Logo DMX Noord

Informatie DMX Vledderveen
Om te overnachten kun je inrijden op zaterdag tussen 18.00 en 20.00 uur, 10 euro per plaats.

Er zijn in totaal 6 plaatsen met een stroom aansluiting, 15 euro per plaats.
Deze kun je reserveren d.m.v. een app te sturen naar 06-27205415.

Betalingen dienen bij aankomst contant te worden voldaan.

Zondag ochtend om 08.00 is het toegangshek weer geopend.

Parkeren op het rennerskwartier en grasbaan, dit gaat op aanwijzing van onze vrijwilligers.
Wil je met een groep bij elkaar staan, dan verzoeken wij je om buiten de toegang te verzamelen.

Niet rijden in het Rennerskwartier.

Laatste week inschrijving DMX Vledderveen ingegaan!
Zondag 23 juni is de DMX op het circuit van de MRTO in Vledderveen.
Inschrijven kan tot en met vrijdag 21 juni 2024. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

Even ter herinnering: Als je terug bent in het inschrijfformulier wacht dan tot de melding komt "U heeft betaald. bedankt voor uw inschrijving.". Dan weet je zeker dat je inschrijving is verwerkt, ook als je geen bevestigingsmailtje krijgt.

Uitslagen DMX Westerbork
De uitslagen van de DMX wedstrijd op het circuit de Weidestukken in Westerbork op zondag 16 juni 2024 zijn nu beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Wedstrijdschema en groepen 125 & 250cc Westerbork
Tijdschema
 • De trainingen beginnen om 9:00.
 • Voor het wedstrijdschema klik hier.
 • Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.


  Groepsindeling 125cc en 250cc
 • De 125cc en 250cc rijden in groepen, klik hier om de groepsindeling te bekijken.

 • Laatste dag inschrijving DMX Westerbork ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Westerbork op zondag 16 juni is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 14 juni 2024. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Laatste week inschrijving DMX Westerbork ingegaan!
  Zondag 16 juni is de DMX op circuit de Weidestukken in Westerbork.
  Inschrijven kan tot en met vrijdag 14 juni 2024. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Even ter herinnering: Als je terug bent in het inschrijfformulier wacht dan tot de melding komt "U heeft betaald. bedankt voor uw inschrijving.". Dan weet je zeker dat je inschrijving is verwerkt, ook als je geen bevestigingsmailtje krijgt.

  Uitslagen zondag DMX Rutten
  De uitslagen van de DMX wedstrijd op het circuit van de MC NOP in Rutten op zondag 9 juni 2024 zijn nu beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Uitslagen zaterdag DMX Rutten
  De uitslagen van de DMX wedstrijd op het circuit van de MC NOP in Rutten op zaterdag 8 juni 2024 zijn nu beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Wedstrijdschema's DMX Rutten zaterdag en zondag & groepsindeling 125cc/250cc
  Tijdschema's
 • De trainingen beginnen om 10:00.
 • Voor het wedstrijdschema van de zaterdag klik wedstrijdschema zaterdag.
 • Voor het wedstrijdschema van de zondag klik wedstrijdschema zondag.
 • Deze wedstrijdschema's zijn indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.


  Groepsindelingen
 • Op zaterdag is de 125cc is de enige klasse die in groepen rijdt, deze keer in drie groepen. Klik hier om de groepsindeling te bekijken.
 • Op zondag rijdt de 250cc in twee groepen, klik hier om de groepsindeling te bekijken.
 • Laatst gewijzigd op: 2024-06-07 12:33:48 door: gerrit

  Informatie DMX Rutten
  Aangezien er de inschrijving nog niet gesloten is kan er nog geen tijdschema worden gemaakt. Wel kunnen we vast mededelen dat beide dagen de training start om 10 uur. Voor de wedstrijdvolgorde, zie de kalender.

  Zowel van vrijdag op zaterdag als zaterdag op zondag kan er overnacht worden. Kosten 10 euro per voertuig per nacht.

  Laatste dag inschrijving DMX Rutten ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor beide dagen van de DMX op Rutten is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op donderdag 6 juni 2024. Daarna is inschrijven niet meer mogelijk!

