Logo DMX Noord

Indrukwekkend afscheid Carlo IJff
Het afscheid van Carlo IJff was vanzelfsprekend een hele moeilijke dag voor alle betrokkenen. Carlo werd langs een erehaag van ruim honderd crossers naar de afscheidsdienst gebracht. Toen Carlo langs kwam gingen de motoren vol open waardoor een muur van geluid ontstond die kippevel bij alle aanwezigen veroorzaakte.
Klik hier voor de video.

Een geweldige erehaag voor Carlo
Met grote verslagenheid hebben we vernomen, dat onze MX Noord Cup deelnemer Carlo IJff door een tragisch auto ongeluk om het leven is gekomen.
We wensen de naasten van Carlo sterkte in deze moeilijk tijd.
Als eerbetoon aan Carlo, en op verzoek van de ouders van Carlo, Victor en José, zijn broer Nick, en Carlo's vriendin Manon, is het de bedoeling om met zoveel mogelijk motoren een erehaag te vormen. Daarom hierbij een oproep om allemaal je motor mee te nemen.
Let op: het tijdstip en de locatie van verzamelen is veranderd. Er wordt verzamelt om 12.45 uur bij manege de Veenhoeve aan de Woldweg 125 in Appingedam waar ook kan worden geparkeerd. Vervolgens wordt er met de motor aan de hand naar het Crematorium Stilleweer gelopen.
Motorcross was zijn grote passie !!
Laat wel even weten of je komt. Dit kan door een mailtje te sturen aan dehaan-mulder@ziggo.nl of te bellen 0596542211 / 0610889518
Laatst gewijzigd op: 2015-12-13 23:46:15 door: gerrit

Inschrijving 2016 open voor iedereen
De kampioenshuldiging is achter de rug. Het was een gezellig feestje met een geweldige opkomst. Als special guest was Davy Pootjes aanwezig die de prijzen uitreikte, een handtekeningen sessie deed en met de fans op de foto ging.

De kampioenshuldiging was ook het startsein voor de open inschrijving. Dus iedereen kan inschrijven en kiezen uit de nummers die nog vrij zijn. Let op: je nummer is pas zeker als het op de website staat!

Ga naar "Aanmelden" om het aanmeldingsformulier in te vullen.

Met ingang van seizoen 2016 is het slechts mogelijk om bij voorbaat in één klasse in te schrijven. Natuurlijk kun je gaandeweg het seizoen aangeven dat je over wilt stappen maar pas op dat moment kun je je voor die klasse inschrijven.

Let op: Het is nog niet helemaal zeker of het reglement er in 2016 exact zo uit zal zien als in 2015 het geval was. Dus het is bijvoorbeeld mogelijk dat coureurs van buiten het district niet meer tot de competitie toegelaten zullen worden. Ook andere wijzigingen zijn natuurlijk mogelijk. Hier is nog niet over vergaderd dus voor het zelfde geld blijft alles zoals het was maar daarvoor zijn nu nog geen garanties te geven.
Laatst gewijzigd op: 2015-11-23 20:51:51 door: gerrit

Deelnemerslijsten bijgewerkt
De deelnemerslijsten zijn bijgewerkt met alle geldige inschrijvingen tot en met 21 november 2015.

Heb je een tijdje geleden ingeschreven en weet je zeker dat je aan alle regels voldoet neem dan even contact op per e-mail.
Laatst gewijzigd op: 2015-11-22 23:43:38 door: gerrit

Eindstanden seizoen 2015
De uitslagen van de MX Noord Cup wedstrijd in Joure op 10 oktober zijn verwerkt dus de complete eindstand van seizoen 2015 is nu up-to-date.

Uitslagen MX Noord Cup Joure
Zaterdag 10 oktober 2015 was de laatste wedstrijd van seizoen 2015 van de MX Noord Cup. Het circuit van Joure was het strijdtoneel waarop het kampioenschap moest worden beslist. Voor sommige coureurs een meevaller, voor andere coureurs een bittere teleurstelling.

De uitslagen zijn nu ge-upload naar Mylaps. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Tussenstanden na Vledderveen online
De tussenstanden zijn nu up-to-date tot en met de wedstrijd in Vledderveen op zaterdag 3 oktober 2015. Iedereen kan nu uitrekenen wat voor prijzen er 10 oktober in Joure nog te verdelen zijn en hoeveel punten daarvoor gescoord moeten worden.

Uitslagen MX Noord Cup Vledderveen
De uitslagen van de MX Noord Cup wedstrijd op 3 oktober 2015 in Vledderveen zijn ge-upload naar Mylaps. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Laatst gewijzigd op: 2015-10-05 23:11:21 door: gerrit

Trainingsvolgorde Vledderveen
Het lukt waarschijnlijk niet voor zaterdag om de tussenstand up-to-date te krijgen met de uitslagen van Marum. Dit betekent dat de trainingsvolgorde in Vledderveen op 3 oktober dan gebaseerd zal worden op de tussenstand tot Marum.

Uitslagen MX Noord Cup Marum
De uitslagen van de MX Noord Cup wedstrijd op 27 september 2015 in Marum zijn ge-upload naar Mylaps. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

De tussenstand wordt later bijgewerkt.

