaterdagmiddag vanaf 17:30 uur tot 22:00 uur. Om 22:00u wordt het hek gesloten en om 23:00u moet het stil zijn.
Zorg dat je meteen goed staat, want je kunt niet meer verplaatsen.
Er is geen plaats voor auto's van begeleiders in het rennerskwartier. Die kunnen elders op ons terrein gratis en op loopafstand parkeren.
Laatst gewijzigd op: 2018-03-28 22:19:38 door: Gerrit

DMX Makkinga 1 april 2018
Zondag 1 april is de eerste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2018 en wel op het circuit van de MSV de Prikkedam.

Open
Het hek gaat open voor het aanrijden van deelnemers om 07:00 uur.
De parkeerplaats voor publiek gaat open om 07:30 uur. Gratis parkeren

Rennerskwartier/parkeren
Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters op.
Auto's van begeleiders kunnen niet in het rennerskwartier parkeren, maar moeten naar de publieksparkeerplaats. Zij kunnen daar gratis parkeren.

Inschrijven
De inschrijving start voor alle klassen om 7:30u.
Om 8:00u sluit de inschrijving voor de 65cc en 85cc.
Om 8:30u sluit de inschrijving voor alle andere klassen.

Voor alle klassen geldt, kom op tijd anders kun je niet meedoen!

De wedstrijdvolgorde voor alle DMX Noord wedstrijden van seizoen 2018 is toegevoegd aan de kalender. Klik hier om gelijk de volgorde van alle wedstrijden te bekijken.

DMX 50cc Marum
De tweede wedstrijd voor de DMX 50cc vond plaats op het circuit Trimunt in Marum op zondag 25 maart tijdens de eerste clubwedstrijd van de MCMO. De uitslagen van deze wedstrijd zijn nu verwerkt in de tussenstand op de website en voor de Speedhive uitslagen klikt u hier voor de uitslag van de eerste manche en hier voor de tweede manche.

DMX 50cc Emmen
Ook dit jaar beten de kleinste coureurs de spits af; de jongens en meiden van de DMX 50cc kwamen zondag 11 maart al in actie voor hun eerste DMX wedstrijd van seizoen 2018 op het circuit in Emmen. De omstandigheden waren niet optimaal maar toch kon er een leuke wedstrijd verreden worden. De uitslag van deze wedstrijd staat nu online.

Update: Sylvan Canrinus
Hallo allemaal,

Ik heb het revalidatie centrum Beatrixoord in Haren verlaten en ben nu weer thuis in Bolsward. Tijdens mijn revalidatie heb ik veel steun gehad aan jullie berichtjes, kaartjes en zeker ook de bezoekjes. Natuurlijk helpt de belangstelling nog steeds om positief te blijven dus ik hoop dat dit niet over is nu ik weer thuis ben. Mijn adres is Pater Schuurmanstraat 1, 8701 CW, Bolsward. Het is thuis nog wel een beetje behelpen want de verbouwing is nog niet klaar maar dat zal gelukkig niet lang meer duren. En ondertussen kijk ik weer vooruit, ik ben al naar de sportschool geweest en ook een rijles heb ik alweer gehad. Om op de hoogte te blijven van mijn belevenissen kun je mijn vlogs volgen via www.youtube.com/sylvancanrinus.

Groetjes en tot snel, Sylvan Canrinus.

Helmkeuring!

Tijdens de inschrijving van de eerste DMX wedstrijd van dit seizoen, op 1 april op de Prikkedam in Makkinga, is er gelegenheid om je helm te laten keuren. Tenminste als je helm aan bovenstaande eisen voldoet. Het is geheel vrijwillig en dus niet verplicht!

DMX 50cc kalender 2018
De DMX 50cc kalender is bekend. Er staan acht wedstrijden op de kalender plus natuurlijk de landelijke finale op 7 oktober in Heerde. Klik hier om meteen naar de kalender te gaan.

Helaas zijn de wedstrijden geconcentreerd vóór de zomervakantie, maar we zijn afhankelijk van de clubwedstrijden van de verschillende clubs. Een kleine wijziging kunnen we niet volledig uitsluiten, mocht dat het geval zijn dan zal dit tijdig worden gecommuniceerd.

Klasse indeling & cc's.
Er blijkt wat onduidelijkheid te zijn over de toegestane cc's binnen de verschillende klassen.

Dames klasse:
Bij introductie van de Dames klasse is gekozen door de meerderheid van de clubs om te starten bij 125cc. Oorspronkelijk was echter in het reglement opgenomen de omschrijving die in het KNMV motocross staat voor de 125cc, nl. "t/m 125cc". In het reglement is dit al snel gewijzigd in "125cc" maar in het nieuwsbericht stond nog steeds "t/m 125cc". Voor de duidelijkheid is vandaag ook dit nieuwsbericht aangepast.