  Let op: Inschrijving Rutten sluit donderdag 6 juni.
  Komend weekend is weer een DMX weeekend, dus sluit de inschrijving voor beide dagen op de donderdag ervoor. Dit betekent dat de inschrijving voor zowel de zaterdag als de zondag van de DMX op Rutten uiterlijk donderdag 6 juni binnen moet zijn.

  Uitslagen DMX Makkinga
  De uitslagen van de DMX wedstrijd op het circuit van de MSV de Prikkedam in Makkinga op zondag 19 mei 2024 zijn nu beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.
  Laatst gewijzigd op: 2024-06-08 23:42:33 door: gerrit

  DMX Makkinga wedstrijdschema en groepsindeling 125cc
  Tijdschema
 • De trainingen beginnen om 9:00.
 • Voor het wedstrijdschema klik hier.
 • Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.


  Groepsindeling 125cc
 • De 125cc is de enige klasse die in twee groepen rijdt, klik hier om de groepsindeling te bekijken.
 • Laatst gewijzigd op: 2024-05-18 00:39:58 door: gerrit

  Laatste dag inschrijving DMX Makkinga ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX op de Prikkdam op zondag 19 mei is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 17 maart 2024. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Als je terug bent in het inschrijfformulier wacht dan tot de melding komt "U heeft betaald. bedankt voor uw inschrijving.". Dan weet je zeker dat je inschrijving is verwerkt, ook als je geen bevestigingsmailtje krijgt.

  DMX Makkinga, vergeet niet in te schrijven!
  De voorjaarstop is voorbij. Zondag 19 mei is de DMX op de Prikkedam.
  Inschrijven kan tot en met vrijdag 17 mei 2024. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Even ter herinnering: Als je terug bent in het inschrijfformulier wacht dan tot de melding komt "U heeft betaald. bedankt voor uw inschrijving.". Dan weet je zeker dat je inschrijving is verwerkt, ook als je geen bevestigingsmailtje krijgt.

  DMX Prikkedam, denk om je geluid!
  Op zondag 19 mei is de DMX te gast op het circuit de Prikkedam. En gasten moeten zich houden aan de huisregels. Zoals iedereen wel weet, of zou kunnen weten, heeft MSV de Prikkedam behoorlijk te kampen met geluidsproblematiek. Alle coureurs worden dan ook vriendelijk verzocht te zorgen dat het geluid dat hun motor produceert binnen de normen van het geluid reglement valt. Hoewel we niet actief gaan meten is het heel goed mogelijk dat er bij excessen sancties worden opgelegd. Of dit een aantal plaatsen terug in de uitslag of een volledige diskwalificatie is, wordt bepaald door de wedstrijdleider.

  Kalender wijziging: DMX Westerbork 16 juni 2024
  Gisteren bleek dat door een foutje in de communicatie de datum wijziging van de DMX Westerbork niet helemaal goed gegaan was.
  De definitieve datum voor deze wedstrijd is 16 juni 2024.

  Bijkomend voordeel is dat hiermee een flink aantal coureurs ook blij zal zijn.

  Kalender wijziging: DMX Westerbork
  De DMX Noord kalender wordt enigszins gewijzigd, de wedstrijd van MSV Motordrenthe die gepland stond voor 7 juli wordt om organisatorische redenen verplaatst, waarschijnlijk naar de reservedatum 2 juni of 16 juni. Hiermee wordt 7 juli een reservedatum.

  De exacte datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
  Laatst gewijzigd op: 2024-04-08 21:33:58 door: gerrit

  Uitslagen Texel
  De uitslagen van de DMX wedstrijden op het circuit van de MAB Club Texel op zaterdag 6 april 2024 zondag 7 april 2024 zijn nu beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u zaterdag of zondag.

  De tussenstand van de 125cc op de website lijkt nog nergens op, dat komt dat door de schrapmanches iedereen netto op 0 staat. Maar de tussenstand is nu natuurlijk nog gelijk aan de uitslag van Texel. Na de volgende wedstrijd is ook deze tussenstand kloppend.

  Wedstrijdschema's en groepen 125 & 250cc Texel
  Alleen coureurs die vooraf hebben ingeschreven kunnen meedoen. Je hoeft je op de wedstrijddag zelf niet meer aan te melden maar wel te zorgen dat je op tijd in het parc ferme bent voor de training. De trainingen starten om 10:30 uur.