Tussenstanden na Emmen online
De tussenstanden zijn bijgewerkt en nu up-to-date tot en met de uitslagen van de wedstrijd op Emmen op 20 september 2015.

Uitslagen MX Noord Cup Emmen
De uitslagen van de MX Noord Cup wedstrijd op 20 september 2015 in Emmen zijn ge-upload naar Mylaps. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

De tussenstand wordt later bijgewerkt.

MX Noord Cup wedstrijd Marum 27 september 2015
De MX Noord Cup wedstrijd op Trimunt die door de MC Marum op 6 september afgelast moest worden als gevolg van wateroverlast is verplaatst naar de reserve datum van 27 september 2015.

MX Noord Cup wedstrijd Marum afgelast!
Helaas kan de MX Noord Cup wedstrijd in Marum die gepland stond voor zondag 6 september a.s. geen doorgang vinden. Tijdens inspectie bleek het circuit in dusdanig erbarmelijke staat, door de overvloedige regenval, dat er geen hoop is dat we er zondag een wedstrijd kunnen rijden. Daarom heeft het bestuur van de MCMO het verstandige besluit genomen om de wedstrijd af te gelasten.
Er wordt gekeken of het mogelijk is deze wedstrijd op de reserve datum van 27 september te verrijden. Of dit lukt zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Toegevoegde MX Noord Cup wedstrijd Joure 10 oktober 2015
Zoals bekend was de MC Flying Boetoe genoodzaakt om de MX Noord Cup wedstrijd op 4 juli af te gelasten in verband met de verwachte extreme weersomstandigheden. De MC Flying Boetoe wil graag hiervoor een vervangende wedstrijd en ook krijgen we veel vragen van coureurs hieromtrent. Nu is er een reserve datum, 27 september, maar helaas kan de MC Flying Boetoe hier geen gebruik van maken. Dit heeft een tweeërlei redenen; Ten eerste is de reserve datum op een zondag en door het vergunning beleid van de gemeente lukt het om dit moment niet om een vergunning voor een wedstrijd op zondag te krijgen. Daarnaast kan de Flying Boetoe dat weekend niet over voldoende vrijwilligers kan beschikken.
Daarom is besloten een wedstrijd op 10 oktober 2015 aan de kalender toe te voegen. Dus zaterdag 10 oktober MX Noord Cup wedstrijd Joure!

Tussenstanden na Veendam online
De tussenstanden zijn bijgewerkt en nu up-to-date tot en met de uitslagen van de wedstrijd op Veendam op 23 augustus 2015.

Uitslagen MX Noord Cup Veendam
De uitslagen van de MX Noord Cup wedstrijd op 23 augustus 2015 in Veendam zijn ge-upload naar Mylaps. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

De tussenstand wordt later bijgewerkt.

MX Noord Cup Veendam 23 augustus 2015
Inschrijven:
Zondagmorgen, van 08.00 tot 09.00 uur, kom op tijd en neem gepast geld mee. Je kunt pinnen.

Training:
Start 09.30 uur.

Helpers:
Bij MC Veendam is het niet toegestaan dat onbevoegden zich begeven op het circuit. Publiek en helpers blijven achter de omheining. Alleen vlaggenisten, kwadrantmeesters en medische dienst krijgen toegang tot het circuit. De kwadrantmeesters zijn verantwoordelijk voor hun kwadrant en de daarin staande vlaggenisten. Zij ondersteunen de medische dienst en bewaken hun kwadrant en houden onbevoegden buiten de hekken. De kwadrantmeesters en medische dienst staan met de wedstrijdleider in verbinding middels portofoons en kunnen daarom adequaat reageren indien nodig.

In het reglement van de KNMV staat dat in de klassen 50, 65 cc en 85cc klw. hulp mogen aanvaarden. Hierin staat ook beschreven wat voor hulp. In ieder geval kunnen helpers van de rijders in de klassen 50, 65cc en 85 cc een gewaarmerkt hesje van de club ontvangen zodat zij toegang hebben tot het circuit. 1 rijder= 1 helper, dus 1 hesje per rijder.

Medische dienst:
Tijdens de wedstrijd hebben we een arts, een verpleegkundige en 6 ehbo-ers die ruime ervaring hebben in de "MX-wereld".

Fotografen:
Op de regel geen onbevoegden op het circuit is de volgende uitvinding gedaan. Ineens is iedereen fotograaf omdat deze mensen ook een hesje en toegang tot het circuit kunnen krijgen. Welnu, de regel is: een fotograaf kan bij de organisatie een hesje uitgereikt krijgen indien deze man of vrouw kan aantonen dat hij of zij daadwerkelijk fotograaf is en foto's ook te verkrijgen zijn.

Laten we er een gezellige dag van maken en sportieve wedstrijden tegemoet zien. MC Veendam werkt nog steeds met vrijwilligers, waar we zuinig op zijn. Op deze wedstrijddag zijn er inclusief MX Noord Cup bestuurders/medewerkers zeker 50 mensen belangloos in touw om alles goed te laten verlopen.
Zij verdienen het met respect behandeld te worden.

Tussenstanden na Delfzijl online
Beter laat dan nooit. Zoals al aangekondigd heeft het geruime tijd geduurd voor de tussenstanden zouden worden bijgewerkt. Maar nu zijn de standen up-to-date en zijn ze bijgewerkt met de uitslagen van de wedstrijd op Delfzijl op 21 juni 2015.