250cc & 500cc:
De toegestane cilinder inhouden voor deze klassen zijn "t/m 250cc" en "t/m 500cc". Dus in de 250cc mogen ook motoren starten van minder dan 250cc, bijvoorbeeld 125cc, maar niet meer dan 250cc. Hetzelfde geldt voor de 500cc, hierin mogen alle motoren starten met maximaal 500cc, dus o.a. 125cc, 250cc twee- en viertakt, 450cc en 500cc.
Wel zijn in beide klassen de leeftijdsgrenzen van toepassing, 250cc vanaf 15 jaar en 500cc vanaf 16 jaar.

Voor alle duidelijkheid:

Klasse   van   t/m    
50cc   40cc   50cc   uitsluitend tweetakt
65cc kleine wielen   50cc   65cc   uitsluitend tweetakt
65cc grote wielen   50cc   65cc   uitsluitend tweetakt
85cc kleine wielen   70cc   85cc   uitsluitend tweetakt
85cc grote wielen   70cc   85cc   uitsluitend tweetakt
Dames   125cc   500cc   tweetakt (125cc en hoger) & viertakt (175cc en hoger) / afhankelijk van leeftijd coureur
125cc   90cc   125cc   uitsluitend tweetakt
250cc   n.v.t.   250cc   tweetakt & viertakt
500cc   n.v.t.   500cc   tweetakt & viertakt
Masters   n.v.t.   n.v.t.   tweetakt & viertakt

Nieuwe indeling districten.
Eind 2017 is er overleg geweest tussen de diverse DMX-coördinatoren over de verdeling van de diverse districten. Om verschillende redenen is besloten om een nieuwe verdeling van de DMX districten te maken. Voor district Noord veranderd niet zo veel; Het noordelijke deel van Noord-Holland, boven het Noordzeekanaal, hoort vanaf seizoen 2018 bij DMX Noord. Maar velen hadden dat gevoel al lang.
Het enige verschil is dat coureurs uit Noord-Holland Noord nu niet meer lid van een club in district Noord hoeven te zijn om in dit district voor de competitie mee te mogen doen. Willen coureurs uit Noord-Holland Noord bij DMX Midden blijven uitkomen dan zullen die nu wel lid moeten zijn van een club in dit district.

Voor de rest van het districten geldt:
-DMX West houdt op te bestaan, de provincie Zeeland hoort nu bij DMX Zuid en de provincie Zuid-Holland wordt DMX Midden.
-Er is besloten om de gecombineerde DMX Midden/Oost competities samen te laten gaan onder de naam DMX Midden.

Er bestaat nog steeds de mogelijkheid voor rijders om buiten regionaal aan een DMX-competitie deel te nemen, voorwaarde is dan dat de coureur volwaardig rijdend lid is van een club uit het DMX-district waar hij/zij actief wil zijn.

Er zijn vanaf dit seizoen dus drie districten waar er een DMX competitie wordt georganiseerd: Noord, Midden en ZuidInschrijving open voor iedereen!
De inschrijving is nu geopend voor iedereen. Klik in het menu op "Aanmelden" en lees de tekst goed door. Vervolgens klik je op "U kunt hier het formulier downloaden", vult het formulier volledig in en stuurt het samen met een kopie van de basis sport licentie op. Het adres staat onder aan het aanmeldingsformulier en is anders dan voorgaande jaren!

Dames klasse toegevoegd en body protector verplicht!
Tijdens de stuurgroep vergadering op 15 januari zijn twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd:

*Een body protector is voor alle coureurs verplicht. Dit is een wijziging die voortkomt uit de internationale regelgeving die gevolgd wordt door de KNMV en dus ook door de DMX!

*Er is een dames klasse toegevoegd:
• Deelnemers in de Dames klasse dienen van het vrouwelijk geslacht te zijn.
• Dames mogen in de Dames klasse deelnemen, maar ook in de reguliere klassen.
• De Dames klasse is geen landelijke klasse, dus deelnemers in de Dames klasse kunnen niet naar de landelijke DMX finale.
• De Dames klasse wordt in principe ingedeeld bij een start van een andere klasse en rijdt dus niet apart maar wordt wel apart geklasseerd.
•Motorkeuze:
vanaf 13 jaar, 125cc tweetakt.
vanaf 15 jaar, t/m 250cc twee- of viertakt.
vanaf 16 jaar, t/m 500cc twee- of viertakt.
Laatst gewijzigd op: 2018-01-28 14:28:36 door: gerrit

Kalender 2018 bekend (met uitzondering van de DMX 50cc)
De kalender voor alle klassen, behalve de DMX 50cc, is bekend. De kalender voor de DMX 50cc volgt later.

Laatste week met gereserveerde rijnummers gaat in!
Vanaf 15 januari is de inschrijving vrij voor iedereen. Rijnummers zijn dan niet meer gereserveerd. Wil je nog gebruik maken van de voorkeursregeling, zorg dan dat je inschrijving uiterlijk 14 januari bij Lummie is. Compleet ingevuld en met een kopie basis sport licentie!