  Alle klassen rijden een tijdtraining; het oprijden voor de tijdtraining gaat alle klassen behalve de 125cc gaat op tussenstand. Het oprijden voor de 125cc gaat op rijnummer.

  Omdat de baan in redelijke conditie is hebben we er voorlopig voor gekozen de volgorde aan te houden die in de kalender vermeld staat. De bedoeling is dat de zon en wind de rest doen. Mocht zaterdag blijken dat het toch tegenvalt dan zou de volgorde aangepast kunnen worden. Dus voor alle klassen geldt dat ze uiterlijk 10:30 aanwezig moeten zijn.
  Voor het wedstrijdschema van de zaterdag, klik zaterdag.
  Let op: Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

  Voor het wedstrijdschema van de zondag, klik zondag. Ook dit tijdschema is indicatief.  Zowel de 125cc als de 250cc coureurs rijden in groepen, de 125cc zijn verdeeld in drie groepen, de 250cc in twee. Voor de indeling voor de training van de groepen klik hier.
  De eerste veertig van de tijdtraining gaan naar de A-groep, bij de 125cc de tweede veertig tijdsnelsten naar de B-groep en de rest naar de C-groep. Bij de 250cc gaat de rest naar de B-groep.

  Laatste dag inschrijving DMX Texel ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor beide dagen van de DMX op Texel is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op donderdag 4 april 2024. Daarna is inschrijven niet meer mogelijk!

  Informatie DMX Texel
  Op 6 en 7 april is DMX Noord te gast op het circuit van MAB Club Texel. Om alles in goede banen te leiden zijn de volgende regels en afspraken van kracht.

  Aanvang:
 • De trainingen beginnen 10:30 uur, als u niet overnacht neem dan uiterlijk de boot van 09:30 uur uit Den Helder. U kunt vooraf uw ticket bestellen op www.teso.nl.

  Overnachten:
 • Overnachten is mogelijk, maar alleen de nacht voorafgaand aan de wedstrijd.
 • Voor coureurs die zaterdag hun wedstrijd rijden is er dus alleen de mogelijkheid om vrijdagnacht te overnachten.
 • Coureurs die op de zondag in actie komen mogen zaterdagnacht blijven slapen.
 • Alleen als in eenzelfde kampeereenheid zowel coureur(s) voor de zaterdag als voor de zondag verblijven, mag u blijven staan.
 • Ter controle ontvangt u van de organisatie een sticker die op uw voertuig geplakt wordt.
 • Het overnachten bij de DMX Noord wedstrijd op Texel moet vooraf geboekt en betaald worden. Dit kan op de MAB Club Texel website met de volgende link: aanmelden overnachten.
 • Via deze pagina kun je kiezen voor een of twee nachten, kies alleen twee nachten als je voor beide wedstrijddagen coureurs in je kampeerunit hebt, anders zal je gewoon moeten vertrekken. In dat geval wordt het te veel betaalde bedrag niet gerestitueerd.
 • Op zowel vrijdag als zaterdag is de toegang tot het circuit van 18:00 uur tot 21:15 uur.
 • Voor 18:00 uur geen toegang mogelijk en na 21:15 uur kan het terrein niet meer verlaten worden.

  Faciliteiten:
 • De kantine is vrijdag en zaterdagavond geopend tot 22:30 uur.
 • Douches zijn geopend van 18.00 tot 22:00 uur, toiletten blijven ook hierna nog beschikbaar.
 • Op het terrein zijn Dixies geplaatst.

  Overige:
 • Het is verboden om met (elektrische) pitbikes / steppen en andere voertuigen te rijden op het rennerskwartier, op en rond het circuit.

 • Let op: Inschrijving Texel sluit donderdag 4 april.
  Zoals eerder aangegeven sluit de inschrijving voor een DMX weeekend voor beide dagen op de donderdag ervoor. Dit betekent dat de inschrijving voor zowel de zaterdag als de zondag van de DMX op Texel uiterlijk donderdag 4 april binnen moet zijn.
  Laatst gewijzigd op: 2024-04-01 20:12:49 door: gerrit

  Uitslagen DMX Delfzijl
  De uitslagen van de DMX wedstrijd op het circuit van de MC Delfcross op zondag 31 maart 2024 zijn nu beschikbaar op Speedhive en de tussenstand is bijgewerkt. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

  Er zitten nog wat kleine onvolkomendheden in de tussenstand, met name bij vermeende dagdeelnemers. Dit wordt op korte termijn gecorrigeerd.
  Laatst gewijzigd op: 2024-04-01 18:23:53 door: gerrit

  Wedstrijdschema en groepsindeling DMX Delfzijl 250cc
  Trainingsvolgorde
 • Omdat het de eerste wedsrijd van het seizoen is, is de trainingsvolgorde op rijnummer.
 • De 250cc is de enige klasse die in twee groepen rijdt, klik hier om de groepsindeling te bekijken.