Update 2 juli 2015: MX Noord Cup wedstrijd Joure gaat niet door!
De één wilde graag dat het zaterdag a.s. doorging, de ander had al gezegd dat ie toch niet zou komen. Dit heeft absoluut geen invloed gehad op het besluit maar er is besloten dat de MX Noord Cup wedstrijd op zaterdag 4 juli a.s. in Joure niet doorgaat!

Er wordt nog gekeken of deze wedstrijd ingehaald kan worden op de reservedatum op 27 september.

Update 1 juli 2015: MX Noord Cup wedstrijd Joure tropisch of niet?
In overleg met de MC Flying Boetoe is afgesproken dat vrijdagavond om ca. zeven uur besloten zal worden of de MX Noord Cup van zaterdag a.s. zal doorgaan of niet.
Het grootste struikelblok is het welzijn van de vlaggenisten, het lijkt onverantwoord om hen een hele dag bloot te stellen aan de zon en extreme temperaturen. Er worden diverse opties bekeken om hier een oplossing voor te vinden en het kan daarbij zijn dat er ook beroep zal worden gedaan op (begeleiders van) coureurs.
Kort om: niets is op dit moment zeker, het hangt vooral af van het weer wat we zaterdag krijgen.

MX Noord Cup wedstrijd Joure tropisch of niet?
Zoals bekend voorspellen de weersverwachtingen voor zaterdag 4 juli, de dag van de MX Noord Cup wedstrijd in Joure, tropisch weer. Mogelijk wordt het zo warm dat het niet verantwoord is om een wedstrijd te organiseren. Op dit moment worden de risico's voor de coureurs en baanofficials in kaart gebracht. Afhankelijk van de uitkomsten en natuurlijk de actuele weersverwachtingen wordt later in deze week besloten of de wedstrijd in Joure door gaat of niet.
Houdt www.mx-noord-cup.nl, www.flyingboetoe.nl of Facebook in de gaten voor het laatste nieuws.

Uitslagen MX Noord Cup Delfzijl
De uitslagen van de MX Noord Cup wedstrijd op 21 juni 2015 in Delfzijl zijn ge-upload naar Mylaps. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Het zal echter nog even duren voor de tussenstand wordt bijgewerkt!

Tussenstanden na Vledderveen online
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van Vledderveen.
Gelukkig een veel betere dag dan vorige week in Emmen, geen rode vlaggen en vooral geen ambulances.

Uitslagen MX Noord Cup Vledderveen
De uitslagen van de MX Noord Cup in Vledderveen op 13 juni 2015 zijn nu ge-upload naar MyLaps. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Tussenstanden na Emmen online
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van Emmen.

Wanneer de complete klasse twee manche heeft gereden gelden beide manches, anders alleen de eerste manche.

Uitslagen MX Noord Cup Emmen
De uitslagen van de MX Noord Cup in Emmen op 7 juni 2015 zijn nu ge-upload naar MyLaps. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Blessure update Danny Koerts, Ferry de Vogel en Jarno Tesselaar
Tijdens de MX Noord Cup wedstrijd in Emmen waren diverse valpartijen en daarbij raakten ook diverse coureurs geblesseerd. Niet van iedereen hebben we informatie maar wel van onderstaande coureurs:

Danny Koerts:
Danny heeft een nacht doorgebracht in het Scheper ziekenhuis in Emmen. Hij bleek uiteindelijk een breuk of scheurtje te hebben in de schouderkom en is bont en blauw. Doordat hij de achterkant van een motor raakte die voor hen reed, toen hij over de grote heuvel wilde springen, kwam hij ten val. Toen hij opstond en van de baan probeerde te komen, werd hij geraakt door andere motocrossers. Hij zal ongeveer zes weken rust moeten nemen.

Ferry de Vogel:
Ferry heeft twee nachten doorgebracht in het Scheper ziekenhuis en is maandagmiddag geopereerd. Zijn enkel bleek op vier plaatsen gebroken. Hij mag zijn enkel zes weken niet belasten en volledig herstel zal een aantal maanden duren. Ferry reed achter Danny Koerts, zag niet dat Danny viel en sprong bovenop Danny's motor. Daardoor kwam hij ten val kwam. Hij werd daarbij niet geraakt door anderen.

Jarno Tesselaar:
Jarno is zondag geholpen in het Scheper ziekenhuis. Hij had zijn scheenbeen op twee plekken gebroken. Zijn scheenbeen zit in het gips. Hij kon zondag weer mee naar huis. Hersteltijd zes weken. Hij kwam ten val doordat hij achterover ging met zijn motor.

MX Noord cup wedstrijd Emmen
Zondag 7 juni bij de MX Noord Cup wedstrijd in Emmen is de inschrijving vanaf 8 uur tot stipt 9 uur. Kom op tijd want het wordt weer een volle dag. Te late inschrijvingen worden in principe niet in behandeling genomen.

Uitslag MX Noord Cup Westerbork MX2 Viertakt gecorrigeerd
Een opmerkzame coureur maakte ons er op attent dat de puntentelling van de MX2 Viertakt in Westerbork niet geheel foutloos was. Dit is nu aangepast.

Tussenstanden na Veendam online
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van Veendam.

Uitslagen MX Noord Cup Veendam
De uitslagen van Veendam staan nu op Mylaps. Ze zijn een beetje moeilijk te vinden (want ze staan bij autosport), maar door hier te klikken gaat u er gelijk heen.

Last minute: mogelijkheid om morgen te grasbaanracen
Last minute oproep: Unieke kans voor district licentiehouders a.s. zaterdag 16 mei in Joure! District licentiehouders krijgen morgen de kans om op de legendarische Nutsbaan mee te doen aan de Jeugd en Nationaal Grasbaanraces. De vijfenveertigste Grasbaanraces op de Nutsbaan. Zaterdag 16 mei organiseert de M.C.Flying Boetoe in hun 42 jarig bestaan voor de 45e keer de traditionele ONK Grasbaanraces op de Nutsbaan te Joure. Het gaat bij het grasbaanracen om close racing, snelheid en zo lang mogelijk het gas open houden om vervolgens driften door de bocht te gaan. Met veel lef razen de coureurs zij aan zij met hoge snelheid op de rechte stukken voorbij, waarbij de schutting staat te klapperen. Vanaf 2015 is het voor districtlicentiehouders mogelijk om mee te doen in een aantal klassen van de jeugd en nationale grasbaancompetitie in de volgende klassen: 50cc, 65cc, 85cc en 125cc en bij de Runner Up- en Follow Up-klassen (deze laatste twee zijn voor respectievelijk MX1 (t/m 450cc) en MX2 machines). Voor het inschrijf formulier voor de district licentiehouders klikt u hier en voor de voorwaarden waaraan je moet voldoen hier. Het inschrijfgeld kan ter plekke bij de inschrijving afgerekend worden. Let op: VOORINSCHRIJVING IS NIET NODIG, je moet gewoon het inschrijfformulier meenemen naar de inschrijving op de wedstrijddag. Inschrijving vanaf 9:30 uur tot 10:30.

Blessure update Wesley Hulzebos & Ricardo van der Veer
Wesley heeft zijn kaak op twee plekken gebroken, een scheurtje in het jukbeen en een hersenschudding. Hij is zondag geopereerd aan zijn kaak en heeft één nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Hij loopt thuis al weer rond, maar eet nu nog wel vloeibaar. Hij zal het een tijdje rustig aan moeten doen. Wesley kwam waarschijnlijk met te veel snelheid de tafel op, waardoor hij de controle over de motor verloor. Wesley moet een engeltje op zijn schouders hebben gehad, het ook anders had kunnen aflopen. Wesley's begeleiders waren zeer te spreken over de inzet van de medische dienst.

Ricardo is nog steeds herstellende en heeft nog pijn. Vrijdag moet hij naar het ziekenhuis waar ze gaan bekijken wat ze gaan doen. Het schijnt nogal een gecompliceerde breuk te zijn. En misschien wordt alsnog besloten om er een plaatje in te zetten. Gelukkig is Ricardo erg fit en gezond, wat het helingsproces alleen maar kan bevorderen.

Tussenstanden na Delfzijl online
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van Delfzijl. Bij de MX2 Tweetakt is de uitslag van Westerbork gecorrigeerd.

Uitslagen MX Noord Cup Delfzijl
De uitslagen van de MX Noord Cup wedstrijd in Delfzijl staan nu op Mylaps. De tussenstand van de MX2 Tweetakt (tot en met Westerbork) staat nu ook weer online.

Tussenstand MX2 Tweetakt
In verband met fouten is de tussenstand van de MX2 Cup van de website gehaald. Morgenavond komt de actuele tussenstand online.

MX Noord Cup wedstrijd Delfzijl
Zondag 10 mei is de derde in de reeks van wedstrijden voor de MX Noord Cup competitie. Ook bij deze wedstrijd in Delfzijl begint de inschrijving om 7:45 en eindigt stipt 9:00.

Tussenstanden online
De tussenstanden na Joure en Westerbork staan nu online. Voor de uitslagen per wedstrijd verwijzen we voorlopig naar www.mylaps.com.

Blessure update Lars Sportel & Sander Bosscher
Als gevolg van valpartijen bij de MX Noord Cup in Westerbork op 19 april 2015 zijn twee coureurs in het ziekenhuis opgenomen, Lars Sportel en Sander Bosscher. Sander is vandaag, 21 april, weer uit het ziekenhuis thuisgekomen maar moet nog wel flink rust houden. Lars moet helaas nog even in het ziekenhuis blijven.

Uitslagen MX Noord Cup Westerbork
De tweede wedstrijd van de MX Noord Cup op 19 april in Westerbork was een groot succes. Ongeveer 220 coureurs en prachtig weer. Natuurlijk was het circuit des Westerborks, dus zwaar. Veel valpartijen, maar gelukkig slechts enkele blessures.

De uitslagen zijn te vinden door hier te klikken.
De tussenstanden worden binnenkort verwerkt en komen dan op deze website.