  Tijdschema
 • De trainingen beginnen om 8:30.
 • De inschrijving voor de wedstrijd is gesloten waamee het wedstrijdschema definitief is, klik hier om het alvast te bekijken.
 • Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.


  Overnachten
 • Er is de mogelijkheid om te overnachten op het circuit.
 • Er is geen beschikking over stroom en douches.
 • De kosten van overnachting zijn 15 euro. Betaling voor de overnachting vind plaats bij binnenkomst en kan contant of met pin.
 • Op zaterdag 30 maart gaat het hek om 18:00 open en sluit om 20:30.
 • Zondagmorgen gaat het hek om 07:00 weer open.
 • Volg voor parkeren de instructies van de vrijwilligers op.
 • Wilt u met meerdere voertuigen bij elkaar staan verzamel dan buiten de poort.


  Verkeershinder
 • Deelnemers die westelijk van Groningen wonen moeten rekening houden met verkeershinder rond de stad.
 • Dus check tijdig de route en reistijd.

 • Laatste dag inschrijving DMX Delfzijl ingegaan!
  De laatste dag van de inschrijving voor de DMX in Delfzijl op zondag 31 maart is ingegaan. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 29 maart 2024. Zaterdag of de wedstrijddag op zondag is inschrijven niet meer mogelijk!

  Even ter herinnering: Als je terug bent in het inschrijfformulier wacht dan tot de melding komt "U heeft betaald. bedankt voor uw inschrijving.". Dan weet je zeker dat je inschrijving is verwerkt, ook als je geen bevestigingsmailtje krijgt.

  Heb je het (juiste) transponder nummer doorgegeven?
  Niet alle coureurs hebben hun transpondernummer doorgegeven en sommige zijn vergeten een wijziging door te geven. Het rijden met transponder is verplicht, zonder transponder kun je niet meedoen aan de DMX wedstrijden. En is je transponder nummer niet bekend bij de tijdwaarneming dan kan het zijn dat je niet in de uitslag van tijdtraining of wedstrijd voor komt. Dus heb je nog geen transpondernummer doorgegeven of is je transpondernummer gewijzigd, geef dit dan door via een mail naar gerrit@dmxnoord.nl.

  Informatie DMX Delfzijl
  Tijdschema
 • De trainingen beginnen om 8:30.
 • De inschrijvingen zijn nog in volle gang dus de rest van het wedstrijdschema is nog in concept, klik hier om het alvast te bekijken.
 • Dit wedstrijdschema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.


  Overnachten
 • Er is de mogelijkheid om te overnachten op het circuit.
 • Er is geen beschikking over stroom en douches.
 • De kosten van overnachting zijn 15 euro. Betaling voor de overnachting vind plaats bij binnenkomst en kan contant of met pin.
 • Op zaterdag 30 maart gaat het hek om 18:00 open en sluit om 20:30.
 • Zondagmorgen gaat het hek om 07:00 weer open.
 • Volg voor parkeren de instructies van de vrijwilligers op.
 • Wilt u met meerdere voertuigen bij elkaar staan verzamel dan buiten de poort.


  Verkeershinder
 • Deelnemers die westelijk van Groningen wonen moeten rekening houden met verkeershinder rond de stad.
 • Dus check tijdig de route en reistijd.

 • Laatste week inschrijving DMX Delfzijl ingegaan!
  De laatste week van de inschrijving voor de DMX in Delzijl op zondag 31 maart is ingegaan. Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 29 maart, daarna is de inschrijving gesloten.

  Even ter herinnering: Als je terug bent in het inschrijfformulier wacht dan tot de melding komt "U heeft betaald. bedankt voor uw inschrijving.". Dan weet je zeker dat je inschrijving is verwerkt, ook als je geen bevestigingsmailtje krijgt.