MX Noord Cup wedstrijd Westerbork
Zondag 19 april is de tweede in de reeks van wedstrijden voor de MX Noord Cup competitie. De weersverwachtingen zijn goed dus niets staat een succesvolle wedstrijd in de weg. Wel hebben we vooraf een paar huishoudelijke mededelingen:
*Om te zorgen dat we op tijd met de trainingen kunnen beginnen begint de inschrijving om 7:45 en eindigt stipt 9:00.
*Let op: de N381 is afgesloten voor alle verkeer tussen Oosterwolde en de Fries/Drentse grens. Coureurs die normaal gesproken hier langs naar Westerbork rijden zullen dus een omleidingsroute moeten volgen. Dit kost je extra tijd, dus vertrek eerder dan normaal!
Voor de details van de omleidingsroute klikt u hier.

Blessure update Sybe Grouwstra
Bij de MX Noord Cup in Joure is zaterdag 11 april tijdens de tweede manche van de 85cc rood gegeven in verband met een valpartij van Sybe Grouwstra. Op zich was het geen spectaculaire valpartij maar helaas is Sybe ongelukkig ten val gekomen waarbij hij een open bovenarm breuk heeft opgelopen. Omdat zo'n open breuk altijd het risico op infecties meebrengt was het noodzakelijk om rood te geven.
Sybe is zaterdagavond geopereerd in het MCL. Gelukkig is het gelukt het bot weer perfect op elkaar te zetten, waarbij er twee pennen zijn geplaatst. De operatie is dus goed geslaagd. Sybe heeft nu zijn boven- en onderarm in het gips, hij ligt nu nog in het ziekenhuis. Sybe moet twee dagen in het ziekenhuis blijven, maar mag als alles goed gaat wellicht maandag al naar huis. Hij is monter en oké en wil zelf eigenlijk meteen naar huis. Het huidige gips moet 4 weken blijven zitten, daarna krijgt hij nog 6 weken ander gips. Zoals het er nu naar uit ziet zal hij volledig herstellen.
Het ziekenhuis gaf aan dat zij zeer tevreden waren over de goede bescherming die Sybe droeg; nekbrace, bodyprotector, kniekappen.

KNMV Districtsledenvergadering
Natuurlijk zijn we met z'n allen nog steeds KNMV. Daarom ook hier de aankondiging van de districtsledenvergadering van de KNMV district Noord op woensdag 22 april 2015.
Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur.
Locatie: Restaurant ‘t Witte Huis, G.W. Smitweg 20, 8435 WG Donkerbroek
Er wordt echter niet alleen vergaderd, ook komt Paul van Hooff, journalist en schrijver van het boek Man in het zadel, met een lezing over zijn motorreis van Alaska naar Argentinië. Hij komt samen met zijn onverzettelijke Moto Guzzi V7, Guus.
Alles achterlaten en vertrekken het rauwe avontuur tegemoet vrij van regels, stress of relatieproblemen. Voor velen slechts een droom maar Van Hooff het. Onderweg slaapt hij in zijn tentje langs de weg of in spotgoedkope pensionnetjes. Hij zoekt naar goud, heeft een liason dangereuse met een guerrilla-strijdster en volgt het spoor van Che Guevara. Van Hooff lives his dream - in een verhaal dat leest als een road novel.
Maar gedurende zijn motorreis over de Amerikaanse continenten begint zijn verleden hem langzaam in te halen. Wat betekent vrijheid in deze tijd. Hoe vrij en ongebonden is hij werkelijk? Is zijn avontuur niet gewoon een vlucht?
Het Algemeen Dagblad schreef over Man in het zadel: ‘De Moto Guzzi V7, alias Guus, speelt nu de hoofdrol in één van de allerbeste reisboeken die de afgelopen jaren in het Nederlands zijn verschenen: Man in het zadel. Hoewel het boek gaat over de belevenissen van Paul van Hooff en zijn motor, leest het eerder als een roman.'
De Belgische schrijver Herman Brusselmans schreef in Playboy over Van Hooff: ‘Ik roep Paul van Hooff uit tot reisschrijver van het jaar. Dat hij nog maar vele miljoenen kilometers meer mag rijden.'
Na afloop is er gelegenheid om gesigneerde boeken te kopen.

MX Noord Cup wedstrijd Joure
Zaterdag 11 april is de eerste wedstrijd van de MX Noord Cup competitie verreden in Joure. Zo'n 240 coureurs hadden de weg gevonden naar Joure. Meestal verloopt de inschrijving van de eerste competitie wedstrijd vrij hectisch maar deze keer was het redelijk strak georganiseerd. Hierdoor waren de inschrijving ruim binnen de tijd klaar en konden de trainingen zonder noemenswaardige vertraging starten. Helaas lieten de weergoden ons behoorlijk in de steek. Er waaide een koude wind en af ten toe waren er pittige buien. Maar de vrijwilligers, coureurs en het in ruime getale aanwezige publiek bleven positief. Door de grote opkomst waren de meeste starts behoorlijk vol maar er werd sportief gereden en toch flink gestreden. Een aantal coureurs had pech, ze namen onvrijwillig een duik in de sloten rond het circuit en helaas moest één coureur met de ambulance worden afgevoerd.
Kortom een pluim voor de coureurs maar zeker ook voor de vele vrijwilligers die de regen, wind en vooral kou manmoedig trotseerden.

De uitslagen zijn te vinden door hier te klikken.

Eerste MX Noord Cup wedstrijd Joure 11 april 2015
Morgen, 11 april, gaat de eerste wedstrijd in de MX Noord Cup van start op het circuit van de MC Flying Boetoe aan de Polderboskdyk in Joure. Met deze wedstrijd heeft M.C. Flying Boetoe de primeur voor de MX Noord Cup.
De hekken gaan 07.00 uur open en inschrijven is vanaf 07.30 uur mogelijk (overnachting is niet mogelijk).
De inschrijving sluit om 09.00 uur. Kom op tijd, anders kan het zijn dat je niet mee kunt doen.
Aanvang training is 09.30 uur.
Het inschrijfgeld bedraagt in alle klassen € 18,- Graag zoveel mogelijk gepast betalen!

Let op:
Er moet een districtslicentie getoond worden!
Startlicentie houders (ongeacht de tak van motorsport) wordt geen startgelegenheid geboden!

Website MX-Noord-Cup
De nieuwe website voor de MX-Noord-Cup is vanaf heden online.

MX Noord Cup
Zoals de meesten van jullie al op diverse websites en uit de social media hebben vernomen hebben bijna alle clubs in Friesland, Groningen en Drenthe besloten de DMX competitie vaarwel te zeggen. De MC Flying Boetoe, BMCC Westerbork & MC Beilen, MC Delfcross , MSV Motodrome, MRTO Vledderveen, MC Marum en MC Veendam hebben zich verenigd en gaan in 2015 als vervanger van de DMX competitie, een eigen competitie organiseren: de MX Noord Cup.
Hoe is het zover gekomen?
De KNMV heeft zonder overleg met de DMX organisatie en de clubs in Noord besloten dat in 2015 alle startbewijshouders, uitgezonderd licentiehouders van Motorcross, Supermoto en Enduro, van start mochten gaan in DMX wedstrijden. De clubs in het Noorden waren het hier niet mee eens! Zij hebben hierover uitgebreid overleg gevoerd met de KNMV. De KNMV bleef echter bij haar standpunt. Daarom besloten alle clubs van DMX-Noord hun eigen weg te gaan!
Even voor de duidelijkheid:
Hoe werden de besluiten bij de DMX-Noord genomen?
Belangrijke zaken, zoals nu wel/niet verder gaan als DMX-Noord, worden genomen door de stuurgroep. Deze stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van alle clubs die wedstrijden organiseren, voorheen in DMX-Noord verband, nu de MX Noord Cup. Organisatorische wedstrijdzaken van de DMX-Noord en het voorzitten van de vergaderingen deed het dagelijks bestuur bestaande uit Jan Witteveen, Gerda Roeles, Gerrit Waterlander en Lummie Akkermans. Het dagelijks bestuur heeft echter geen stemrecht. Dus de clubs beslissen zelf, gezamenlijk!
Hoe is dit besluit genomen?
Begin januari, tijdens de jaarlijkse kalendervergadering van DMX-Noord, is dit onderwerp uitvoerig besproken. De meerderheid van de clubs was het niet eens met het toelaten van startbewijshouders. Dit was niet nieuw, want ook een jaar geleden had de stuurgroep dezelfde mening! Omdat er ook nu uitvoerig met de KNMV gesproken was, bepaalde de stuurgroep ook meteen een eventueel vervolgscenario. Dit vervolgscenario zou bestaan uit een eigen competitie, de MX Noord Cup. Maar omdat men niet over één nacht ijs wilde gaan, werd besloten om nóg een keer te overleggen met de KNMV en pas dan een definitief besluit te nemen. Zoals het in een democratie betaamd hebben alle clubs toegezegd het genomen besluit te volgen. Omdat het overleggen met de KNMV langer duurde dan gepland, was pas eind februari jl. duidelijk dat overeenstemming bereiken over dit onderwerp er niet in zat. Daarom vergaderde de stuurgroep begin maart opnieuw en werd het vervolgscenario, de MX Noord Cup, bekrachtigd, door alle acht clubs.
Waarom is het besluit genomen?
Er spelen nog meer organisatorische bezwaren maar de belangrijkste reden is de VEILIGHEID!. We weten allemaal dat motocross een risicosport is, maar willen het gevaar niet groter maken dan noodzakelijk. De meerderheid van de stuurgroep was van mening dat vooral het toelaten van startbewijshouders uit de baansport een veiligheidsrisico met zich mee zou brengen. Nu is een veel gehoorde kreet: "Die baansporters kunnen toch niet gevaarlijker zijn dan jongens die pas motocrossen en misschien zelfs hun eerste wedstrijd rijden?". Op het eerste gezicht lijkt dat zo, maar als je er wat beter naar kijkt is de werkelijkheid toch anders. Iemand die pas crossed zal bij de start waarschijnlijk in de achterhoede opereren en wordt na één of twee rondjes, als het veld al uit elkaar geslagen is, ingehaald. Een startbewijshouder in de baansport is een geoefende motorsporter. We hebben het hier dus over jongens die kunnen motorrijden maar niet noodzakelijkerwijs kunnen crossen. Deze coureurs hebben een gigantische focus bij de start en de kans is dan ook groot dat zij als eerste in de eerste bocht zijn. Helaas houdt het hier bij een deel van die groep op en komt er nog een tsunami van zo'n veertig crossers achteraan. In de ogen van de mensen die hier uitgebreide ervaring mee hebben een onaanvaardbaar risico!
DMX wedstrijd Makkinga
Kort na de stuurgroep vergadering DMX-Noord heeft het bestuur van Makkinga anders besloten. Makkinga gaat wel een DMX wedstrijd organiseren en doet niet mee aan de MX Noord Cup. Dit betekent dat op 29 maart a.s. in Makkinga de enige DMX Noord wedstrijd wordt verreden. Coureurs die mee doen in Makkinga moeten zich opnieuw inschrijven. Het is het verstandigst dat je je van te voren inschrijft, anders zullen er a.s. zondag lange wachtrijen kunnen ontstaan bij de inschrijftafels. Je kunt je eenvoudig online inschrijven via de volgende link:
https://crossclubs.nl/…/mco-prikked…/14/sign-up/registration. Voor overige informatie kun je op www.mcoprikkedam kijken. Op deze website staan ook eventuele contactgegevens van de club.
MX Noord Cup
Op 11 april a.s. start de MX Noord Cup in Joure. De rest van de kalender is hetzelfde als eerder gepubliceerd. Ook het reglement zal nagenoeg hetzelfde zijn als dat van de DMX Noord competitie 2014. Dit betekent dus ook dat startbewijshouders niet zullen worden toegelaten. Alle aanmeldingen die zijn gedaan voor de DMX Noord competitie 2015, met uitzondering van de startlicentiehouders, worden overgenomen naar de MX Noord Cup. Heb je je ingeschreven voor de DMX Noord 2015, maar wil je niet deelnemen aan de MX Noord Cup, laat het dan even weten dan halen we je naam van de lijst.
Belangrijk:
• Deelname aan de DMX in Makkinga staat het meedoen aan de MX Noord Cup op geen enkele manier in de weg. Dus als je in Makkinga meedoet mag je nog steeds MX Noord Cup gaan rijden.
• Deelname aan de MX Noord Cup geeft geen recht op deelname aan de DMX Shoot-out, dit is voorbehouden aan DMX deelnemers.
• Deelnemers uit andere districten dan Noord worden wel in de competitiestand opgenomen, mits ze rijdend lid zijn van één van de zeven clubs die deelnemen in de MX Noord Cup competitie.
• Heb je een startlicentie, in welke motorsportdiscipline dan ook, kom dan naar de MX Noord Cup wedstrijden als toeschouwer maar probeer niet mee te doen. Je zult bij de inschrijving worden geweigerd of wordt later uit de wedstrijd gehaald, vervelend voor ons maar vooral voor jezelf.
• Alle informatie over de MX Noord Cup zal binnenkort terug te vinden zijn op de nieuwe website.
De MX Noord Cup! De leukste MX competitie van het Noorden!!