  Status elektrisch aangedreven motoren
  Op dit moment is het niet mogelijk om electrische motoren (uitgezonderd de KTM SX-E minimotoren) toe te laten tot de DMX wedstrijden. De reden hiervoor is dat momenteel deze motoren niet verzekerd zijn in verband met de veiligheidsrisico's. Er wordt hard gewerkt om deze risico's in kaart te brengen, waarna hier vervolgens oplossingen of maatregelen voor kunnen worden genomen. Het is niet duidelijk of dit afgerond is voor de aanvang van seizoen 2024 van DMX Noord. Mocht dit wel het geval zijn dan zal dat hier vermeld worden, zolang dat niet het geval is kunnen deze motoren niet meedoen.

  Inschrijving wedstrijden DMX Noord seizoen 2024 geopend
  In grote lijnen is het inschrijven voor de wedstrijden onveranderd. Er zijn echter twee wijzigingen:
 • Het inschrijfgeld is enigzins verhoogd naar 25 euro.
 • Bij DMX weekenden sluit de inschrijving voor zowel de zaterdag als de zondag op donderdagavond.

  De inschrijving is voor alle wedstrijden geopend, behalve die van Westerbork. Dat gebeurt binnenkort.

  Lees onderstaande goed door, zeker als je nieuw bent bij DMX Noord of wanneer je het simpelweg niet meer precies weet:
 • Zorg dat je tijdig bent aangemeld voor de DMX Noord competitie. Ben je nog niet aangemeld, wacht dan niet tot de laatste dag van de inschrijving. Het verwerken kan wel even duren waardoor je mogelijk niet kunt inschrijven voor de wedstrijd.
 • Inschrijven kan niet op de dag van de wedstrijd, maar uitsluitend vooraf en digitaal!
 • Inschrijven is mogelijk tot de vrijdagavond voor de wedstrijd bij wedstrijden op zondag, tot de donderdagavond bij wedstrijden op zaterdag. Let op: een uitzondering zijn de DMX weekenden, dan sluit de inschrijving voor zowel de zaterdag als de zondag op donderdagavond.
 • Daarna is de inschrijving gesloten,
 • Bij het inschrijven moet ook gelijk betaald worden.
 • Klik op "Inschrijven wedstrijden" in het menu, lees de regels en start je inschrijving.


 • Je kunt voor alle wedstrijden van het seizoen inschrijven, dus zorg dat je de juiste wedstrijd kiest!
 • Je kunt alleen inschrijven voor de klassen die volgens de kalender aan een wedstrijd meedoen.

 • 65cc EK coureurs / 65cc European Championship riders
  ---------------------English below---------------------

  Vanwege de nieuwe opzet van de KNMV competities is er geen startgelegenheid meer voor 65cc coureurs tijdens NK/ONK wedstrijden.
  Vooral voor coureurs die EK wedstrijden willen rijden is dit lastig, want zij hebben een startbewijs nodig om aan deze wedstrijden deel te mogen nemen. Tijdens een gezamenlijk overleg met de verschillende DMX districten en het KNMV Bondsbureau is besloten dat deze EK coureurs deel kunnen nemen aan de wedstrijden van DMX Zuid. De overige DMX competities staan niet open voor deelname.
  Op de wedstrijden rijden zij in een eigen klasse, samen met de 85cc (in verband met de veiligheid van zowel de 65cc EK coureurs als de overige 65cc coureurs).
  Deelname is alleen mogelijk met kleine wielen (voorwiel 14 inch, achterwiel 12 inch).

  Coureurs die zich aan willen melden voor deelname aan de DMX Zuid competitie kunnen zich laten registreren via de KNMV site: www.knmv.nl/motocross/dmx/dmx-zuid.

  English
  Due to the new structure of the KNMV competitions, there is no longer a starting opportunity for 65cc drivers during NK/ONK competitions.
  This is especially difficult for drivers who want to participate in European Championship competitions, because they need a start license to participate in these competitions. During a joint consultation with the various DMX districts and the KNMV Bondsbureau, it was decided that these European Championship drivers can participate in the DMX Zuid competitions. The other DMX competitions are not open to participation.
  At the competitions they ride in their own class, together with the 85cc (for the safety of both the 65cc European Championship drivers and the other 65cc drivers).
  Participation is only possible with small wheels (front wheel 14 inches, rear wheel 12 inches).