MX Noord Cup competitie
Beste motocrossers,
Voor 2015 heeft de KNMV wijzigingen aangebracht in het DMX-reglement. De stuurgroep van district Noord, waarin alle acht clubs vertegenwoordigd zijn, kan zich in een aantal wijzigingen niet vinden. Vooral wijzigingen waarbij de veiligheid mogelijk in het gedrang komt, zijn niet acceptabel. Pogingen om hierover met de KNMV in gesprek te gaan, zijn gestrand en daarom heeft de complete stuurgroep moeten besluiten dat er in district Noord géén DMX wedstrijden meer worden georganiseerd, maar dat de stuurgroep een eigen alternatieve competitie voor de regio Noord opzet. Deze competitie zal door het leven gaan als de MX NOORD CUP! Hierdoor heeft de stuurgroep (de clubs) weer volledige zeggenschap over hun taken en verantwoordelijkheden.
Voor jou als rijder verandert er feitelijk weinig, behalve dat je de naam van de competitie in je agenda moet veranderen! Bijna alle reeds vermelde data voor de wedstrijden 2015 blijven gewoon staan; dezelfde klassen, nagenoeg dezelfde reglementen als voorheen en op dezelfde vertrouwde circuits!! Voor de verantwoordelijke clubs verandert er dan net genoeg om het plezierig en praktisch uitvoerbaar te houden! Daarnaast kunnen de clubs op volledige organisatorische ondersteuning rekenen van hetzelfde team dat de afgelopen jaren namens de KNMV de ondersteuning heeft geboden!
De oplettende lezer zal opmerken "BIJNA alle reeds vermeldde data voor de wedstrijden blijven gewoon staan" Inderdaad BIJNA, want de wedstrijd op 29 maart a.s. is een speciaal verhaal. Het bestuur van Makkinga heeft deze week alsnog besloten terug te komen op het genomen besluit van de stuurgroep en zal niet deelnemen aan de MX Noord Cup, maar wel een DMX wedstrijd organiseren. Je kunt 29 maart a.s. in je agenda laten staan en gewoon crossen op de Prikkedam. Echter deze wedstrijd wordt geheel door Makkinga zelf georganiseerd, wél onder de nieuwe voorwaarde van de KNMV en zal NIET in de competitie van de MX Noord Cup worden opgenomen.
Wat verandert er wél met de komst van de MX Noord Cup:
• Deelname aan de MX Noord Cup geeft geen recht op deelname aan de DMX Shoot-out, dit is voorbehouden aan DMX deelnemers.
• De website zal binnenkort overgaan van www.DMX-Noord.nl naar www.MX-Noord-Cup.nl.
Wat verandert er niét:
• De organisatie blijft in handen van dezelfde groep mensen.
• Jouw aanmelding voor de DMX Noord competitie wordt gewoon overgenomen door de MX Noord Cup competite (met uitzondering van startlicentiehouders die zich hebben aangemeld!).
• Het reglement en statuten van de MX Noord Cup moeten nog worden vastgesteld, maar zullen in hoofdlijnen overeenkomen met het DMX Noord reglement van 2014.
• De sfeer rond de wedstrijden blijft hetzelfde.
Wat is belangrijk:
• Startlicentiehouders uit geen enkele motorsportdiscipline zullen worden toegelaten tot de competitie van de MX Noord Cup.
• Deelnemers uit andere districten dan Noord worden wel in de competitiestand opgenomen, mits ze rijdend lid zijn van één van de zeven clubs die deelnemen in de MX Noord Cup competitie.
Ten slotte wensen we de MCO Prikkedam succes met het organiseren van hun DMX wedstrijd.
Wij hopen we alle coureurs met een districtslicentie te verwelkomen bij de eerste competitiewedstrijd van de MX Noord Cup op zaterdag 11 april a.s. in Joure.
MC Flying Boetoe, BMCC Westerbork & MC Beilen, MC Delfcross, MC Veendam, MRTO Vledderveen, MC Marum en MSV Motodrome.
Laatst gewijzigd door: root

DMX-NOORD onder nieuwe naam?
Beste DMX-motocrossers,
Medio jaren 90 is de DMX-competitie opgezet, om rijders met een districtslicentie een volwaardige, regionale competitie te kunnen bieden. In district Noord is hiervoor een DMX stuurgroep in het leven geroepen, die bestaat uit een DMX-bestuur en stuurgroepleden. Deze leden zijn afgevaardigden van de clubs waar jullie lid van zijn. Binnen de stuurgroep hebben jullie afgevaardigden volwaardig stemrecht. Het DMX-bestuur zelf heeft geen stemrecht. Hiermee ligt de verantwoordelijkheid van beslissingen van de stuurgroep bij de clubs. En dat is ook logisch, want de clubs organiseren de wedstrijden en zijn verantwoordelijk voor o.a. de veiligheid. In district Noord heeft de DMX zich de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een goed georganiseerde competitie.
Voor 2015 heeft de KNMV wijzigingen aangebracht in het DMX-reglement. De stuurgroep van district Noord kan zich in een aantal wijzigingen niet vinden. Vooral wijzigingen waarbij de veiligheid mogelijk in het gedrang komen, zijn niet acceptabel. Pogingen om met de KNMV hierover in gesprek te gaan, zijn gestrand en uiteindelijk heeft de stuurgroep de koe bij de horens gevat en een ultimatum gesteld aan de KNMV. De eis is gesteld dat het DMX-reglement door de KNMV zou worden aangepast op een wijze dat de stuurgroep zich er wel in zou kunnen vinden en dat dit voor vrijdagavond 6 maart a.s. door de KNMV zou worden toegezegd. Als de KNMV hiertoe niet bereid is, worden er in district Noord geen DMX wedstrijden meer georganiseerd, maar organiseert de stuurgroep een eigen alternatieve competitie voor de regio Noord.
De KNMV heeft ons op 5 maart jl. laten weten dat zij dit intern willen bespreken, uit de impasse willen komen, maar meer tijd nodig hebben en uiterlijk 13 maart a.s. met een reactie komen. De KNMV weet dat onze voorbereidingen op de wedstrijden echter al in volle gang zijn, op basis van de voorwaarden die door de stuurgroep zijn bepaald. De stuurgroep hoopt van harte dat de KNMV alsnog meegaat met haar voorwaarden. Onze succesvolle competitie zal dan onder de naam DMX Noord blijven bestaan. Mocht de KNMV echter bij haar standpunt blijven, dan zullende deelnemende clubs in 2015 géén DMX-Noord wedstrijden organiseren, maar wordt het een eigencompetitie, de MX NOORD CUP! De stuurgroep heeft daarbij volledige zeggenschap over de taken en verantwoordelijkheden.
Voor jou als rijder verandert er dan feitelijk weinig, behalve dat je de naam van de competitie in je agenda moet veranderen! Alle reeds vermeldde data voor de wedstrijden 2015 blijven gewoon staan, dezelfde klassen, nagenoeg dezelfde reglementen als voorheen en op dezelfde vertrouwde circuits!! Voor de verantwoordelijke clubs verandert er dan net genoeg om het plezierig en praktisch uitvoerbaar te houden! Daarnaast kunnen we op volledige organisatorische ondersteuning rekenen van hetzelfde team, dat de afgelopen jaren namens de KNMV de ondersteuning heeft geboden!
Als de weergoden het toelaten gaan we gewoon van start op 29 maart a.s. in Makkinga en hopen we van harte jullie te mogen begroeten. Wij wensen alle deelnemers aan onze …..competitie alvast veel en veilig crossplezier!!
Met vriendelijk groet,
MCO Prikkedam, MC Flying Boetoe, BMCC Westerbork & MC Beilen, MC Delfcross, MC Veendam, MRTO Vledderveen, MC Marum en MSV Motodrome
Laatst gewijzigd door: root