  Riders who want to register to participate in the DMX Zuid competition can register at the KNMV website: www.knmv.nl/motocross/dmx/dmx-zuid.

  Vrijdag 19 januari eindigt de gereserveerde periode!
  De laatste week van de periode waarin de rijnummers gereserveerd zijn is ingegaan. Vanaf zaterdag 20 januari zijn de rijnummers vrij beschikbaar voor alle coureurs, dus wil je niet achter het net vissen, wacht dan niet te lang.
  Wanneer je nog gebruik wilt maken van de voorkeursregeling, zorg dan dat je aanmelding uiterlijk 19 januari 2024 binnen is. Compleet ingevuld en met een Basis Sportlicentie Motocross 2024, want anders loop je de kans dat de aanmelding wordt afgewezen en kan er iemand anders met je nummer van door gaan!

  Alle coureurs die zich hebben aangemeld, maar nog niet gecontroleerd hebben dat hun aanmelding is geaccepteerd, worden aangeraden dat op korte termijn te doen. Je kunt dit controleren door op de deelnemerslijst op de website te kijken.
  • Staat je naam op de lijst zonder iets er achter, dan is alles goed gegaan.
  • Is je naam verdwenen, dan zal je een nieuwe poging moeten doen. Advies: zorg dat je nu alles goed doet!
  • Heren coureurs, heb je meer dan 24 uur geleden aangemeld, en er staat nog steeds "In aanvraag" achter je naam dan is er iets aan de hand. Je hebt een mail gehad over wat je moet doen. Heb je deze niet gezien, je moet een correcte en geldige Basis Sport Licentie 2024 uploaden of zelf per mail contact op nemen.

  Eenmalig met een andere klasse meedoen niet meer mogelijk
  Tot en met seizoen 2023 was het mogelijk om eenmalig in een andere klasse mee te doen of in meerdere klassen ingeschreven te staan. Hier werd vooral gebruik van gemaakt wanneer een klasse thuis moest blijven. De stuurgroep (lees: deelnemende clubs) heeft besloten om dit met ingang van seizoen 2024 niet meer toe te staan.
  Natuurlijk blijft het wel mogelijk om tijdens het seizoen over te stappen naar een andere klasse.

  DMX Noord kalender 2024
  De DMX Noord 2024 kalender is bekend. Voorgaande jaren lieten we elke wedstrijd 1 klasse thuis, dit jaar is er voor gekozen om elke wedstrijd 2 starts thuis te laten. Dat kan dus slechts 1 maar ook meerdere klassen zijn.

  Reglements wijzigingen 2024
  Voor DMX seizoen 2024 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. De wijzigen staan vermeld op in het DMX Noord reglement. Het is aan te raden dit reglement goed door te lezen maar de belangrijkste wijzigingen staan hieronder vermeld:
 • Het inschrijfgeld in 2024 bedraagt 25 euro.
 • De Dames klasse verdwijnt, vanaf 2024 heten zij "MX Ladies".
 • De 50cc rijdt niet meer bij clubwedstrijden maar gewoon op de regulier DMX wedstrijddagen.
 • De 50cc en 65c kleine wielen komen gezamenlijk aan de start, evenals de 65cc grote wielen en 85cc kleine wielen. Vanzelfsprekend worden zij wel afzonderlijk geklasseerd.
 • De regels rondom de rijnummers op de motor zijn in het reglement nog duidelijker gemaakt en aangevuld.
 • De eerste startrij moet eerst volledig gevuld worden, voor er coureurs op de tweede startrij plaats mogen nemen.
 • Er wordt een rijderscommissie ingesteld die gevraagd en ongevraagd de wedstrijdleider advies mag geven. Deze rijderscommissie heeft geen beslissingsbevoegdheid.

 • Het is nu echt 2024!
  Oud en nieuw ligt al een paar dagen achter ons en het is nu echt 2024. Toch zijn er nog steeds coureurs die met een basis sport licentie van 2023 aan proberen te melden. Rond de jaarwisseling zijn we coulant geweest, want we begrijpen de verwarring maar vanaf nu worden alle aanmeldingen zonder een basis sport licentie 2024 verwijderd. Je ontvangt hier geen email of ander berichtje over!

  Verwijdering van je aanmelding betekent ook dat eventueel een ander er met jouw voorkeursrijnummer van door kan gaan.